27 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

Ingezonden | Integriteit

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we S. de Miranda aan het woord.

Het rapport van Fundashon Kòrsou Transparante was in vergetelheid geraakt en er wordt nu na 7 jaar – gelukkig – de balans opgemaakt. Ik herinner mij het rapport uit 2013 en vond het jammer dat het nooit door de politiek is opgepikt. Behalve dat er ook niets met de aanbevelingen is gedaan is er ergo nooit enige stap in de richting met betrekking tot integriteit genomen.

Ik las bijvoorbeeld dat er een cruciale aanbeveling is gedaan om het hoofstembureau te laten verzelfstandigen om juist politieke inmenging te voorkomen. Ook de term integriteit komt in het rapport vaker naar voren en is al vele jaren een onderwerp van gesprek binnen de gemeenschap en erbuiten.

Er had natuurlijk al vele jaren geleden gestopt moeten worden om familie en vrienden aan lucratieve baantjes te helpen. Dat geldt voor iedereen werkzaam binnen de overheid. Dit is een ongewenste derde-wereld-mentaliteit die in veel landen voorkomt, maar anno 21e eeuw niet meer zou mogen voorkomen, zeker niet in een modern land als het onze.

Dit geldt natuurlijk ook voor ministers/parlementariërs, allen die door de bevolking zijn gekozen. En dan vind ik het extra absurd dat dankzij Mc William haar dochter in mei jl. als crisisteam stafmanager is geplaatst. Let wel, ik gun iedereen een job maar juist in een tijd waar deze overheid veel kritiek krijgt over hun handelwijze vind ik dit uitermate ongepast en ‘not done’.

Verder dient elke overheidsvacature (ik dacht overigens dat er geen mensen meer zouden worden aangenomen?) in de media vermeld te worden zodat iedereen kan solliciteren en wel op basis van geschiktheid. Ik vind dit uitermate ongepast.

S. de Miranda,
Curaçao

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

37 reacties

 1. @Brian S/Knoek-koe: zijn er links die wij voor Gijsbertha kunnen gebruiken? Wikipedia vereist wel bronverwijzingen om te voorkomen dat “het van horen zeggen is”

  Dank voor de support William

 2. @Curacao Revisited
  Complimenten voor de updated. Het is goed dat de bevolking op de hoogte is en blijft van mensen die jarenlang de boel bestelen en niets voor hun eigen landgenoten doe .
  Varkens?
  Het is gewoon ordinair geteisem! Dat blijkt ook wel uit de McW clan cs.

 3. …….”Gijsbertha is jarenlang de rechter en linkerhand geweest van de familie Martina en Korupshon Cooper”……

  Geen familie zo corrupt als de Don Martina familie, samen dan met Wiels , Godetts

  Zogenaamd politiek sociale ingesteld.
  Zouden de bevolking wel even redden van de boze nederlander die alles van hen afgepakt heeft.

  Ze hebben zich uiteindelijk allemaal verrrijkt en doen dat nog steeds.

  Ze zijn de black Jet Set geworden van Curaçao.

  Ondertussen, begint de bevolking steeds meer Haitiaanse taferelen te vertonen met descamisados met ontblote bovenlijven in achterbuurt wijken.

  De zwarte leider zorgt erg goed voor zichzelf, en tegelijkertijd erg slecht voor haar burgers……

 4. ……”Maar het is van allen tijde”……

  Nepotisme, bedoel je @Esther.
  Dat klopt zeker, maar dat rechtvaardigt het niet.
  Het laat zien dat ze allemaal hetzelfde zijn.

  En Giselle doet het goed:

  Ze leest mooi voor,
  Ze doet haar perspraatje vlekkeloos.
  Ze is goed in monologen..
  (Daar zijn dictators óók erg goed in)
  Maar in een dialoog of trioloog of octoloog is ze minder goed..
  Zie maar hoe dat ging in de staten…

  Mooi en leuk persconferenties geven maken je nog geen goede MEO.

  Ze is misschien een goede, voorkomende verzorgde PR dame,
  Ze werkt ook hard, aan de carriere van haar dochter..

 5. Gijsbertha is jarenlang de rechter en linkerhand geweest van de familie Martina en Corpushon Cooper.

  Kunnen we wat anders van hem verwachten?

 6. Interessant de berichten over het strafblad van de vader van Gisel McWilliam en haar divagedrag na de miss Curacaoverkiezig.

  Vind dat ze het als minister overigens prima doet, en een goede indruk maakt tijdens de Coronacrisis. Lijkt me een harde werkster ook.

  De aanstelling van haar dochter Chanel Thijssen was dom, ook al is het volgens procedures gegaan die er blijkbaar echter niet zijn, want je wilt ten allen tijde de perceptie van nepotisme vermijden.

