29 C
Willemstad
• donderdag 18 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Blog Arthur Donker | Ik mag geen zonnepanelen plaatsen van Aqualectra?

HomeBlogsBlog Arthur DonkerBlog Arthur Donker | Ik mag geen zonnepanelen plaatsen van Aqualectra?
Blog Arthur 'je blijft lachen op deze klip' Donker | Foto Persbureau Curacao
Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik in het Antilliaans Dagblad las dat Aqualectra de nieuwe aanvragen om zonnepanelen te plaatsen niet goed zal keuren omdat de electriciteit die ze terugkopen van de klanten met zonnepanelen duurder is dan wat zij zelf opwekken. Dus rendabel is het niet dus stoppen ze alle nieuwe aanvragen. Op de eerste plaats denk ik niet dat je de overtollige stroom van iemand MOET afnemen op de tweede plaats denk ik niet dat het aan Aqualectra ligt om te beslissen of ik wél of niet zonnepanelen mag plaatsen.

Ik kan begrijpen dat ze van alles zullen doen om te voorkomen dat iedereen zijn eigen energie opwekt want dan ligt het bedrijf in no time op zijn gat omdat ze simpelweg veel te duur zijn omdat Aqualectra altijd een soort melkkoe was van de regering, buiten dat hebben ze meer directeuren dan  General Motors die elk een salaris krijgen waar een heel Afrikaans dorp een jaar lang van kan eten.

 

Mijn vader, Arthur 'je blijft lachen op deze klip' Donker

En iedereen maar denken dat dit probleem nu pas begint omdat zonnepanelen opeens populair zijn, maar ze vergissen zich want dit is allang aan de hand want Aqualectra wil per se de monopolie houden kostwat het kost.
Ik weet nog dat jaren geleden de marinebasis op Parera drie grote windmolens had geplaatst zodat ze konden besparen op hun energie rekening.

Na rechtzaken en jarenlange discussies moesten die windmolens weggehaald worden en waren ze weer afhankelijk van Aqualectra die om de haverklap uitviel en zij met de plant op de Dokweg kwamen om dat te verhelpen wat ook geen verschil uitmaakte want het probleem bleef hetzelfde.

 

Dus het gaat er niet om dat het overtollige stroom wat de klanten zelf opwekken zo duur is en dat het voor Aqualectra niet rendabel is om het terug te kopen maar het gaat erom om de melkkoe te behouden en de sociale werkplaats van het gouvernement waar ze vriendjes lucratieve baantjes geven in commisariaten en hoge posities open te houden voor politieke vriendjes en pastechi liefhebbers.

 

Dus doe mij een plezier beledig mijn intelligentie niet en kom met een ander verhaal, niemand dwingt jullie om de stroom tegen een hoger tarief terug te kopen en sinds wanneer bepalen jullie of ik wel of niet zonnepanelen op mijn dak mag plaatsen.

 

Ik ken een bedrijf die met zonnepanelen hun stroomrekening van 9000 gulden per maand naar 400 gulden per maand heeft terug gebracht en ik betaal thuis voor mij alleen 400 gulden per maand aan stroom dus wat denk je dat mijn volgende zet zal zijn?

 

Als ik verhaaltjes wil horen ga ik luisteren naar de speeches van meneer Schotte want daar kan zelfs de Fabeltjeskrant niet tegen op, die heeft het over alles en nog wat behalve over de MOT meldingen, witwassen, en mafia connecties, en gegoochel met diplomatische paspoorten daar praat meneer niet over.

 

Ik blijf lachen op deze klip, al weer mensen die denken een volk dom te kunnen houden met hun verhaaltjes.

 

Arthur Donker

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. H. Veldhuis heeft vandaag in de Amigoe een interessant antwoord op de uitgekraamde onzin van Jones gegeven.

  Misschien aardig om dit even te lezen, want daarme is eigenlijk alloes gezegd.

 2. Inderdaad een belachelijk verhaal.
  Sowieso al erg vreemd dat Aqualectra over de vergunning van een concurrerend produkt gaat.
  Dat is een soort van ‘wij van WC-eend….’.

  Curaçao is een heerlijke plek om te wonen, maar de vriendjespolitiek en corruptie zijn soms erger dan in Rusland, Nigeria en Qatar bij elkaar!

 3. Gerrit Schotte heeft een bedrijf wat handelt in zonnepanelen. Gerrit Schotte verlaagde de tarieven van Aqualectra met 5 ct p/kw. Waardoor miljoenenverlies ontstond. Wellicht heeft Gerrit Schotte ook nog het teruglevertarief vastgesteld op 45 ct. Zou zo maar kunnen.
  Als Aqualectra wraak zou willen nemen op Gerrit Schotte, dan is het zonnepanelen plaatsingsverbod een leuk middel. Jammer van al die ongebruikte zonne-energie.

 4. Het geeft overduidelijk aan hoe Agualectra zelf heeft gefaald om energie te kunnen leveren tegen een normaal tarief. Maar wat verwacht je van een bedrijf wat naar de pijpen van vriendjes en politiek moet en vaak wil dansen.

  Trap de politiek en een paar directeuren er uit en maak het een normaal transparant bedrijf, begin daar eens mee en dan volgt de rest vanzelf.
  Volkomen bezopen dat een dergelijk bedrijf zich niet naar de realiteit van de maatschappij en vormen van alternatieve energie opwekking kan voegen. Ze zouden er juist een grotere rol in moeten spelen, en dat als een bedrijfsmatig geheel kunnen gaan zien.

  Gaan we binnekort de windmolens ook stilzetten omdat Aqualectra zelf faalt?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties