28 C
Willemstad
• donderdag 6 oktober 2022

Extra | Journaal 4 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, October 3, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 3 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | SNSM extracts three sailors from stranded cargo vessel

MARIGOT--On the instructions of Regional Centre for Surveillance and Rescue Operations Antilles-Guiana CROSS-AG, French-side sea rescue SNSM volunteers went to the assistance of a cargo vessel early...

AntilliaansDagblad | Gezaghebber Rijna werpt kritiek verre van zich

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna van Bonaire benadrukt in een reactie op een publicatie waarin zijn integriteit als gezaghebber en die van een niet bij naam genoemde...

AntilliaansDagblad | Zwemmen van punt naar punt rond Aruba

Oranjestad - De ervaren Arubaanse openwaterzwemmer Deaxo Croes is na een geslaagde zwemtocht van zo’n dertien uur zaterdag bij Baby Beach weer veilig aan land gekomen. Hij...

AntilliaansDagblad | ‘Vol ambitie en met veel vertrouwen’

Securitas Antias viert 40-jarig jubileum Willemstad - Het beveiligingsbedrijf Securitas Antias bv heeft gisteren, samen met haar medewerkers en een groot aantal gepensioneerde ex-collega’s, op feestelijke wijze haar...

Ingezonden | Islamofobie

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Nouaf Ajubi aan het woord.

Wat hebben de volgende (kleine greep van) schrijvers met elkaar gemeen? Ilan Pappe (Israel and South Africa, the Many Faces of Apartheid; The Ethnic Cleansing of Palestine), Karen Armstrong (In Naam van God; Muhammad, a Biography of the Prophet; Islam, a Short History), Reza Aslan (No God But God; Zealot, the Life and Times of Jesus of Nazareth) en Christopher de Bellaigue (The Islamic Enlightenment), Edward Said (Orientalism; Covering Islam).

Ze hebben gemeen dat het stuk voor stuk internationaal erkende experts zijn, allen hoogleraar en/of academici, die jarenlang onderzoek hebben gedaan en daarover hebben gepubliceerd, over het onderwerp ‘islam’ en de regio waar islam zich heeft ontwikkeld, diens geschiedenis, fundamentalisme, kolonialisme, Westerse (en Russische) interventies, het ontstaan van de koloniale staat Israël en nog veel meer.

Wat hebben deze experts nog meer gemeen? Dat ze niet besproken worden in onze kranten, onderbelicht worden in de Westerse media en zeker niet zijn genoemd in het stuk van dhr. Aart G. Broek over het het boek van de Nederlandse hoogleraar Ruud Koopmans, waarin het beeld wordt geschept van een islam waar ‘de wortels van het kwaad religieus zijn van aard’.

Kolonialisme en Westerse interventies vanaf de tijd van Napoleons invasie van Egypte (1798) spelen volgens Koopmans (en Broek) geen enkele rol in de huidige socio-politieke staat van landen met een islamitische meerderheid en bij groepen moslims in Europese landen.

De foto van een pro-Israël-activist met een heel opmerkelijke tekst midden in het artikel is ook opvallend. Wat ik de afgelopen 25 jaar heb gelezen uit handen van vele experts uit verschillende landen, waarvan ik maar een deel heb genoemd, staat haaks op de opvattingen en stellingen van Koopmans (en Broek).

Het zou dhr. Broek (en het AD) sieren om de bovengenoemde schrijvers/academici ook te belichten zodra zij met een nieuw boek komen, die in mijn ogen veel genuanceerder omgaan met feiten en niet meedoen met de modieuze en tegenwoordig politiek correcte islamofobie.

Nouaf Ajubi,
Curaçao

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

17 reacties

 1. Marokkanen willen geld – maakt niet uit hoe ze er aan komen.
  Turken willen macht – maakt niet uit hoe ze er aan komen.
  Moslims willen Europa – maakt niet uit hoe ze er aan komen.

  En wat ga jij doen.?

 2. @ William,

  Het grote probleem bij de Islam is de groepsdruk. Veel moslims nemen, individueel, de Koran en Shariawetten niet 100 % serieus. Zij snappen ook wel dat bv een deodorant met alcohol niet hetzelfde is als alcohol drinken en ik ken zelf behoorlijk wat moslims die wel gewoon alcohol drinken.
  Echter, zij zullen dit niet publiekelijk gaan vertellen, zij houden het voor hun mede-moslims verborgen. Immers de groepsdruk vanuit de moskee en van andere moslims is immens. Er hoeft er maar 1 tussen te zitten die, onder verwijzing naar de Koran of Shariawetten, aangeeft dat iemand fout zit en de betrokken persoon wordt per direct ‘verketterd’. Niemand zal zijn kant kiezen, doe je dat immers wel dan ben je een slechte moslim. Dat is dan ook de reden dat je zoveel ophef ziet over een cartoon. Er staat er eentje op die er tegen ageert en meteen heb je nog een miljoen moslims die willen bewijzen hoe goed ze wel niet zijn in het volgen van de islamitische regels.

  Die groepsdruk zie je veel minder bij andere religies en ook de straffen op niet naleven zijn daar minder extreem.

  En dan hebben we nog een kleine groep, met name de salafisten, die alles extreem serieus nemen. Zij weigeren om de westerse vrijheden te accepteren en zijn in feite het meest radicaal in hun opvattingen.

  Wat veel mensen ook tegentaat is het gebrek aan afwijzing van misstanden of extremisten binnen de Islam. Voor individuele moslims is dat ook vrij lastig, want zolang de imam of leiders binnen de moskee het niet toestaan valt men in feite de islamitische leer af en dat is voor een moslim onbetaanbaar.
  Gevolg ? Doodse stilte bij de zoveelste islamitische aanslag. En die doodse stilte gaat bij niet moslims het verkeerde keelgat in, en terecht als je het mij vraagt.

 3. Beste @William, niet iedereen is slecht.
  En ja soms wordt er gechargeerd en over een kam geschoren.

  Wat ik vooral probeer te duiden is de eenzijdige belichting, en de dubbele moraal van o.a. dit artikel.

  De gemiddelde moslim is gewoon net zo gezellig en menselijk als elk ander mens.

  Maar de ideologie daar hapert wat aan, en degenen die die ideologie fanatiek gaan volgen vervruchten niet altijd in de meest “barmartige samaritanen.”

  De islam eist 100% accommodatie in andere culturen, maar gunt zelf 0% accommodatie in haar ortodoxe culturen.

  Zie Saudie Arabië, financiert de bouw van duizenden moskeeën rond de wereld.

  Weet je hoeveel synagoges, kerken, kathedralen tempels, pagodes, hindoeistiesche gebedshuizen er in Saoedi Arabie staan?
  0,00000.

 4. @William, Ik denk dat dat een gevolg is van de schrijver van deze tekst die altijd de moslims als slachtoffer ziet en het westen als de agressor. De daden van moslims zijn altijd goed te praten.
  Hetzelfde zien we op Curacao waar alles wat fout hier gaat de schuld is van de makambas en de slavernij.

 5. @Knoek-Koe, Vergeet het Ottomaanse rijk niet. Genocides en overheersen van landen in voornamelijk de balkan en oost europa. Vrouwen werden verplicht om tot de harems toe te treden of werden vermoord. Zonen moesten het Ottomaanse leger dienen.

 6. Waarom heeft deze meneer het niet over Islamtische / Arabische interventie en kolonisatie in Noor afrika, Spanje, Middenoosten , verre oosten? etc.

  Heel noord afrika was ooit Christelijk, Afghanistan was ooit boedhistisch, Iran was Zoroastrisch, Pakistan hindoeïstisch, Indonesië ook Hindoeïstisch. Allemaal door Islam gekoloniseerd!

  Blijkbaar is alleen westerse kolonisatie slechte kolonisatie.

  Islamitische kolonisatie is “kosher” en de right thing to do?

  Islam in een notedop:
  Brutal religion, brutal ideology, brutal punishments, en dit leidt tot brutal followers!
  (Uitzonderingen daargelaten)

 7. Slechts enkele van de heldendaden in naam van de van de islam in de moderne recente geschiedenis:
  – Massamoord bij het WTC in New York
  – Massamoorden in de Londense metro
  – Massamoorden in de Madrileense metro
  – Massamoorden in Brussel en Parijs
  – Genocide op de Jezhidi’s en Christenen in Irak & Syrie
  – Massamoord op Christenen in Sri Lanka
  Toch niet vreemd dat Christenen, Hindoes, Boedhisten en alle aanhangers van overige religieen die vrede en liefde nastreven een fobie hebben voor de islam.

 8. Over Islamofobie gesproken,

  Ik hoor Ajubi niet over de fobie jegens niet-moslims (Kaffirs) binnen deze Woestijn-zeden ideologie die ze Islam noemen.

  Waar ontmoedigd wordt om met niet moslims om te gaan.

  Die een tax (jizya) heft om als niet moslims (Kaffir) bestaansrecht te hebben.

  Die diepe minachting koestert voor niet moslims (Kaffir)

  En als een feitelijk kritisch daglicht werpen op de islam als Islamofobisch wordt bestempeld dan is Islamofobisch zijn 100% geoorloofd!

  Deze barbaarse woestijn-zeden ideologie moet ver bij de beschaafde wereld vandaan blijven.

 9. Het grootste fout een land kan doen, vrijheid van religie zetten in de grondwet. Hoeveel religie zijn er op deze aarde!? Je dient de ene en/of je veracht de andere.

 10. Verspeelde energie door de heer Ajubi. De schrijvers die hij noemt zijn niet algemeen bekend en zullen hun werken nooit met enige interesse gezocht worden indien moslims hun gedragingen niet aanpassen. Niet alvorens moslims gaan leven volgens de voorschriften die zij zeggen in te geloven. Ter illustratie hoeft men alleen maar naar het besloten klupje hier op Curaçao te kijken. Dat nodigt tot niet uit en spoort niet aan om meer kennis over de mensen, cultuur, religie te willen weten. Wat het AD doet is niets nieuws Ajubi, echter tegenwoordig is er een Internet (24/7 ook via smartphone) waardoor men niet beperkt is aan dit soort eenzijdige kijk op de wereld.

 11. Moslims die vrijheid van religie eisen in niet moslimlanden maar de vrijheid om de islam te bekritiseren als Islamofobie bestempelen

  Een Primitieve oorlogsreligie is het met een perverse racistische profeet die zwarte mensen rozijnenhoofden noemde, 2 zwarte slaven voor een witte slaaf inruilde, bruut moordde, honderden joden liet onthoofden in medina, roofde, verkrachtte, aan de tong van zijn kleinzoon sabbelde , mensen tot slaaf maakte, met een 6 jarige meisje trouwde, met zijn slavinnen sliep, de vrouw van zijn stiefzoon wegkaapte , zelf gedurende zijn leven met zeker 15 vrouwen getrouwd was, en daarnaast nog zeker 5 bijvrouwen had, maar wel andere vrouwen liet stenigen voor overspel.

  Lekker voorbeeld om te volgen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -