28 C
Willemstad
• maandag 25 oktober 2021 00:25

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Inbraakgolven

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Brede Kristensen aan het woord.

Kortgeleden werd er bij mij ingebroken. Dit gebeurt de laatste tijd regelmatig op Bándabou. Ook elders op het eiland. Een familielid logeerde in een appartement in een beveiligd resort in de stad. Zaterdagnacht mochten zij tot hun afgrijzen ongewenste bezoekers ontvangen. Ze vertrokken met de nodige spullen.

- Advertentie -

Vorige week sprak ik met vrienden die in Hanenberg wonen. Ze vertelden me dat in hun buurt binnen 1 maand 3 inbraken waren. Camera’s en sensoren werden gesloopt en, eenmaal in huis, werden geld en sieraden meegenomen. Ook werd gesproken van pogingen tot inbraak. ’s Nachts wordt met grote stenen gegooid op de daken van huizen in Hanenberg.

De politie komt en onderzoekt, maar weet niet wat te doen om nieuwe inbraken te voorkomen. Alsof de politie verlamd is. Ondertussen voelen veel mensen zich niet langer veilig. Een van de bewoners formuleerde het zo:

,,Ik betaal netjes mijn belastingen, dan mag ik toch van de overheid verwachten dat ze mij als burger bescherming bieden!”

Zeker, dat mag verwacht worden. Nu komt het meest zorgwekkende: mensen durven geen open brief te schrijven met hun naam eronder uit angst voor wraak van criminelen. Nog erger, er zijn mensen die om diezelfde reden niet eens de politie durven roepen om aangifte te doen.

- Advertisement -

Een van de slachtoffers van inbraken vroeg mij een stuk te schrijven voor de krant. Ik doe dat graag, want ik denk dat de politie (en ook de minister van Justitie) deze feedback nodig heeft. In ieder geval denk ik dat veel frequenter en effectiever moet worden gesurveilleerd.

Verder zal het huidige preventieve beleid op de schop moeten. Want zoals het nu gaat, gaat het niet langer.

Brede Kristensen,
Curaçao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. Abraham mossel, precies dat, en die sukkels kiezen deze lui en krijgen (let wel krijgen) maandelijks ‘n flinke duit in de pocket. Grrrrrr.

 2. Wonen in een beveiligd resort, hahahaha. Iedereen rijdt er zo binnen al kom je met een verhuiswagen aan! Als je maar wel je maandelijkse kosten betaalt voor gebakken lucht dus!

 3. Ja laat ze het eiland schoonmaken, dat staat gelijk aan levenslang.
  het is beter om burgers zonder strafblad vergunning voor een wapen te geven en dan bijvoorbeeld na het halen van een schietvaardigheid diploma.
  Ik denk dan niet aan pistolen oid, maar een jachtgeweer en alleen eendenhagel.
  Daar kan iedereen mee omgaan, en je gaat er niet de straat mee op.
  Hoef je in ieder geval niet met lege handen naar buiten als er onraad is of ze buiten de gate je electriciteit hebben uitgeschakeld, gewoon schot in de lucht en tweede schot gericht, omgekeerd word ook wel gedaan.
  Die truc met de stroom uitschakelen en je dan opwachten en met pistool op je hoofd met ze naar binnen probeerden ze bij mij ook, maar ik heb een UPS met genoeg capaciteit om de buitenverlichting, internet, camera’s en alarm installatie tenminste 6 uur aan te houden.

 4. Zolang er nog veroordeelde criminele met een strafblad in de politiek zitten en in de staten cq in het gevang zie Gerrit de Raaf en onze toekomstige onvoorwaardelijke 12 maanden zitster Constancia, komt er van curacrim natuurlijk geen ene moer terecht, er is maar één reméédie om curacrim binnen 10 jaar jaar weer een beetje op de rail te krijgen en dat is dat Nederland gewoon de boel “het land “overneemt niet goed schik”s dan maar ( 30 mei ) kwaad schik”s, gewoon alles wat politiek verrot is er uit trappen of het gevang in zonder pardon.

 5. Men moet de inbrekers oppakken op sluiten en de sleutel van de cel weg gooien of taak straffen geven het schoonmaken van het eiland.

 6. Precies zoals ik gisteren aangaf; pure terreur in het gebied. Hanenberg had ik net nog even vergeten erbij te vermelden. En idd als er meer politie zou zijn zou er, behalve met de private Security patrouilles, de marechaussee die nu al overal patrouilleren er ongetwijfeld meer resultaten geboekt kunnen worden, regelmatig worden die hufters opgepakt en staan na 4/4/5 maanden weer op straat om door te gaan met hun crim activiteiten, de typische draaideurcriminelen. Overheid pak de armoede een keer rigoreus aan en zorg ervoor dat mensen perspectief krijgen. En lukt het dan nog niet dan moet je ermee leven. De udeale samenleving bestaat helaas niet, nergens. Maar een overheid kan wel een begin maken, als het dan niet can huis uitkomt dan us ‘de school’ een goede leerschool.

  Helemaal eens met de briefschrijver/ster, zo gaat het niet!

 7. ,,Ik betaal netjes mijn belastingen, dan mag ik toch van de overheid verwachten dat ze mij als burger bescherming bieden!”

  Ik wordt hier zo moe van. Wat kan de overheid doen aan een bevolking van asociale proleten zonder enig besef van normen en waarden? Een bevolking die zelf op criminelen stemt die vervolgens in de Staten komen?

  Met alle econimische tegenslagen, de grootste klap van de raffinanderij moet nog komen, zal het het met de criminaliteit allemaal nog erger worden,

  Ik vrees 50 jaar na 30 mei 1969.

  Salon socialist Terror Cova is er ongetwijfeld klaar voor.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Opnieuw coronadode in het CMC

Persbureau Curacao Op Curaçao is opnieuw een dodelijk slachtoffer gevallen als gevolg van Covid. Die viel in het CMC. In totaal zijn nu 173 mensen overleden door het...

PBC | SDKK: geen enkele gevangen heeft vier vingers verloren

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- De SDKK is niet blij met het nieuws dat een gevangene vier vingers is verloren door slechte medische zorg vanwege een worminfectie. Dat nieuws gaat...

PBC | CBCS: Economische opleving geen garantie voor duurzaam economisch herstel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Dit jaar stijgt het bedrag dat Curaçaoënaars met elkaar verdienen nauwelijks, maar volgende jaar komt het bruto nationaal product in de buurt van 6,2...

Column Youp | Kliniekclowns

Dus een cliniclown verdient meer dan een hoogopgeleide IC-verpleegkundige. Toen ik dit op de radio hoorde heb ik mijn auto een kwartiertje op de vluchtstrook geparkeerd. Met...

DH | RST arrests two in fraud investigation linked to post-Irma cleanup at PJIA

PHILIPSBURG--On Friday October 22, 2021, the Recherche Samenwerkingsteam (RST) arrested two people and conducted searches at two houses and at the addresses of two businesses on Sint...

Ingezonden | Praise The Lord, The Lord be praised

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...
- Advertentie -