  Idem Kenneth – Vanessa Gijsbertha.

  Idem Emsley Tromp – Zus de Lannooy, Taco Tara Asjes.

  Maar het is van allen tijde, Anthony Godett benoemde broers en zussen die nauwelijks konden lezen en schrijven in hoge overheidsfuncties. Schotte gaf tig commissariaten aan schoonfamilie van der Dijs. Alleen byside Cicely (wanneer wordt die nu eindelijk eens opgesloten?) kreeg er al 5!

  En het rampzalige aanstellingsbeleid van Helmin Wiels (er is nog een straat naar deze idioot genoemd!) bracht ons Wacko Werner Wiels en Fraudelyne Wiels die ons tientallen zo niet honderden miljoenen hebben gekost.

 7. @knoek-koe: heb je een goede link voor het gijsbertha en UTS verhaal?
  wikipedia is inmiddels ook geupdate voor gilbert martina.

  ik last nu wel even een pauze in, omdat ik merk dat ik in herhaling aan het vallen ben: alle wiki artikelen over YDK “toppers” hebben links naar wikipedia artikelen over “nepotisme”, “corruptie” en de woorden “in opspraak komen” komen ook telkens terug.

 8. @Curaçao Revisted: Gijsbertha zat ook in de RvC van de UTS, nadat hij eerst de Geus in de raad van bestuur had genesteld, enneen salaris van 1.5 miljoen had goedgekeurd. Ook weer een typische belangenverstrengeling.

  Een samenspannende RvC en RvB, net als destijds bij de CBCS, en nog steeds. In de zoektocht naar een nieuwe CBCS Presidents, schijnt de Geus als serieuze kandidaat te zijn voorgesteld…….
  Gelukkig heeft dit geen doorgang gevonden. Traa is uiteindelijk in de plaats gekomen, maar die is weggepest door de lokaal gevestigde kliek, er zit daar eentje die hem zelfs persoonlijk bedreigd had. En heeft hem systematisch uit de “tuin” gejaagd waar al die geldbomen groeien….

  VARKENS zijn het!
  Vriendjespolitiekbedrijvende Arrogant Rotte Kleingeestige Egoistische Nepotistische Serpenten….

  Die het eiland naar de afgrond richten.

 9. @Curaçao Revisited, Wikipedia pagina: Gijsbertha voldoet aan alle vereisten om tot “VARKEN” van het jaar benoemd te worden.

  Vriendjespoliticus
  Asociaal
  Rot
  Kleinburgerlijk
  Egoistisch
  Nepotist

 10. @knoek-koe: Gijsbertha’s wiki is inmiddels ook geupdate met de nodige links en info. Laat graag even weten of er iets ontbreekt

 11. ……”Verder dient elke overheidsvacature (ik dacht overigens dat er geen mensen meer zouden worden aangenomen?) in de media vermeld te worden zodat iedereen kan solliciteren en wel op basis van geschiktheid”…….

  Ik kan me idd ook niet herinneren dat de vacature die Vanessa nu bekleedt, in de media vermeld is.

  En die van Zus ook niet, en die an Leila Lasten ook niet, en ook die van Chanel niet, en waaschijnlijk van al de familieleden van vele politici ook niet.

  Zijn we soms bang dat er zich betere, competentere, geschiktere, niet politiek besmette kandidaten aandienen?

 12. Vervolgens stuurt dochter Chanel Thijssen een ingezonden stuk naar de krant.
  Ipv een diepe buiging te maken en haar excuses aan te bieden voor de flagrante Nepotisme van haar moeder, gaat ze in de verdediging.

  Wat waren haar argumenten?

  10 jaar lang ervaring in rampen bestijding?

 13. Dank voor de links @Curaçao Revisited.
  Gijsbertha moet i.d.d. ook aan de WIKI pedia schandpaal genageld worden.

 14. ……”zoniet denken onze “toppers” nog werkelijk dat wij dit normaal zijn gaan vinden”……

  I.d.d., ze zijn zo arrogant dat ze denken dat ze er wel mee wegkomen en dat het na een tijdje wel over zal waaien.

  Dat je in deze woelige en zeer precaire tijd, waar 10 duizenden mensen hun baan kwijt zijn je als Minister je 22 jarige dochter, een verwend snotneus zonder expertise, ordinair naar voren schuift en een verzonnen/ gecreëerde staff functie geeft, zonder publieke wervingsprocedure, heb je wel een hele grote plaat voor je kop.

  En als het waar is dat ze op snoepreis mee is gegaan dan klopte het vermoeden dat deze vrouw Minister onwaardig is, net zo corrupt als haar oom en vader.

  Haar oom, Rufus Mc William, uit mundu Nobo, die ook bekend stond om zijn corruptie in de politiek.
  Haar vader heeft ook opgesloten gezeten ivm oplichting ra ra ra…dat kwam zeker omdat hij zo’n lieverdje was.

  Vervolgens stuurt dochter Chanel Thijssen een ingezonden stuk naar de krant.
  Ipv een diepe buiging te maken en haar excuses aan te bieden voor de flagrante Nepotisme van haar moeder, gaat ze in de verdediging.

  Deze familie is zo onsportief, langgeteend en spreid dezelfde arrogante “gerechtigde” air tentoon als Destijds tijdens de Miss Curaçao verkiezingen, toen ze ostentatief haar prijzen inleverde, omdat ze niet de eerste van Curaçao was geworden.

 15. Geweldig dat CR de moeite genomen heeft de Wikipedia pagina van MCshiiiit te bewerken dan wel aan te maken.

  Ook zéér interessant te lezen dat zij in haar jonge jaren reeds een slecht verliezer was, iets wat ze nog steeds blijkt te zijn nu.
  Wijzen naar anderen maar zelf minstens net zo verrot en corrupt zijn… Wellicht kan zij in dd toekomst haar hartsvriendin uit Boca gaan vergezellen bij de immer gezellige bon futuro gevangenis!

  We moeten als volk dit wel aan de kaak stellen en het helaas zelfs op de man/vrouw spelen, zoniet denken onze “toppers” nog werkelijk dat wij dit normaal zijn gaan vinden…

  Ook McW kan dus beter haar borst natmaken want dit is en blijft gewoon schaamteloos, naar het volk, al helemaal in deze moeilijke tijden.

 16. Het blijven uiterst !beschaafde’ mensen.
  Wat me opgevallen was bij het lezen van het ingezonden stuk dat er een bepaalde trant van schrijven is die erg NL aandoet.
  Crisisteam van de net goud gehangen ‘Fer’ valt toch onder AZ en zwaait daar de MFK tante van Rijn niet??
  Misschien kan de KKC dit artikel online plaatsen? De moeite van het lachen waard, eigenlijk.
  Eigenlijk moet je wel getikt zijn om als ‘vrijwilliger’ op er. Ingezonden art te reageren!

 17. …….”Op de Facebookpagina van Gisel McWilliams blijkt dat Chanel Thijssen ook meedeed aan de snoepreis naar Nederland van een maand van Gisel McWilliams,……

  @Wim. Net zulke snoepreizers en staatskasgeld rovers als Errol Cova (ALM) destijds,met Richard Pieternella (ALM), Mario Everts, (ALM, DOK AQUA)

  Ministers die met dochters op reis gaan. MAN is nog steeds de roof partij….
  Masha Asoshal & Nepotista

  MAN Sushi

 18. Ik las vanmiddag in de Amigoe een ‘ingezonden’ stuk van Chanel Thijssen waarin zij aangeeft dat de Miranda ongefundeerde halve waarheden ventileert, en ook dat zij als ‘vrijwilligster’ haar steentje wil bijdragen en dat haar moeder geen enkele bemoeiienis heeft gehad met het ‘baantje’.
  Nu moet ik wel heel hard lachen vooral omdat zij haar Linkedin pp toch wel snel in het weekend heeft aangepast van staff management tot ‘vrijwilliger’-:).

  Dus S. de Miranda, vgs mejuffrouw heeft u de klok horen luiden zonder te weten waar de klepel hangt. LOL, dit.

 19. ” Later studeerde zij rechten aan de Universiteit van de Nederlandse Antillen en werkte ze als journalist voor La Prensa en radio Z-86″, volgens Wikipedia gegevens.

  Heb niet kunnen terugvinden of zij slechts ‘enkele’ colleges heeft gevolgd-:)

 20. ……”In een beschaafd land zou een minister het niet in zijn/haar hoofd halen om eigen kinderen aan te stellen”……

  Ironisch @ hoe nauwkeurig je de onbeschaafdheid van een rots al heel snel afleest aan de handel en wandel van haar hoogwaardighridsbekleders, die nog steeds denken dat je een beter voor de dag komt als Minister als je je volgens de laatste modelijn kleedt, en een interessant brilletje opzet.

 21. ….”Nee, van de emancipatie van de vrouw is Curacao niet beter geworden, En zeker niet integerder”….

  Ja @Wim over emancipatie gesproken, de vrouw op Curraçao is tot een significante spil in de corruptie uitgegroeid, of de ondersteuning daarvan in de capaciteit van byside.

  Zie onze diverse politica in een positie van autoriteit. Maarcook de vrouwen en bysides die deze in en in corrupte figuren gebruiken voor hun persoonlijke “klim” naar de top.

  Maar je bent gelijk een patriarch als je dit benoemt.

 22. Staan Jacinta Constantia, Stella van Rijn, Tilly Pikerie en Fraudelyne Wiels ook op Wikipedia?

  Nee, van de emancipatie van de vrouw is Curacao niet beter geworden.

