Ingezonden | Hobbeltjes in het wegdek

Ingezonden-brief

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Carlos Weeber aan het woord

Een snuggere ambtenaar van Suzy vindt dat het verkeer komende vanuit Piscadera te hard reed bij het benaderen van de rotonde bij de afslag Julianadorp/Weg naar Westpunt/Jan Noorduynweg en dacht daar iets moois op te hebben gevonden. Tapijten van stalen hobbeltjes op korte afstanden uit elkaar. Het werkt, het verkeer staan bijna stil, het hobbelen is buitengewoon irritant.

Maar als je lekker doorrijdt merk je dat je banden helemaal de kans niet krijgen om te hobbelen, je zweeft ter hoogte van de koppen van de hobbeltjes en je merkt er niets meer van. Probeer het en verbaas je over de domheid van die snuggere ambtenaar.

CARLOS WEEBER

Curaçao

4 Reacties op “Ingezonden | Hobbeltjes in het wegdek

 1. opmerker

  In plaats van meer verkeerscontroles, hetgeen geld oplevert door gegeven boetes, gaat men allerlei kunststukken op de weg aanbrengen die kapitalen kosten!
  Heeft men er wel eens bij stil gestaan dat als ambulance of brandweer ergens naar toe moeten elke drempel etc. 7 seconden oponthoud oplevert?
  Als iedere seconde telt voor een patient of brand zou men wel eens te laat kunnen komen.
  De capriolen die een ambulance tegenwoordig uit moet halen op de “verbeterde” wegen, die niet alleen smaller worden maar ook het passeren bemoeilijken is in dit tijdverlies niet meegerekend.
  “De patient is op weg naar het ziekenhuis overleden” Als dat de reden is van genoemde “vernieuwingen” zal de overheid wel eens in de toekomst hoge claims kunnen verwachten.
  Men moet waarschijnlijk eerst weer jarenlang “vergaderen” en rapporten opstellen eer men misschien eens overgaat tot professioneel de verkeerscontrole aanpakken.

 2. En voor de deur van de supermarkt parkeren is ook een nationale sport, la Stiwz.

  Ook al laat blokkeer je de weg voor 10 auto’s achter je, je blijft wachten tot de persoon die met boodschappen naar zijn auto loopt zijn boodschappen in de kofferbak heeft gezet, is ingestapt en weggereden.

  En dat terwijl er 50 meter verder wel plaats vrij is.

  Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken.

 3. Inderdaad, ik neem ze altijd met iets meer dan normale snelheid en ik merk er, behalve de herrie die het maakt, nagenoeg niets van.

  Een betere manier is om geen verkeerdrempels te leggen, maar verkeerskuiltjes. Hoeft niet diep te zijn, 1 a 2 centimeter is diep genoeg. Zorg dat er altijd wat water in staat.

  Ik heb mensen nog nooit zulke rare capriolen uit zien halen om niet met hun auto door een plasje water te rijden dan hier op het eiland.
  Als de auto maar niet vuil wordt!!

 4. er helpt maar 1 ding en dat is een wire less digitale camera met een snelheidsmeter en automatisch een boete.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *