29 C
Willemstad
• donderdag 2 december 2021 11:59

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Internet op scholen

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Ace Suares aan het woord.

Pabien! Eindelijk komt er Internet op de scholen. Na jaren van mislukte projecten en inactiviteit is het zover. Digicel/TRES is het gelukkige bedrijf dat een flink bedrag per jaar mag incasseren. Maar in 2019, toen UTS verkocht werd, heeft Minister Zita Leito in het verkoopcontract laten opnemen dat alle scholen gratis Internet krijgen.

Details over snelheid en andere voorwaarden zijn onbekend, maar het is toch vreemd dat een ander bedrijf – betaald – Internet gaat leveren. Vreemd genoeg zwijgen bijna alle kranten hierover, en ook de overige journalisten, laat staan de parlementsleden.

- Advertentie -

De scholen worden aangesloten op glasvezel, maar voor zover bekend heeft Digicel/TRES geen glasvezel in heel Curaçao, terwijl FLOW/UTS dat wel heeft. Hoe lang gaat het nog duren voor scholen in Otrobanda of Soto aangesloten worden? En wie betaalt dat? De meeste scholen hebben geen apparatuur zoals laptops en andere digitale devices. Heeft deze regering daar ook geld voor gereserveerd? En zijn de mensen uit het onderwijsveld, niet alleen de schoolbesturen, maar ook de ICT docenten, beheerders en coördinatoren gehoord over de keuzes die gemaakt zijn?

En wat is er gebeurd met de 100 gratis ‘Mifi’ Internet verbindingen voor kinderen die Digicel/TRES in september aan de regering heeft aangeboden?

Ace Suares,
Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. heeft de regering daar ook geld voor gereserveerd?
    De regering reserveert alleen geld voor haar salarisopslag en haar f&f projecten. Voor andere zaken zeggen ze heel gemakkelijk: Geen geld, dus zak er maar in weg, (de gaten van zita)

  2. Toen dit nieuws in de kranten eind vorige week verscheen, dacht ik dat de minister van onderwijs zich net op tijd inhield om het volgende niet bij te melden:

    – A small step for man , one giant leap for mankind.

    Ja mag hoor, na wellicht het regelen van een aantal routers (met of zonder repeaters?) van Digicel voor een aantal scholen.

  3. 100 punten voor Ace! Gelukkig zitten de minister van onderwijs en de minister van VVRP in dezelfde partij dus daar zou snel duidelijkheid over moeten komen toch?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Wednesday, December 1, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 1 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 213 coronapatiënten in CMC niet gevaccineerd

213 coronapatiënten die in het Curacao Medical Center (CMC) hebben gelegen in de periode van twintig juli tot en met dertig november waren niet gevaccineerd. In totaal...

Nu.cw | OM: ‘Extra controles op de luchthaven voor openstaande boetes’

Het Openbaar Ministerie (OM) zal in december extra controles op de luchthaven aanscherpen voor openstaande boetes. Dat meldt het OM in een persbericht. De boetes dienten te worden...

ParadiseFM | Vernietigend rapport over aanstellingen Curaçaohuis

Het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening heeft geen goed woord over voor vier nieuwe mensen die zijn aangenomen op het Curaçaohuis in Den Haag. Dat staat...

DolfijnFM | DUO komt niet naar Bonaire, wel online

Het geplande bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs, DUO aan Bonaire gaat niet door. De autoriteiten hebben de coronamaatregelen op het eiland aangescherpt. Om mensen toch van...
- Advertentie -