Blog Arthur Donker | In de naam des Heren!

Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Van de week kwam ik een vrouwtje tegen waar ik ooit mee gewerkt heb en eerlijk gezegd schrok ik een beetje want het was niet meer het goedlachs vrolijk wijfie waar ik altijd ontzettend veel lol mee had maar was ze veranderd in een schuw, slaafs mens die amper kon glimlachen.

Ik was blij haar te zien want ik was haar een poos kwijt en was benieuwd naar wat ze verder van haar leven gemaakt had.

Ze vertelde mij dat ze ontslag had genomen om voor haar “kerk” (sekte) de boekhouding te gaan doen.

Ik dacht dat het een vooruitgang was maar die droom ging snel voorbij, want ze vertelde dat ze maar 260 gulden per maand betaalt kreeg en natuurlijk was dat niet genoeg om in haar levensonderhoud te voorzien.

Die had dus een goed betaalde baan opgegeven om voor 260 gulden in de maand de collectezak in de gaten te houden.

Ik zei maar niks ik dacht laat haar maar in haar waarde.

Toen ik haar vroeg hoe het met haar dochter ging vertelde ze mij dat die zwanger was, dat die de “50 shades of sex” had ontdekt en er schijnbaar een nieuwe hobby van had gemaakt.

Ze was nogal populair onder de mannelijke koorzangers die haar de uitdrukking “Zaligheid begint bij het kruis” hebben uitgelegd en nu is ze zwanger.

Waar het op neer kwam was dat ze natuurlijk in de problemen zat omdat ze met die 260 gulden in de maand amper de straat mee kon oversteken en gezien de hoge kosten van het levensonderhoud van de “apostel” was een opslag niet in beeld in de nabije toekomst.

Bleek dat Aqualectra niet bepaald christelijk met haar klanten weet om te gaan en die heeft haar stroom afgesloten.

Tegenwoordig weet je het verschil toch niet omdat de stroom zo vaak uitvalt dat je niet weet of je afgesloten bent of dat de BOO weer is gaan fakkelen.

Toen kwam de grote vraag eruit of ik haar misschien kon helpen met wat geld want ze zat echt aan de grond.

Net ik, die zelf amper rond kan komen met wat ik krijg heb ik maar mijn Polar potje aan haar gegeven en dacht, sinds ik haar kende probeerde ze mij te bekeren wat haar niet gelukt is en ze zei altijd dat ik in de hel zou komen en nu help ik haar terwijl de “apostel” die de hele dag Jesus van het kruis af bidt haar laat stikken.

Ik dacht wie is nou de betere christen, deze heiden of die nep “apostel”?

Ik blijf lachen op deze klip want men zegt, je geeft een beetje en je krijgt een hoop voor terug en dan hoop ik dat ze ooit, als het beter gaat, een krat Polar op mijn stoep zal achterlaten want dat deed wel pijn om dat heidens drankje op te geven om haar te helpen.

Door, Arthur Donker
te, Curacao

7 Reacties op “Blog Arthur Donker | In de naam des Heren!

 1. Yesss….lokale dames genoeg hier op het eiland….taliehoooo….zet hem op meiden !!! 🙂

 2. Misschien kan de dochter van haar hobby haar werk maken.. Dan heeft ze veel plezier op werk en zal ze meer verdienen dan haar moeder. Straks met 80-20 zullen er veel vacatures vrijkomen in deze branch voor lokale dames

 3. Hahaha. Leuk verhaal.
  Dus zij had niet te voren kunnen vragen wat ze zou gaan verdienen ?
  Er was geen open solicitatie procedure ?

  Wel ik weet wel wat met haar zou gaan gebeuren.
  Over enkele jaren wordt zij ontslagen vanwege het vervreemden van de kerkskas.

  en ik weet dat de sex hobby , als je die een maar heb ontdekt, er moeilijk is om vanaf te komen. Er is tenminste iets leuks in het leven ?

 4. Abraham Mossel

  Arthur, je hebt gelijk,maar je kunt dit natuurlijk wel vertellen aan de onder leiding gevende Gerrit de Raaf,curacrim bevolking, Maaar het schiedt niet op toch?. zij blijven geloven in leugens en bedrog van de politici, met behulp van de geestelijke broeders uit Italia, goede morgen wereld eiland, sta op en word wakker

 5. Joep Meloen

  Tja Arthur,

  Zo gaat het hier met de mensen die niet vooraan hebben gestaan bij het uitdelen van gezonde verstand en hersencellen.
  Het IQ van velen komt niet voorbij dat van, wat men normaal, retarded zou noemen en deze charlatans (de zogenaamde priesters) maken daar handig gebruik van. Zij beloven het hiernamaals alvast in dit leven, zolang de domme gelovigen maar blijven geven.
  Het is jammer dat de overheid niet ingrijpt en de bevolking beschermt tegen dit soort oplichtingspraktijken.

 6. Niet god heeft de mens geschapen, maar de mens heeft een god of goden geschapen. Helaas slaan ze daarom anders denkende de hersenen in of blazen ze zich in een menigte op want dat is in de naam des heren. Leer van de geschiedenis. Arhur jouw barmhartigheid zal helaas niet door een god worden beloond, maar ik beloon je met een hartelijke dank, omdat je echt om je mede mens bekommert.

 7. Zalig zijn de blijmoedigen van geest, Arthur….want je blijft lachen op deze klip, toch ?? Polar or no polar, that’s the question… 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *