30 C
Willemstad
• zondag 26 september 2021 18:30

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | GreenTown: win-win voor bevolking

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Ron Pin en Bianca Neman aan het woord.

De GreenTown Curaçao Foundation is bij notariële akte opgericht op 27 januari 2011 en bestaat nu dus zeven jaar. De afgelopen jaren heeft GreenTown Curaçao Foundation best veel bereikt en de nodige lokale aandacht gekregen. Zowel van de verschillende overheden en Staten maar ook van professionals en experts bij de bevolking.

- Advertentie -

Internationaal heeft Curaçao, door toedoen van GreenTown, ook aandacht gekregen van potentiële investeerders en multinationale bedrijven die geïnteresseerd zijn een bijdrage te leveren in ontwikkelingen op het eiland gebaseerd op hun expertise. Ondanks een duidelijke visie bestaan er nog steeds te veel misvattingen hierover. Een moment dus om stil te staan bij de rol van GreenTown Curaçao Foundation en deze misvattingen te corrigeren.

Greentown Curaçao Foundation heeft een plan voor het geval de raffinaderij er op een dag niet meer is. GreenTown zegt dus niet dat de raffinaderij moet sluiten. Dit is niet de taak en verantwoordelijkheid van GreenTown. Maar GreenTown is er zich van bewust dat er nu wel met de voorbereidingen moet worden begonnen en om te anticiperen op de internationale transitie van olie naar meer duurzame energie. Er is een transitieperiode die de mondiale aandacht heeft en Curaçao moet hierin niet achterblijven.

GreenTown Curaçao Foundation is er niet op uit om mensen hun job te ontnemen, integendeel: de stichting zoekt naar nieuwe ambities voor Curaçao en wegen naar meer werkgelegenheid en meer inkomen voor de overheid. De stichting gaat verder werken aan deze doelstelling en de overheid en de gemeenschap internationale ‘best practices’ en realistische perspectieven presenteren.

Greentown Curaçao Foundation is een denktank van burgers en professionals waarvan de enige doelstelling het belang van de gemeenschap is. Met andere woorden: de stichting is er niet op uit om geld te verdienen, maar om in deze transitieperiode de overheid te ondersteunen in het realiseren van een duurzame economische ontwikkeling voor het eiland.

- Advertisement -

Sinds enkele jaren bestaat het bestuur van Greentown Curaçao Foundation uit de volgende leden: op Curaçao Ron Pin (voorzitter), Sinuhe Oomen (secretaris), Harm Rooijakkers (penningmeester) en Bianca Neman (woordvoerder), en in Nederland Sven Rusticus (lid en medeoprichter) en Orlando Meulens (lid).

Het bestuur heeft twee personen aangewezen en zij zijn de enige personen die namens Greentown Curaçao Foundation in de media en social media mogen spreken of schrijven. Deze zijn voorzitter Pin en woordvoerder Neman. Met andere woorden deze twee personen zijn de enigen die namens de stichting officieel naar buiten kunnen treden, tenzij het bestuur een ander lid van het bestuur aanwijst.

De Greentown Curaçao Foundation wil iedereen die de afgelopen zeven jaar steun heeft gegeven, een warm hart heeft toegedragen of op welke wijze dan ook de stichting heeft bijgestaan, heel hartelijk danken. Duizenden mensen zowel op Curaçao als in Nederland maar ook elders in de wereld hebben publiekelijk aangegeven vóór het plan van GreenTown te zijn.

De stichting is zeer blij met alle openlijke uitingen en woorden van ‘empowerment’ voor het plan en hoopt op hun steun te kunnen blijven rekenen. Het is tijd om nu te beginnen aan nieuwe concrete ambities voor Curaçao. Greentown Curaçao Foundation is daarom ook zeer dankbaar dat de overheid anno 2018 openstaat voor de inbreng van de stichting in haar streven naar een win-win situatie voor de hele bevolking.

Ron Pin en Bianca Neman (bestuur GreenTown),
Curaçao

- Advertisement -

Artikel delen

3 reacties

 1. Wat gebeurt er eigenlijk met de 1000+ personen die zich aangemeld hebben bij de Universiteit om een vak te leren in de petrochemische industrie? Daar was toch ook een MOU van?

 2. Ik sta volledig open voor de plannen van Green Town, echter zoals “Hoedanook” ben ik sceptisch gestemd.
  Als GT over voldoende finaciele middelen zou beschikken, zouden ze niet bij
  Jacob Gelt JaN Dekker aankloppen voor in verhouding tot het geheel luttel bedrag van 1,5 miljoen.
  Maak namen van potentiele investeerders bekend en evt. hun investeringen, dat geeft vertrouwen

 3. Nadat Jacob Dekker zijn ervaring met GreenTown in de publiciteit bracht was een reactie (Casimiri of bestuur) te verwachten. GreenTown Curaçao Foundation heeft veel lokale aandacht gekregen, maar wat heeft zij werkelijk bereikt? Aankloppen bij Jacob Dekker betekend niet aantrekken van potentiële internationale investeerder(s). Gezien de huidige erbarmelijke economische situatie van Curaçao is er weinig te merken van een bijdrage of expertise van investeerders in het ontwikkelen van het eiland.
  GreenTown Curaçao Foundation steekt weer haar kop op, daar Antias Restruktura nog niet voltooid is. Nadat Schotte de goede startpositie en de energie-keten van Land Curaçao naar de knoppen heeft geholpen, mocht Werner Wiels het geheel t.a.v. de raffinaderij een verdere ‘doodsteek’ toedienen. Natuurlijk speelt de situatie t.a.v. Venezuela en Maduro ook een rol. De recent gehouden wereld econonomie forum geeft ook aan hoe de situatie (ook voor Curaçao) verandert is (sinds 10-10-10).
  Het is onrealistisch om te schrijven dat “GreenTown Curaçao Foundation er niet op uit is om mensen hun job te ontnemen”. Dit kan wel de intentie zijn, maar door vervolgens te stellen dat de stichting gedurende een transitieperiode de overheid wil ondersteunen in het realiseren van de ontwikkelingen weg van olie naar duurzame energie, betekend een omschakeling in kennis en kunde. Kennis en kunde dat er momenteel niet is, dus mensen zullen of moeten omscholen of er zullen nieuwe mensen binnengehaald moeten worden. Feit is een heleboel mensen op Curaçao verdienen nu hun geld met olie.
  Voorts zou het beter zijn geweest als GreenTown Curaçao Foundation bij het opsommen van namen de kennis en kunde van de mensen had opgesomt. Zo zou het geheel duidelijker zijn en niet op het niveau blijven steken van ‘Casimiri die aangaf dat hij Werner Wiels gedurende het traject van de MDPT had geadviseerd’. GreenTown Curaçao Foundation kan een ‘bijdrage’ leveren maar presenteer het geheel wel in een aktuele realistische kader.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Morgen worden meer dan 200 werknemers van de raffinaderij naar huis gestuurd

Persbureau Curacao Maandag vallen er opnieuw harde klappen bij de raffinaderij. Meer dan tweehonderd werknemers krijgen dan hun ontslag toegezegd. Zij zijn niet geselecteerd om in het vervolgtraject met...

PBC | Minder covid-patiënten dan vorige week, maar meer op de IC op Curaçao

Persbureau Curacao Zondag zijn er 34 mensen positief getest op Corona. Daaronder dit keer geen geïmporteerde cases, maar mensen die lokaal besmet zijn geraakt. 53 Covid-patiënten mochten vandaag uit...

LuchtvaartNieuws | Prijsvechter Wingo hervat vluchten tussen Colombia en Curaçao

WILLEMSTAD - Prijsvechter Wingo hervat de vluchtuitvoering tussen de Colombiaanse hoofdstad Bogotá en Curaçao. De dochtermaatschappij van het Panamese Copa Airlines vliegt per 6 oktober weer naar...

PBC | Pippi’s Opvang op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Zo nu en dan is het nodig om een Stichting en/of persoon onder de aandacht te brengen. Gewoon, omdat ze fantastisch werk doen en...

PBC | Bonairiaanse journalist Zamir Ayubi overleden aan Covid

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vanochtend vroeg is de bekende Bonairiaanse journalist Zamir Ayubi overleden aan de gevolgen van COVID-19. Dat maakte zijn broer, de eveneens bekende journalist Aimed...

PBC | Coronacijfers Curaçao 25 september

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is vandaag opnieuw een coronaslachtoffer gevallen. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis. In totaal zijn er nu 160 personen overleden op Curaçao aan...
- Advertentie -