Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.
Vandaag laten we Andres F. Casimiri aan het woord.
Hoeveel alarmklokken moeten er af gaan? Hoeveel sirenes moeten loeien? Hoeveel rode vlaggen moeten er gehezen worden, voordat lokale beslissingsnemers in gaan zien dat het met olie afgelopen is. Sta op. Lanta fo’i soño. It is over. Alleen corruptie houd de olie industrie nog overeind.
Kijk naar onze zuidelijke buren. (En onszelf) Venezuela heeft een van de grootste olievoorraden in de wereld. Toch is het eens rijke, trotse en machtige land vervallen naar een derde wereld natie. Waar denk je dat het om gaat? Olie, de macht om over de olie te mogen beslissen. Het gaat niet meer om de commodity zelf, of om de wereld te helpen, auto’s op de weg te houden en in koude klimaten voor warmte te zorgen.
Curacao met haar 100 jarige opgelapte raffinaderij en geïmporteerde ruwe olie is geen toevoegde waarde op onze aarde dan alleen maar doffe ellende, corruptie, klimaatsverandering en verhogen van de zeespiegel. Lokaal is de raffinaderij een grote last voor alle barios beneden de wind. Het is de hoogste tijd dat we onszelf moeten afvragen of we in de olie richting door willen gaan. Er wordt zoveel geboden op het gebied van alternatieve energie.
Als we de olie industrie niet voor onze eigen markt nodig hebben, als we met eigen middelen goedkoper energie kunnen leveren, waarom en voor wie blijven we in olie? Als we niet snel overschakelen gaan we dezelfde kant op als Venezuela.
Andres F. Casimiri,
Curacao
@Trots, Waar haal je 400 miljoen vandaan terwijl het naar ik dacht 18 miljoen was.. en vrijwel geen belasting betalen.
Nafl 400 miljoen aan alleen verhuurinkomsten uit ISLA lijkt mij een valide reden om er nog fff niet mee te stoppen. Tenzij iemand anders een andere bron van inkomsten kan aantonen.
Zolang de politiek financieel baat heeft bij de Isla zal deze gewoon blijven bestaan.
Pssst, Andres gewoon door gaan met het aanzetten tot lekken, misschien krijg je dan vanzelf gelijk. Overigens zal elke ondernemer nu een aantal keren goed om zich heen kijken alvorens om met deze Curaçaose overheid(-eden) in zee te gaan. Zo blijft er niets meer over en ‘nu default’ blijft GreenTown MDPT over.
Eindelijk heeft Seferina van PAR het onderwerp op ‘volwassen’ wijze bespreekbaar proberen te maken in de Staten.
Het wordt tijd dat Andres F. Casimiri, ons vertelt hoeveel hijzelf aan green town gaat verdienen.
Het is een public relationsprobleem. Teveel mensen op het eiland denken nog steeds dat het eiland afhankelijk is van de raffinaderij. Voor de beleidsmakers is dat een probleem, omdat die bij verkiezingen worden afgerekend waarbij hun positie in gevaar komt. Naast het duidelijk maken van de voordelen van Greentown moet de ellende van de raffinaderij worden benadrukt.