Ingezonden | Het “ongekende onrecht” van Camelia Romer

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Josef Martina aan het woord.

Het AD van 16 februari jl kopt op pagina 5 pakket/COHO “ongekend onrecht”. Deze woorden komen uit de Camelia-Römer koker.

Wat haar dus betreft is het een ongekend onrecht en verwijst zij hiermee naar de snoeiharde titel van het rapport van de parlementair ondervragingscommissie in de zogeheten kindertoeslagenaffaire.

Verder “wat de Nederlandse regering ons aandoet” door het landspakket/COHO af te dwingen in ruil voor liquiditeitssteun is dus ook een ongekend onrecht (ze houdt van die term).

Ze vindt het verder niet ok dat er 3 “Europese Nederlanders” vanuit Den Haag gaan beslissen over de lokale hervormingen in ruil voor steun. Tot zover even het gekrakeel van Camelia-Römer.

Ik wil toch wel even opmerken dat voor 2010 en niet te vergeten de tijden dat Camelia-Römer als minister vertegenwoordigd was zij nooit maar dan ook nooit iets voor de Curaçaose bevolking heeft gedaan, behalve het bevoordelen van familie, vrienden, en dat zij de Curaçaose bevolking zou hebben “gespaard”, daarbij vergeet ze gemakshalve maar even te vermelden dat zij voor de ¼ van dezelfde bevolking die ver onder de armoedegrens moest overleven en er inmiddels tienduizenden mensen bij zijn gekomen niets heeft gedaan.

Ergo ook zij heeft jarenlang haar mond gehouden dat directeuren overheids nv’s zich over de ruggen van de bevolking hebben verrijkt. Dat SG’s schandelijk hoog betaald kregen (krijgen) dat iedereen overal onder uit is gekomen en de kleine ambtenaren 12.5% wel moeten inleveren.

Dat ministers een schijntje van wat zij binnenhalen moeten inleveren, dat parlementariërs een schijntje moeten inleveren en nauwelijks verschijnen bij debatten. Misschien kan zij een keer aangeven wat zij echt voor ons heeft gedaan. Bijvoorbeeld haar onzalige voorstel om a la minute huisartsen te laten stoppen met 65.

Gelukkig mogen wij stellen dat nu dankzij de COHO veel figuren wel gedwongen worden het Nederlandse belastinggeld te besteden aan de armoede, ouderen, alleenstaanden en vooral de jongeren! Overigens horen en zien wij weinig wat er momenteel nu echt gebeurt want er worden nog steeds massa’s voedselpakketten rondgebracht.

Zonder COHO zou het Nederlandse belastinggeld., zoals al zo vele decennia is gebeurd in de zakken van dezelfde en nieuwe zakkenvullers verdwijnen.

Mevrouw Camelia-Römer u bent een schaamteloze vrouw. Evenals de mensen die uw gekrakeel nog serieus nemen ook.

Josef Martina
Curaçao

22 Reacties op “Ingezonden | Het “ongekende onrecht” van Camelia Romer

 1. Die PIN van PIN hoopt dat ze nog een kans krijgt om de staatskas goed leeg te pinnen!
  En PINNEN kan ze goed die PIN van PIN.
  Roofster eerste klas!

  Zij vindt onze gebrekkige wetgeving grandioos.
  Ondanks haar topkennis zal zij deze gebrekkige wetgeving nooit repareren. Ze omarmt haar!

 2. Sorry voor jou Toeske.
  Sterkte!

 3. Opvallend dat Alvin Daal en Maharo Isenia niet op de lijst staan

 4. Zou een grote schande zijn als Suzy Romer met haar PIN nog een zetel zou krijgen, maar met de oerdomme Curacaose kiezer weet je het nooit.

  Die heeft er voor gezorgd dat de mafiapartij MFK na 1o jaar moorden, stelen en bevoordelen van familie en vrienden nog steeds 5 (!) zetels heeft.

  Dus mag je het hier een apeneiland noemen.

  Uiteraard is sushi Suzy fel tegen COHO, want haar gegraai en dat van haar enge laffe schoothondje Alvin Daal moet natuurlijk wel ongestoord door kunnen gaan.

 5. …..”want als je nu geen actie onderneemt worden de overheidspotten voortdurend leeggehaald door alle gewetenloze Graaiers!”….

  Helaas @Toeske, lijkt dat wel steeds meer de realiteit. Zie onlangs een veroordeelde RA diecsystematisch met de RvB/ RvC een overheidsfonds leegmolk via fantoom audits.

  Maar de regering met haar enterprise Ministers die dure projecten en exorbitante salarissen uitdelen aan consultants vriendjes en familie.

  En als er geen geld meer is (pot is leeg) wordt de rekening zonder blikken of blozen aan de burger gepresenteerd, terwijl de regering weigert te korten op haar extreme vergoedingen.

 6. @William
  Voor zover ik weet niet.
  Zelf kan ik het niet doen want ik ga een tijdje naar Nederland vanwege (trieste) familie omstandigheden.

  Als ik de petitie voorbij zie komen zal ik hem uiteraard wel 10x tekenen.

 7. @Toeske
  Zijn er plannen om de petitie te starten zover je weet?

 8. De geraffineerde Wolvin in Schaapskleren en de kliek daarom heen heeft weer iets bedacht om zelf niet te hoeven inleveren:
  1. AOV’ers krijgen hun duurtetoeslag niet meer
  2. De AOV eindejaarsuitkering – als compensatie de dure maanden december (kerstmis), januari en februari (wegenbelasting) vervalt.
  3. Gepensioneerden, die veel minder krijgen hun laatste salaris, krijgen ook geen duurtetoeslag meer. Mensen die met vervroegd pensioen gingen zijn dan helemaal die klos want die hebben al met een extra 10% minder genoegen moeten nemen.

  De Ruggenaath norm is ook nog steeds niet ingevoerd!

  De gemeenschap moet een petitie starten. In februari 2021 is er middels het platform http://www.change.org ook een petitie geweest tegen het geplande resort te Rif Sint Marie. Ook jongeren moeten mee doen uit solidariteit. Weliswaar hebben ze hebben nu nog geen pensioen of AOV, maar de tijd gaat sneller dan je denkt. Dan ben ook jij aan de beurt. Denk niet dat het tegen die tijd misschien wel weer teruggedraaid is. Nee hoor, want als je nu geen actie onderneemt worden de overheidspotten voortdurend leeggehaald door alle gewetenloze Graaiers!

 9. @ Hans
  Chief of cabinet bij Minister of Health, Environment and Nature

  Heeft gewerkt bij AD Change Facilitators BV

  Ging naar Sessions.edu

  Studeerde aan Inter-Continental University of the Caribbean (ICUC)

  In ieder geval leeft hij goed van het belastinggeld…….

 10. Denk dat ik het al weet, [email protected]ñ’i mama roofpolitici.
  Maar dat zijn ze gewoon!
  Als je zo schofterig rooft verdoen je die titel!

 11. @CP: Dank voor het verwijderen van de comment. Ik weet niet precies welke regel ik geschonden heb.
  Was het de titel “Shushi Graaimelia Afrömer”?

 12. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 13. ….”Zijn we trouwens vergeten dat Suzy vroeger criminele Antilliaanse jongeren met een enkeltje naar Nederland stuurde”….

  Ja @Brian, bijna vergeten, goed dat je dat noemt.
  Typisch voor de gemakzuchtige Curaçaose politicus.
  Alles wat inspanning en moeite vergt op NL afschuiven!

  Dan hoor ik tante “autonomia”, het woord autonomia niet noemen.

  Dan is NL wel weer goed. Net als zorgen voor 10 duizenden ydk die in nl opgevangen worden door de sociale dienst aldaar, of subsidie ontvangen.

  Stel dat Curaçao die weer terug kreeg, weer 10.000 hongerenden erbij.

  Nee Suzy is een typische derdewereldland leider, zij in grote rijkdom en weelde, rest van het volk in armoede. En een beetje lopen stoken en zeiken over de fouten van NL.

  Suzi sí ta PIN ha ha ha!

 14. Prachtig verwoord mijnheer Martina. Kudos hiervoor.
  Al jarenlang bent u samen met Lichtveld en onze te vroeg te betreuren ‘je blijft lachen op deze klip’ de juiste luis in de pels.
  De bezem moet er nu echt een keer door, zo kan het niet langer.
  Er moet nom de ju nu toch echt een keer verbetering komen het Land moet toch een keer vooruit komen ipv 10 jaar achter te blijven staan.
  Straks gaan we weer de verkiezingen in met een stel clowns,,clowns die de mensen jarenlang hebben laten verrekken, kinderen zonder een hap eten naar school hebben laten gaan, geen enkele schaamte daarvoor hebben!
  Het enige wAt dit schaamteloze volk doet is liegen en draaien, en vooral om onder hun ‘norm’ uit te komen die op de valreep nog even naar schaal 18 verhoogd moest worden,
  Ultieme schande, Afrikaanse en Aziatische bestuurders komen nog voor het Tribunaal in Den Haag terecht maar hier gaan ze gewoon door met het bestellen van de arme mensen.
  Diep triest dit, het neglected een bestelen van de kwetsbaren moet stoppen, nu.
  PSR, MAN, PNP en al die nietsnutten, opkrassen nu, don’t come back.
  Ik denk dat zelfs Arthur niet meer zou lachen op deze klip!

 15. LOL, @Brian, niet op PIN stemmen, want dan gaat tante Shushi weer voor zichzelf pinnen!
  Ha ha ha!
  PIN pint ons kiezeltje bankrut!!!!!!
  Doet ze al 30 jaar, weg met deze oude “rotten” die alleen maar aan zichzelf gdacht hebben.

 16. Zijn we trouwens vergeten dat Suzy vroeger criminele Antilliaanse jongeren met een enkeltje naar Nederland stuurde…

 17. Laten we hopen dat PIN met sushi Suzy en haar laffe enge schoothondje Alvin Daal (beiden al een leven lang riant parasiterend op de overnheid) aan de aankomende Statenverkiezing geen zetel overhouden.

  Maar met de niet door enige intelligentie noch integriteit geremde Curacaose kiezer sluit ik een zetel voor PIN helaas niet uit.

  Weet iemand overigens bij welke overheidsentiteit Alvin Daal nu maandelijks een vermogen binnenharkt?

 18. Schaamteloos zijn ze , schaamteloos .
  Het is een schaap in wolfskleren .
  Nos bon yu di korsou .
  Nos dushi hendenan .
  De vraag is wanneer kom je van deze gasten af ?

 19. Niet op PIN stemmen.

  Anders gaat Suzy weer voor haarzelf geld pinnen dat niet voor haar is!

 20. Ja Suzy, wat heb je daar op te zeggen? Nu worden de zakken geld ui NL tenminste besteed aan die mensen die het het hardst nodig hebben.

  En kunnen die miljoenen niet verdwijnen in uw zakken, die van uw vrienden, echtgenoot, stiefkinderen, uw projectontwikkelaars en uw BP&T directeuren.

  Daarom is het goed dat er 3 non f&f personen het geld beheren, en niet u of een andere lokale politieke zakkenvuller

  Wat heeft u ooit gedaan voor de kleine burger waar uzelf niet beter van bent geworden?

 21. @Josef Martina
  De spijker op zijn kop. Beter had het niet verwoord kunnen worden. Zelfs George Lichtveld zou hier weinig aan toe willen voegen, vermoed ik zo.

 22. Zo is dat. Meneer Martina. Een schaamteloos sujet, dat in de geciviliseerde wereld niet thuis hoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *