Ingezonden | Invriezen en vervaldatum

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Hans Bicker aan het woord.

In de emotionele reacties op de bekendmaking van het door supermarkten en toko’s verkopen of bewaren van producten, waarvan de houdbaarheid soms ver overschreden is, mis ik een stuk informatie. Ze moeten dat niet doen, daar niet van. Maar goed, stel ik heb vlees gekocht, waarvan het etiket aangeeft; dat de houdbaarheidsdatum binnen twee weken verloopt.

Hoe lang kan ik het dan thuis nog bewaren? Twee weken en dan weggooien? Als ik het invries, hoe koud moet het dan zijn? Min 10, min 15, min 20 graden? In mijn vriezer ben ik onderin wel eens een stuk vlees tegengekomen van drie jaar oud. Ik maak het open en het ziet er nog prima uit. Ruikt ook niet vies. Lekker klaargemaakt en niet ziek geworden.

In de VS wordt overjarig bevroren vlees voor spotprijzen verkocht. Zijn mijn ogen en neus in staat mijn eigen vlees te keuren? Of moeten de huishoudens ook gekeurd worden door experts? Dat lijkt me een onmogelijke zaak. Laat men daar dan in ieder geval voorlichting over geven.

Hans Bicker,
Curacao

Een Reactie op “Ingezonden | Invriezen en vervaldatum

  1. Henk Pasman

    Voorlichting genoeg , zie oa artikel hiervoor, lees over bacteriën groei enje hebt alle antwoorden op je vragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *