Ingezonden | InselAir

Ingezonden-brief

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Loek Wijchers aan het woord

OP VRIJDAG 15 juli was ik werkzaam op St. Maarten en laat tijdens een vergadering weten dat ik die dag naar Curaçao vlieg om 16.55 uur.

Met welke maatschappij, vraagt een van de aanwezigen.

Met InselAir, zeg ik. De aanwezigen beginnen te lachen. Ik vraag waarom ze lachen. Nou omdat je helemaal niet vertrekt op die tijd. Je hebt zeker een halfuur vertraging. Dat is heel normaal bij InselAir. Om half drie ben ik op de airport en kan aansluiten aan een gigantisch lange rij. De counters zijn gesloten terwijl volgens de tijd op de borden de counters open zouden moeten zijn. Een man voor mij moet lachen en zegt: meneer maakt u zich maar niet druk. Ze zijn altijd te laat. Ze hebben een monopoliepositie en hebben de macht. Niemand durft iets te zeggen.

Dan blijkt er een business counter te zijn die niet is aangegeven. Omdat mijn collega en ik business class vliegen gaan we naar die counter. We worden direct geholpen en in no time zijn we ingecheckt. De beste man kan ons echter niet zeggen naar welke gate we moeten en al helemaal niet of het vliegtuig op tijd vertrekt.

Na de douane gaan we naar de VIP lounge en nemen plaats. Op het scherm zien we de vlucht staan met de opmerking ‘on time’.

Dus het valt allemaal mee.

Maar na verloop van tijd maken wij ons toch ongerust en vragen de dame achter de balie of de informatie klopt. Ze moet lachen en zegt: ach meneer die vertrekken nooit op tijd. Echt nooit. Maar er staat..

Ja, er staat zoveel zegt ze. Wacht maar, ik zal bellen. We blijken ten minste twee uur vertraging te hebben. Ik wijs nog op het bord maar dat helpt uiteraard niet. Even later staat er op het scherm: delayed 16.55 uur. Hoe kan dat nu? Dat is de geplande vertrektijd. Na enige tijd staat er dan: delayed 19.30 uur.

Geen vermelding door het omroepsysteem. Je moet het maar raden. Wachten en nog eens wachten. Om 18.45 uur plotseling een bericht: nu boarden. We vliegen overeind en staan dan 45 minuten in de rij.

Van het grondpersoneel zegt niemand iets. Geen vriendelijk woord of excuses. Als vee gaan wij het vliegtuig in. Wij hebben stoelen 3a en 3b. Maar die zijn in het hele toestel niet te vinden. We worden voorlopig gezet op stoelen 2a en 2b. Ondertussen zijn er links en rechts behoorlijke ruzies. Stoelen blijken meerdere keren verkocht te zijn met als resultaat dat er te weinig stoelen zijn voor hen die een ticket hebben gekocht. Na verdere vertraging gaan we de lucht in. De captain laat nog iets weten maar dat binnensmonds gemompel is niet te verstaan. Door niemand. Dus geeft de purser op ons verzoek uitleg. Van excuses is geen enkele sprake.

Ook tijdens de vlucht horen wij van vele kanten dat InselAir zich oppermachtig voelt. En dat niemand, ook de regering niet, er iets over durft te zeggen.

Aan de eigenaren en directie wil ik het volgende zeggen: als je de monopoliepositie hebt moet je niet voor 100 procent presteren maar voor 200 procent. Klantvriendelijk zijn, reizigers op tijd en correct informeren en je maatschappelijke verantwoordelijkheid goed kennen.

Hoewel ik geen waarzegger ben voorspel ik het volgende: als jullie zo doorgaan dan komt er vroeg of laat een concurrent die niet veel hoeft te doen om beter te zijn. Dan is het snel afgelopen met InselAir en dan kunnen eigenaren, directie en personeel in een hoekje van de landingsbaan zich afvragen hoe het zo heeft kunnen gebeuren.

Vanuit mijn positie van organisatie-adviseur kan ik dit schrijven. Ik heb het te veel gezien bij bedrijven.

Ik wens u een zinvolle discussie over het bovenstaande. En nog meer hoop ik dat u uw reizigers serieus neemt. Zij zorgen voor uw bestaansrecht. Zonder reizigers bestaat u niet eens.

LOEK WIJCHERS

Curaçao

2 Reacties op “Ingezonden | InselAir

 1. Het wordt tijd voor een rechtszaak tegen Insel Air.

  Een vergoeding na een vertraging van 10 uur van een korting van 10% op de enkele reis (voor belasting), te gebruiken binnen 3 maanden is natuurlijk een belediging.

  Laat de rechter maar een uitspraak doen welke vergoeding redelijk en billijk is.

  Misschien staan we sterker als we met enkele gedupeerde klanten samen zo’n zaak aanspannen.

  Insel Air is echt een grote porkeria, maar wat kan je verwachten van een maatschappij waarvan de directeur het bed deelt met Stella van Rijn. Ik zou hem bij haar net zo moeilijk omhoog krijgen als Heerenveen zijn vliegtuigen.

  Als ik Heerenveen was had ik in plaats van Schotte’s sloerie toch gekozen voor af en toe een bezoekje aan Campo. Het is vlakbij het vliegveld en, elk nadeel hep sijn voordeel, met de vertragingen van Insel Air heeft ie daar alle tijd voor.

 2. Ze zijn er trots op om regelmatig nieuwe bestemmingen aan te doen maar vliegen echt zelden (ik spreek uit ervaring) volgens schema.
  Sterk verouderd materiaal en personeel, met name het grondpersoneel, is erg arrogant en weet dat je van hen afhankelijk bent. Service hoef je van deze maatschappig niet te verwachten. Bij lange vertragingen wordt je afgescheept met een drankje en dan heb je nog geluk want meestal krijg je niets en wordt je afgesnauwd. Men weet bij InselAir dat je bijna niet anders kunt en daar maakt men misbruik van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *