Blog Arthur Donker | Het debacle van community mailboxes

Arthur Donker | Foto Persbureau Curacao

Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Ik woon vlak bij de Moskee in Otrobanda en schijnbaar, ik zeg schijnbaar, want ik heb nog geen bericht gehad, moet ik voortaan mij gaan registreren bij Post N.V. zodat ik mijn post helemaal bij Marchena Hardware in Marchena kan gaan halen waar Post N.V. een Community Mailbox heeft voor de hele buurt van Welgelegen, Sta. Helena etc.

Nou snap ik het niet, als dat zo is dan vraag ik mij het volgende af.

1. Post N.V. natuurlijk minder postbodes nodig, wat gebeurt daar mee? Krijgen ze een “Golden Handshake” en kunnen die naar huis, wat gaat ons dat kosten?

2. Mensen die zich niet registreren, wat gebeurt er met hun post? Wordt dat ergens opgeslagen? Kost dat niet meer?

3. Als ik een postzegel koop en een brief stuur naar een bepaald adres, is Post NV dan niet verplicht dat op het aangegeven adres af te geven en niet op een ander adres of postbus?

4. Is hier een studie over gemaakt voordat men daarover is gegaan?

5. Is het niet waar dat het pilotproject van Groot Kwartier mislukt was?

6. Was er een openbare aanbesteding om die postbussen aan te schaffen of was het zonder openbare aanbesteding gebeurd ( Toko den toko misschien?)

7. Wat gebeurt er met aangetekende stukken of belastingformulieren, worden die ook bewaard omdat de persoon niet geregistreerd staat?

8. Heeft iemand er ooit aan gedacht dat een penshonado of een onderstandtrekker per keer 5 gulden aan busgeld kwijt is om een keer per week te gaan kijken of hij post heeft en dat die persoon die 20 gulden per maand zich niet kan veroorloven?

9. Telt dat ook voor zaken hier in de buurt en bejaardentehuizen en scholen en kindercrashes??

Community Mailboxes zijn ideaal voor Gated Communities waar men zoiets bij de ingang van het park plaatst en iedereen zijn post bij binnenkomst ophaalt of in appartementen- of kantoorgebouwen, maar niet in buurten waar men kilometers moet lopen of met openbaar vervoer moet gaan kijken of er een rekening ligt van Flow of Direct Tv of Aqualectra of een bank statement of een aanmaning in naam van Willem Alexander.

Waar halen wij deze mensen, die dit bedacht hebben vandaan, is er een money back guarantee voor deze grapjassen?

Sinds ze met een hele entourage naar Dubai en naar Japan op dienstreis zijn gegaan, zijn ze met allerlei ideeën gekomen die wél in het buitenland werken maar hier niet.

Ik blijf lachen op deze klip want ik wil de belastinginspecteur zien als ik zeg dat ik nooit zijn aanmaning heb gehad omdat de post dacht dat ik ergens op Marchena woonde.

Op Curaçao en in de hemel is alles mogelijk, gratis onderwijs, mislukt,drempels op de weg, mislukt en nu community mailboxes another one bites the dust!

En wij maar dokken!

Arthur Donker

3 Reacties op “Blog Arthur Donker | Het debacle van community mailboxes

 1. Te gek voor woorden dat ik elke dag naar een postbus moet lopen ,rijden om te kijken of er post voor mij is

 2. Dagelijkse ergernis die community mailboxes. Duidelijk gevalletje van geen goede business case of plan van aanpak. En als t mislukt, weggegooid belastinggeld!
  Wat Ik met betreur van alles is dat het op zich geen slecht plan is, als men de radius iets kleiner had gehouden zodat het tenminste voor iedereen op redelijke loopafstand zou zijn. Klanten tevreden, iets meer bezorgers behouden hun baan, toch wat efficiency in de tent, en een ieder loopt dagelijks een beetje.

 3. je blijft lachen op deze klip…
  dit plan van de post is gedoemd te mislukken.
  de dombo die het bedacht heeft, moet zijn schoolgeld terug gaan halen.
  hij heeft het niet begrepen!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *