27 C
Willemstad
• zaterdag 1 oktober 2022

Extra | Journaal 30 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, September 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

PBC | Ex-politieman Mariano vrijgesproken voor drugsroof van 600 kilo

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Voormalig politieambtenaar Mariens Mariano is vrijgesproken voor zijn hoofdrol in Rio Canario-drugsroof. De zaak met de naam Inex 2.0 draait om 600 kilo cocaïne...

Josimar | 1xBet – more than a betting operator

By Andy Brown and Steve Menary Russian-owned betting company 1XBet has been declared bankrupt and owes millions. Yet it still operates, using porn stars to attract punters, and...

Democracy now! | Wednesday, September 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | ‘Nederland moet terughoudend zijn in kritiek Caribisch asielbeleid’

De Nederlandse staatssecretaris van Asiel Eric van der Burg bezoekt Curaçao en Aruba in verband met de opvang van asielzoekers en andere migranten. Dat meldt Caribisch Netwerk. Van...

Ingezonden | Het ‘gezicht’ van de overheid

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Tineke Poulino aan het woord.

Ik las in het Antilliaans Dagblad dat Statenlid Rennox Calmes opkomt voor de ontevreden klanten van de UTS/Flow. Toen hij poolshoogte ging nemen zaten die klanten te wachten in zware regen onder een Flowtent die onvoldoende protectie bood tegen de regen.

Het Statenlid Calmes vond deze behandeling voor de klanten onacceptabel, heel begrijpelijk natuurlijk. Nu vroeg ik mij wel af, waar is deze jongeman geweest voor hij Statenlid werd. Deze onacceptabele behandelingen in diverse varianten kom ik namelijk vaak tegen bij overheidsorganisaties in de tien jaar dat ik hier woon.

Gisteren heb ik nog een variant persoonlijk ervaren. Ik moest de auto keuren en had daarvoor een dag eerder bij het afsprakenbureau een afspraak gemaakt, maar daar kun je nog niet betalen dus de volgende dag weer in de rij op de afgesproken tijd voor de betaling en daarna de keuring. Eerst buiten in een rij wachten, maar eenmaal binnen in het lokaal om te betalen staat een jonge vrouwelijke bewaker die beveelt te gaan zitten met de volzin: ‘sinta’. Ik kijk haar aan en zeg ‘bon dia’. Hier wordt niet op gereageerd maar alleen weer het bevel ‘sinta’ geschreeuwd. Oké, ik ga zitten en kijk het nog even aan.

Nadat ik heb betaald vraag ik de jonge vrouw: ‘Kunt u niet wat beleefder zijn tegen de mensen?’, waarop ze me brutaal aankijkt (handen in de zij en wijdbeens) en antwoordt: ,,Ga je auto keuren.” Ik antwoord haar: ,,Ik ben altijd nog u voor u. Ik ken u verder niet.” Waarop ze weer schreeuwt: ,,Ga je auto keuren”, en zich omdraait.

Ik heb rondgekeken maar niemand die mij bijviel. Toen ben ik maar hoofdschuddend weggegaan. Voor de vorm zeg ik u nog dat ik de leeftijd van 75 gepasseerd ben. Ik vraag me af wat voor opleiding deze mensen krijgen die met het publiek moeten werken, ook aan balies en bij klantenservices van de overheid.

Overheid, deze mensen zijn een eerste aanspreekpunt voor de gehele organisatie. Kijk hoe commerciële bedrijven dit aanpakken.

Tineke Poulino,
Curaçao

Artikel delen

7 reacties

 1. Hahahahaaaaa Bram…….
  Jij nieuwe auto? Met een heel klein gedeelte van de opbrengst van de luiers? Zal wel..
  Enne…. Er was een tijd dat het woord Hitler, Nazi, Bruinhemden etc niet door de “screening” kwamen. Zo zie je maar weer…… Tijden veranderen….

 2. Heel simpel , het zijn mondi volk .
  Je kunt ze naar de stad halen , maar de mondi gedrag dat blijft erin zitten .
  Nos dushi hendenan .

 3. Beste Tineke, dank voor uw brief. Iedereen die regelmatig daar komt weet over wie u het heeft. Toch wil ik haar een beetje in bescherming nemen. Je zal er maar moeten staan. Iedereen die binnenkomt heeft haast of wil als een prinsje of prinsesje worden behandeld en wenst niet op zijn of haar beurt te wachten.

  Het hele proces is niet optimaal ingericht en dat begint al met het maken van een afspraak. Prima initiatief, maar als je op een bepaalde datum en tijd een afspraak hebt, dan verwacht je (inderdaad naief van mij) dat je ook rondom dat tijdstip wordt geholpen. Het is mijn ervaring dat het niets uitmaakt, wel of geen afspraak: het is altijd druk.

  Veder is het gebouwtje absoluut ongeschikt. Na buiten in de rij te hebben gestaan ‘mag’ je groepsgewijs naar binnen, maar loop je min of meer vast in de rij wachtende mensen voor de kassa. Er wordt dan gewerkt met nummers, maar je kan nergens zien welk nummer en aan de beurt is of wat dan ook. Op een gegeven moment ben ik maar gewoon in de rij gaan staan voor de kassa.

  Hoe eenvoudig kan het zijn door de verschillende vormen van dienstverlening uit elkaar te halen. Binnen handel je alle zaken af die daar geregeld moeten worden en buiten (verplaats het betaalraam naar de buitengevel) reken je af. Met hekken creëer je een eerlijk wachtrij en overkap deze wachtplek zodat de wachtenden in de schaduw staan.

  En verder: de tip van @Abraham Mossel werkt prima.

 4. @abraham. Dat is wel inclusief de kosten van de keuring neem ik aan die 100?

  Sowieso al een makamba prijs maar ja die mensen moeten ook verdienen

 5. ….”Trek een laag opgeleid persoon een uniform aan en Hitler staat op”…[email protected]

  Zie ook politici, die plots minister voor hun naam mogen zetten.

  Helaas geldt dit ook voor veel politie in uniform.
  Alsje de politie veaagt om goeddag te zeggen, reageren ze niet zo, of willen ze plotseling net zo lang doorcontroleren tot zw wat hebben om je op de bon te slingeren.

 6. @CR:
  Moeilijk CR… Jij stelt ook altijd van die moeilijke vragen….. Wat zou in hemelsnaam het antwoord kunnen zijn?
  Dat jullie samen, collectief, in unison, met zijn allen genoegzaam door het deksel van de beerput mogen zakken misschien?
  En vergeet aub de rest van jullie “clubje” niet uit te nodigen. Eendracht maakt macht, toch? Samen sterk.
  Whuahauahauahahahaaaaaaa

 7. Typisch, de onbeschoftste ongemanierdste “security” personeel op dit eiland met amper lagere school is hier het gezicht bij vele instanties, ook aqualectra sta Rosa, waar je bruut gesommeerd wordt wat te doen, waar te staan.
  U bent nog veels te beleefd geweest Tineke Poulino

  Wat Rennox betreft, die gozer heeft geen “…oño” gedaan in de 4 jaar behalve snoepreizen en lulverhaaltjes ophangen, hij is wit voetje aan het halen bij zijn lichtbegaafd stemvee.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -