28 C
Willemstad
• maandag 25 oktober 2021 07:31

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Heksenjacht op Wiels

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Josef Martina aan het woord.

Wiels sloeg om zich heen tijdens zijn persconferentie van gisteren. Iedereen moest het ontgelden, van de Europese Nederlanders tot zijn joodse medeburgers. Wow, wat een schandalig mannetje zeg.

- Advertentie -

Hij moet gewoon maar een keer duidelijk uitleggen, wat hij behalve het ‘uitgeven’ van gemeenschapsgeld, heeft bereikt in China. Ik wil toch nog even een paar zaken, die mij nogal bezighouden als top-belastingbetaler, naar boven halen: Waren alle gemaakte reizen MDPT-gerelateerd? Hoe het zit met de goodwill deposito, de ingehuurde lokale consultants en/of werknemers die buitenlandse projectmanagementcursussen mochten volgen? Hoeveel is er in het PMU gepompt? Wat heeft de delegatie van negen personen die naar China is gereisd voor het bijwonen van het One Belt One Foad-symposium opgebracht? Wat hebben de gemaakte spotjes voor tv en radio opgebracht? En dan in 2017 nogmaals een groep van acht personen naar China. En natuurlijk mogen we zijn zus Marvelyne Wiels niet vergeten, haar exorbitant hoge uitgaven en kosten. Iedereen zwijgt? Dus stemt toe.

Dan heb ik er nog één die mij als top-belastingbetaler bezighoudt. Pleegt men nog onderzoek naar de wijze waarop overheids-nv’s als Aqualectra, Curoil en RdK tussen 2010 en 2012 werden bestuurd en ook de rol van de toenmalige MFK-getrouwen in Raden van Commissarissen en adviesfuncties? De burger en ik horen eigenlijk niets meer of dit terugbetaald moet worden, het gaat bij mijn weten over +350 miljoen?

Een ‘people’s party’ en MFK die haar medeburgers heeft uitgekleed. Shame on you.

Dat dit soort groeperingen een schande is voor de democratie hoef ik niet uit te leggen. Wat mij verder nog verbaast, is dat het met de investeringen niet wil lukken. Het gaat er bij mij niet in. Ik zou deze overheid willen adviseren onder hun steen vandaan te komen. Overheid noch Staten zijn bij de tijd, helaas.

- Advertisement -

Josef Martina,
Curaçao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

9 reacties

 1. @ Jozef je had het niet beter kunnen verwoorden, wat betreft , @Plasje ,die valt steeds meer door de MFK/FKO kerstmand cq vazal van Gerrit de Raaf en Cova.

 2. Tja, dit is heel duidelijk. Wiels is puur maffia, net zoals de rovers die hem in het zadel hebben geholpen en zelf hier nog proberen te verdedigen.

 3. Het artikel begint met ‘Wiels sloeg om zich heen…’.
  Vervolgens haalt Martina, Joden, Marvelyne, Aqualectra, ‘United People’s Party’ van St. Maarten enz enz. Wow, ooit gehoord van hak en de tak?

  In een democratie mogen mensen als Martina natuurlijk ook hun mening ventileren.

 4. Dat er hier op fit forum bepaalde mensen zijn die de PS en MFK te allen tijden verdedigen moge duidelijk zijn. Bepaalde uitspraken zijn voor hen dan ook niet prettig, blijkens!
  Ik volg Martina al vele jaren en vind dat hij de vinger uitstekend
  op de vele ettetende gezwellen weet te leggen!

 5. Het probleem hier op Curaçao is dat bijna niemand een objectieve mening heeft. Blijkbaar moeten wij allemaal van één of andere politieke partij vreten. Als ik dit lees dan is voor mij duidelijk dat deze Jozef Martina, MAN of PAR naar de mond praat.

  Het kan best zo zijn dat Wiels niet deugd en dat hij op een schandalige wijze zijn zakken heeft gevuld. Voor zover ik heb begrepen had Van Arneman de instructie van Asjes meegekregen om alle medewerking aan het MDPT onder leiding van Wiels te verlenen.

  Asjes heeft dus Wiels een blanko cheque gegeven. Waar was de oppositie toen? Waarschijnlijk dachten ze, laat maar gaan onze beurt komt nog en inderdaad nu zijn zij aan de beurt.

  Blijkbaar is de heer Jozef Martina ontgaan dat Clift Christiaan door PAR benoemd, een vergoeding van rond 40.000 NAF per maand krijgt. Met zo een vergoeding verwacht je dagelijks resultaten. Christiaan zit daar langer dan 6 maanden en heeft de gemeenschap al meer dan een half miljoen gekost. Wellicht kan de heer Jozef Martina ons vertellen wat voor resultaat in die 6 maanden is geboekt.

  Het is geen rocketscience om te weten dat PAR en MAN nu alle aandacht op Wiels zet terwijl hun eigen vrienden als consultants exorbitante vergoedingen met het MDPT verdienen.

 6. Zolang bestuurders denken dat investeerders uit het buitenland moeten komen zal het niet lukken. Curaçao is keer op keer opgelicht door buitenlandse ´investeerders.´ Heel de wereld weet dat als je je zakken wilt vullen je op Curaçao moet zijn. Zo was er ooit een buitenlandse hotelmanager die al zijn bonnen mocht declareren bij de overheid. De slimme man verzamelde zakken vol bonnen die hij overal maar kon vinden, en ja alles werd vergoed!

 7. Mooi gezegd mijnheer Martina zoals altijd. De dikke laag boter die velen op hun hoofd hebben moet inmiddels in ons klimaat toch wel gesmolten zijn!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

FD | Agressieve lobby belastingadviseurs begint gênante vertoning te worden

Opinie Jan van de Streek | Financieel Dagblad Demissionair staatssecretaris Hans Vijlbrief legt de wetscommentaren van fiscaal adviseurs over het Belastingplan 2022 naast zich neer. In hun vragen...

Volkskrant | Machtigste drugsbaas van Colombia opgepakt na jarenlange klopjacht

De politie en het leger van Colombia hebben zaterdag tijdens een gezamenlijke operatie de leider van de beruchte drugsbende Clan del Golfo opgepakt. Het land had een...

PBC | Opnieuw coronadode in het CMC

Persbureau Curacao Op Curaçao is opnieuw een dodelijk slachtoffer gevallen als gevolg van Covid. Die viel in het CMC. In totaal zijn nu 173 mensen overleden door het...

PBC | SDKK: geen enkele gevangen heeft vier vingers verloren

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- De SDKK is niet blij met het nieuws dat een gevangene vier vingers is verloren door slechte medische zorg vanwege een worminfectie. Dat nieuws gaat...

PBC | CBCS: Economische opleving geen garantie voor duurzaam economisch herstel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Dit jaar stijgt het bedrag dat Curaçaoënaars met elkaar verdienen nauwelijks, maar volgende jaar komt het bruto nationaal product in de buurt van 6,2...

Column Youp | Kliniekclowns

Dus een cliniclown verdient meer dan een hoogopgeleide IC-verpleegkundige. Toen ik dit op de radio hoorde heb ik mijn auto een kwartiertje op de vluchtstrook geparkeerd. Met...
- Advertentie -