  En zeker niet integerder.

 23. @Wim: dank voor je compliment het was een kleine moeite. Is wel even de vraag hoelang dit op wikipedia blijft staan. Wikipedia heeft moderators en de stukjes over Sluis en CBCS connectie zijn al op de lijst om verwijderd te worden (onze toppers houden niet van kritiek!)

 24. Goed gedaan, CR, wist niet dat dat updaten zo makkelijk kon.

  Inderdaad Knoekkoe. In een beschaafd land zou een minister het niet in zijn/haar hoofd halen om eigen kinderen aan te stellen.

  Maar dat wij in niets beschaafd zijn bleek wel weer de eerste dag na de lockdown.

  Wat een asociale bende, het Curacaose volk.

 25. ik ben in ieder geval blij dat de wikipedia website van McWilliam en Gijsbertha geupdate zijn met de informatie over hun familieleden

 26. Ik lees net een comment terug uit het artikel:

  GISELLE MC WILLIAM BEËDIGD ALS MINISTER VAN ECONOMISCHE ONTWIKKELING”

  Waarin ik Mac William het voordeel van de twijfel gun:

  Knoek-koe | 30 augustus 2019|

  …….”We kunnen nog niets zinvols zeggen over Mc Williams haar integriteit en haar capaciteit als Minister.

  Niet dat ze het niet heeft, maar ook niet dat ze het wel heeft.

  Dat zal plas blijken na vier jaar ministerschap als ze géén één maar dan ook géén één friend & familie member aan een sleutelpositie (of wat voor positie dan ook) heeft geholpen.
  En dat zal ook blijken uit haar dienstreis- ethos”……

  Helaas, heeft Mac William dit voordeel van de twijfel volledig en met beide voeten vertrapt:

 27. De dochter heeft onlangs haar LinkedIn pagina gewijzig. Nu is het enkel nog “stagiaire”.

  Stage loop je tijdens je schoolperiode.. en niet nadat je klaar bent met je studie toch? Krijgt ze dan ook een stagevergoeding van 400 naf per maand?

 28. S. de Miranda: u schrijft het goed.
  “…En dan vind ik het extra absurd dat dankzij Mc William haar dochter in mei jl. als crisisteam stafmanager is geplaatst…”

  De dochter heeft onlangs haar LinkedIn pagina gewijzig. Nu is het enkel nog “stagiaire”.
  Waarschijnlijk op aandringen van mamalief. Het werd wel erg heet onder de voeten.

 29. Goede analyse S de Miranda!, proficiat!
  Helemaal met u eens. Eens eveneens met @Knoek koe het niet idd een keer afgelopen zijn.

  Ik verzoek staatssecretaris Knops hierbij goed na te denken hoe hij vervolg gelden gaat overmaken of laat beheren. Richt geen clubje op want gegarandeerd is het NL belastinggeld binnen de kortst mogelijke tijd verdwenen.

 30. Honderden onnodige banen uitgedeeld door p pisas mfk, mfk heeft zo ongeveer 600 miljoen verprutst en dat is nog lang niet alles. Zie c cooper g schotte constantia jamaloodin.

 31. De vacatures van Chanel Thijssen en Vanessa Gijsbertha zijn nooit gepubliceerd.

  Die van Taco Tara Asjes en Zus de Lannooy bij de Centrale Bank ook niet.

  Integriteit op Curacao?

  Dat is het wandelende strafblad (binnenkort weer een paar jaar de cel in) Jacinta Constantia in de Staten.

  Dat is het door Ruggenaath benoemen van zijn buurvrouw in Julianadorp. mafiameid Stella van Rijn, tot voorzitster van de commissie integriteit.

 32. …..”Dit geldt natuurlijk ook voor ministers/parlementariërs, allen die door de bevolking zijn gekozen. En dan vind ik het extra absurd dat dankzij Mc William haar dochter in mei jl. als crisisteam stafmanager is geplaatst” ……

  Onsmakelijk, maar eigenlijk verbaast het schaamteloze gemak waarmee Ministers een loopje nemen met de burger en dientengevolge de “goede smaak” met voeten treden allang niet meer……

  Hetzelfde geldt natuurlijk voor alle andere ministers maar in het bijzonder voor vaknepotist: KENNETH GIJSBERTHA die ook zijn dochter VANESSA Gijsbertha zonder blikken of blizen aanstelde, en een bus vol andere lastig te spellen namen….

  Helemaal mee eens S de Miranda!!!

  Spreek het uit, roep het luid, spreid het over alle sociale media, deze schofterig corrupte praktijken.

  Het moet eens afgelopen zijn met deze ordinaire familienepotisme….des derde wereld inderdaad .
  Ook des Duivels….

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...