30 C
Willemstad
• woensdag 27 september 2023

NOS | Rechter: Trump pleegde fraude door vermogen bedrijven enorm aan te dikken

Donald Trump heeft jarenlang fraude gepleegd door de waarde van zijn bedrijven te overdrijven. Dat heeft een rechter in de staat New York bepaald in een civiele...

Democracy now! | Wednesday, September 27, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Inhouden belasting op pensioen niet meer van kracht

De Belastingdienst houdt geen belasting meer in op het pensioen van gepensioneerden. Volgens het ministerie van Financiën inde de Ontvanger tot nu toe de belastingschuld via het...

DolfijnFM | Caribische gulden mogelijk pas vanaf 2025 in gebruik

De nieuwe lanceringsdatum van de Caribische gulden is uitgesteld naar 31 maart 2025. De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten heeft dit besloten, na overleg met...

DolfijnFM | Man aangehouden voor mishandeling

Een 59-jarige man is zaterdagmiddag op Bonaire aangehouden, omdat hij een andere man met een betonblok tegen het hoofd had geslagen. De mannen hadden volgens de politie...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Geweldig nieuws!

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Geweldig nieuws!
Ingezonden-brief
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we John H Baselmans-Oracle aan het woord

De Tweede kamer in Nederland gaat van de week de toestanden in de SDDK gevangenis bepraten. Dit werd me bevestigd door het SP lid Nicole Temmink.

Het gaat om het volgende stuk wat zowel naar de lokale als nederlandse politici is verstuurd incl. de heer Rutte, gouverneur Curacao en het antillenhuis.

Het gaat om de volgende zaken:

Onze gevangenis, een wereld in een wereld

In 2009 werden er door mij (MKK) vele misstanden naar buiten gebracht in onze toen nog genaamde ‘Bon Futuro’ gevangenis op Curaçao, nu hetend Sentro di Detenshon i Korekshon Korsou (afgekort SDKK). Ik publiceerde de 58 aangiftes (171 pagina’s) die vanaf 1992 zich opstapelden inclusief de prijslijsten van goederen die van drugs tot wapens toe gekocht konden worden! Kort daarna (25 maart 2009, 8 uur) was er een goed gesprek met de toenmalige minister van justitie heer D. Dick en toenmalige PG heer Piar. Het werd mij duidelijk gemaakt dat zij met handen en voeten gebonden waren door, let wel, de vakbonden! De vakbonden die de bewaarders vertegenwoordigen maken de dienst uit in deze gevangenis! Dat werd bevestigd toen de heren Dick en Piar met het plan kwamen om nieuwe bewaarders op te gaan leiden en de rotte appels te gaan opruimen. Direct kwam er weerstand vanuit de vakbondswereld. Onder Nederlandse druk werden er enkele Nederlandse bewaarders geplaatst om zaken in goede banen te leiden. Deze werden, (naar zeggen) vanuit intern, weggepest en de weg van corruptie was weer helemaal open. Kort na de plannen van deze twee heren trok heer Dick zich terug als minister. Het bleek dat hij vreselijk onder druk gezet werd. Wat later kondigde ook heer Piar zijn vertrek aan en bleek dat ook hij werd zwaar onder druk gezet en zijn leven niet meer zo veilig was. Zelf werd ik ook bedreigd door enkele vakbondsleden en ik moest me nergens mee bemoeien!

Nu, 7 jaren later komen er weer vele meldingen binnen vanuit de lokale gevangeniswereld en dan praten we wederom over het binnenlaten van goederen, onder andere:
Wapens, Portable telefoons, Patronen, Zaag, Sleutels, Contant geld, en Drugs
Ook zijn er meldingen van: heteroseksuele relaties in het werkveld, prostitutie in het werkveld tot het seksueel intimideren via bewaarders van de gevangenen tot zelfs misbruiken van gevangenen! Ook het intimideren/bedreigen van wel goedwillende bewaarders blijkt heel normaal te zijn in deze gevangeniswereld.
Verder is er een levendige handel in voedselbonnen en is er ook een grote handel in medicijnen die niet gebruikt worden voor de gevangenen maar doorverkocht worden buiten de gevangenis.
Ook blijkt, zoals in vele overheidsinstanties, dat het IT gedeelte door één persoon gedaan wordt en dat zelfs de directeur van de gevangenis geen vertrouwelijke mails wil beantwoorden via het mail account van de gevangenis. Alles moet, zoals ook bij ministers, via privé mailadressen gebeuren en lijkt het erop dat ook diverse informatie gemanipuleerd wordt. Al deze meldingen zijn in mijn bezit.

Van al deze zaken zijn schriftelijke meldingen gemaakt bij zowel de directeur van de gevangenis, OM en justitie en zijn tot op heden stilgehouden. Bij navraag bleek dat zelfs enkele aangiftes bij OM weer zijn verdwenen en werden er snel kopieën gemaakt van eerdere aangiftes! Wat de werkelijke kracht is van de bonden en gevangenen naar het OM toe is nog onduidelijk. Wel is overduidelijk dat in de vele jaren dat er misstanden gemeld worden bij de gevangenis, het OM, PG en de minister van justitie, alsmaar alles in de doofpot wordt gegooid en dat men niets durft aan te pakken. Alles wijst erop dat de bonden inclusief de gedetineerden de touwtjes in handen hebben bij de gehele lokale justitie en zo hun eigen wereld hebben gecreëerd in onze ‘Sentro di Detenshon i Korekshon Korsou’ gevangenis.

Door, John H Baselmans-Oracle
te, Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties