31 C
Willemstad
• zondag 24 oktober 2021 19:01

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Is het de moeite waard vrijwilligerswerk te doen ?

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Ronny Statia aan het woord.

Op 2 juli jl. heeft de organisatie Unidat di Bario mij naar voren geschoven als ‘baluarte’ van de wijk Bonam en ik mocht een trofee in ontvangst nemen. Ik ben heel erg vereerd met deze geste. Al meer dan twintig jaar zit ik in het bestuur van het buurtcentrum Bonam en ik ben van mening dat iedereen die het kan, al is het voor een korte tijd, vrijwilligerswerk moet doen.

- Advertentie -

Maar wat ik mij afvraag is: “Is het de moeite waard om je tijd, je kennis, je inspanning te steken in vrijwilligerswerk ?‘” Aangezien het buurtcentrum dit jaar geen vakantieplan had georganiseerd en dit jaar het wereldkampioenschap voetbal werd gehouden, hadden wij besloten een klein trapveldje aan te leggen, zodat de kinderen uit de buurt zich op hun eigen manier zouden kunnen ver- maken.

Een goede buurtgenoot die een ‘bobcat’ bezit, heeft een stuk terrein achter het buurtcentrum schoongemaakt. Onze conciërge heeft twee draagbare kleine doelpalen getimmerd. Ik ben zelf een paar zakken wit zand gaan kopen om het veld te markeren. Samen met de conciërge hebben wij het veld uitgezet. Mijn vrouw heeft vier cornervlaggetjes genaaid. Het veld was klaar en alle kinderen waren welkom om te komen voetballen.

Ik kreeg vandaag bericht dat één of meer personen de doelpalen hebben meegenomen. Weg mogelijkheid voor onze kinderen om zich op een gezonde manier te vermaken. Niet lang geleden hebben wij een installatie gebouwd, waar kinderen op en af konden rijden op de fiets. Iemand heeft de constructie gesloopt door de betonplexplaten mee te nemen. Onze computers die door de kinderen gebruikt konden worden en die wij gebruikten voor onze administratie zijn allemaal verdwenen. Men heeft onze ijskast gestolen et cetera.

Ik vraag mij echt af of vrijwilligerswerk op deze ma- nier wel zin heeft. Het zijn er maar weinigen die belangeloos iets doen voor een ander. Ik doe een beroep op dege- nen die de doelpalen hebben meegenomen om ze terug te brengen. Je doet de kinderen van Bo- nam, Noord Zapateer, Kirindongo Abou en omstreken een groot plezier dat ze weer een balletje kunnen trappen.

- Advertisement -

Ronny Statia
(Voorzitter van het bestuur van buurtcentrum Bonam) Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. De vraag die Ronny Statia stelt, “Is het de moeite waard vrijwilligerswerk te doen ?”. Zou ik zelf met nee beantwoorden en dit niet vanwege de gestolen spullen.

    Nu volgt een waar verhaal; ik was een tijd geleden bij iemand in San Marco hotel op bezoek. San Marco hotel dat is het hotel waar Menki Royer toen hij ambtenaar was de hele dag doorbracht. Ik raakte aan de praat met iemand, duidelijk een werkeloze gezien zijn slordige voorkomen.

    De man is elke dag in de casino daar om met het klein beetje onderstand geld dat hij heeft te gokken. Hij vertelde mij dat hij nog graag wilde werken maar hij wordt nergens aangenomen.

    Op mijn vraag of hij vrijwilligers werk geprobeerd heeft om zo in de ritme te komen en wellicht een netwerk op te bouwen? Was zijn antwoord, zelf daar werd hij niet aangenomen. Het bevestigde gelijk het vooroordeel dat ik jegens vrijwilligerswerk hier heb een groep mensen die vaak op hun niet gelijkgezinden neerkijken.

  2. Ronny Statia heeft gelijk, normen en waarden zijn op Curacao ver te zoeken, voor criminaliteit hoef je je ogen maar open te doen.

    En dan hebben we hier nog geluk dat criminaliteit ons belangrijkste export produkt is, waardoor we veel overlast naar Nederland uitvoeren.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Opnieuw coronadode in het CMC

Persbureau Curacao Op Curaçao is opnieuw een dodelijk slachtoffer gevallen als gevolg van Covid. Die viel in het CMC. In totaal zijn nu 173 mensen overleden door het...

PBC | SDKK: geen enkele gevangen heeft vier vingers verloren

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- De SDKK is niet blij met het nieuws dat een gevangene vier vingers is verloren door slechte medische zorg vanwege een worminfectie. Dat nieuws gaat...

PBC | CBCS: Economische opleving geen garantie voor duurzaam economisch herstel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Dit jaar stijgt het bedrag dat Curaçaoënaars met elkaar verdienen nauwelijks, maar volgende jaar komt het bruto nationaal product in de buurt van 6,2...

Volkskrant | Machtigste drugsbaas van Colombia opgepakt na jarenlange klopjacht

De politie en het leger van Colombia hebben zaterdag tijdens een gezamenlijke operatie de leider van de beruchte drugsbende Clan del Golfo opgepakt. Het land had een...

DH | RST arrests two in fraud investigation linked to post-Irma cleanup at PJIA

PHILIPSBURG--On Friday October 22, 2021, the Recherche Samenwerkingsteam (RST) arrested two people and conducted searches at two houses and at the addresses of two businesses on Sint...

Ingezonden | Praise The Lord, The Lord be praised

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...
- Advertentie -