Ingezonden | Het moorden is pas begonnen

Ingezonden-brief

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we John H Baselmans-Oracle aan het woord

Het moorden is pas begonnen

De gulde regel; “niet betalen of je niet aan de afspraken houden is de kogel.”

We hadden in de drugswereld vroeger op het eiland hoofdzakelijk te maken met de Italiaanse / Nederlandse maffia. Daarin is de laatste jaren verandering gekomen. De Zuid-Amerikaanse maffia is nu sterk in opkomst en die hanteren zeer duidelijk andere regels. Niet betalen is de kogel, want dan kan die persoon ook niet meer schulden opbouwen. Beter een klein verlies dan een kapitaal verspelen is hun motto.

Simpele manier van denken en zeker niet de manier zoals de Italianen werken. Hun manier is met martelen en treiteren door te gaan totdat je het begeeft. Als een uiterste nood is er dan de kogel maar dat zien ze dan als een verlies.

Curaçao is sinds enkele jaren een tijdperk in gegaan waar alles besloten wordt door een of andere maffia groep. Er zijn er enkele en die hebben allen zo hun eigen “handel”. Ze hebben hier duidelijke afspraken in maar soms wordt er even gekeken of de grenzen verlegd kunnen worden. Uiteindelijk gaat het om miljarden.

Met het woordje maffia denkt men snel aan de Italianen en de Zuid-Amerikanen maar vergis je niet, deze eilanden zijn zeer internationaal en we praten ook over de Nederlandse, Palestijnse, Hindoestaanse, Joodse en niet te vergeten de Chinese maffia. Groepen die al vele jaren actief zijn ieder in hun eigen wereld.

Om dit nog ooit te doorbreken zal er een ware tiran moeten komen. Een persoon die weet dit te doorbreken en puur alleen zijn eigen weg gaat doorvoeren. Dat hoeft niet een persoon te zijn, het kan ook een mogendheid zijn.

Zolang als de maffia hier de dienst uit maakt en zowel justitie als politiek alles in handen heeft, kunnen we alleen maar het beste hopen en zorgen dat we de kogels kunnen blijven ontwijken.

John H Baselmans-Oracle
Tel 864-3595

2 Reacties op “Ingezonden | Het moorden is pas begonnen

  1. Abraham Mossel

    Oud nieuws Bassel, wie denk je wie de genen zijn, die al jaren grote winkelpanden cq kantoren uit de grond stampen, die of leeg blijven staan, of vele malen voor appel en een ei verhuurd of weer verkocht worden ( zie St. rossaweg / Mahaai ). Dat noemen ze witwassen ! Bassel. maffia puur maffia, gesteund door politieke maffia figuren met verdraaide en vervalste verguningen, tel uit je winst, he Gerrit de Raaf, waarom denk je dat Gerrit er alles aan doet en over lijken gaat om de macht weer terug te krijgen voor zich zelf en zijn schuld eisers ” vrienden” Miljoenen zijn er te verdienen en te verdelen op dit piep eilandje, wat te denken van de Drug en Gok wereld. die pot kan niet leeg, geloof mij maar!.

  2. Baselmans-Oracle pleidooi voor een dictatuur is een kenmerk van de tijdgeest waarin wij leven. Nog even en dan weten wij wat Nederland gaat regeren, dus welke clubjes de opperlands krijgen (waar internationale kartels al decennialang opereren). Gaan wij naar het model dat met man en macht een besloten angel-saxische concept verdedigd of wordt het geheel ‘internationaler’? Hoe dan ook de ‘War on Drugs’ en ‘War on Terror’ hebben duidelijk gemaakt dat voor de ‘LAW and Order’ waarnaar deze rechts (conservatief(?)) groeperingen streven (ook op de Caraïbische eilanden), weinig geloofwaardig overkomt indien het enkel gebasseerd is om de eigen groep te bevoordelen (vaak ten koste van de massa(s)).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *