29 C
Willemstad
• dinsdag 3 oktober 2023

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...

PBC | Centrale Bank: Aanzienlijke risico’s bedreigen economische groei Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Ondanks hoopvolle groeicijfers, waarschuwt CBCS-president Richard Doornbosch voor aanzienlijke risico’s die het economisch herstel kunnen bedreigen. Het niet bereiken van een oplossing voor ENNIA...

ParadiseFM | Woensdag inaugurele vlucht Avior airlines

De Venezolaanse luchtvaartmaatschappij Avior gaat weer op Curaçao vliegen. De eerste vlucht vanuit Caracas start op 4 oktober. Dat meldt het Curaçaose toeristenbureau. Avior is de derde...

ParadiseFM | Elizabeth de Cuba nieuw Cft-lid

Elizabeth de Cuba is voorgedragen als lid van het Cft. De Rijksministerraad is vandaag daarmee akkoord gegaan. Zij volgt per 1 oktober Gregory Damoen op als lid...

ParadiseFM | CBV lanceert solidariteitsfonds

Zorgbond CBV lanceert een solidariteitsfonds. Uit dat fonds worden leden die hun werk onderbreken om actie te voeren gecompenseerd. Dat werd gisteren aangekondigd op een persconferentie. Volgens...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Gestapo Praktijken

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Gestapo Praktijken
Ingezonden Brief
Ingezonden Brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.

De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Arthur Donker aan het woord

Gisterenavond viel er een legertje, over het paard getilde ambtenaren, verschillende horecagelegenheden in Pietermaai met veel bombarie binnen om de vergunningen van die zaken te controleren.

Op zich heb ik daar niets op tegen want wetten zijn er om ons zelf te beschermen, zowel hygiënisch als ons veiligheid, dat snap ik allemaal wel want als je die niet hebt, heb je chaotische toestanden en daar hebben we toch al genoeg van op deze klip, maar toch heb ik mijn vragen daarover.

Waarom moet je met zoveel bombarie Mile’s Café binnen stormen om de papieren te checken en met veel geschreeuw de muziek uit zetten alleen om later erachter te komen dat alles klopte.

Elders moesten gasten hun verblijfspapieren laten zien, hoe weet jij nou of de gasten hier wonen of dat het toeristen zijn. De toeristen schrokken zich rot want ze dachten dat het een of andere coup tegen Asjes was en dat Fort Amsterdam weer gebarricadeerd zou worden door een of andere snuivend idioot.

Vorige keer hebben ze een zaak dichtgegooid terwijl ze een verjaardag partij hadden van 30 man die ze elders naar toe moesten sturen terwijl de papieren in de kluis lagen en de eigenaar in The Movies was. Ook al zo’n macho gedoe en mensen weggejaagd en gezegd dat ze maar weg moesten gaan want de keuken was vanaf dat moment gesloten.

De vraag is kan het niet anders? Waarom juist als het druk is en dan ook nog met een intimiderende groep idioten die het allang leuk vinden om hun macht een keertje te kunnen botvieren ergens binnenvallen en iedereen af te blaffen.

Belastingdienst die s avonds werkt? Je kunt ze normaal overdag niet eens vinden zonder 5 uur in de rij te staan wachten, SVB hetzelfde trek een nummer en er zijn 185 wachtende voor je, brandweer, noem maar op iedereen die wat overtime kon gebruiken was present.

Kan dat echt niet overdag? Geloof me er zijn restaurants die ook overdag open zijn onder anderen Mundo Bizarro.

Wij kunnen niet met macht omgaan en dan gaan we de grote Shon uithangen en iedereen afblaffen, voorbeelden genoeg, geef een bewaker een gummie knuppel en een zaklantaarn en hij blaft iedereen naar de verdommenis.

Het frappante van het hele geval is dat ze op illegaliteit uit waren terwijl binnen diezelfde afdelingen corruptie hoogtij viert want hoe wil je uitleggen dat een van de grootste horeca zaken in dat zelfde Pietermaai, St. Tropez, al jaren draait terwijl ze weten dat ze geen enkele vergunning hebben, geen bouw-, geen horeca-, geen hotel vergunning, dus waarschijnlijk ook geen kamerbelasting afdragen, illegaal land hebben gewonnen en daar appartementen op gebouwd hebben en die mag jaren lang open blijven ondanks verschillende invallen in die zelfde straat.

Zou het misschien zijn omdat de vader van de eigenaresse politie agent is of was?

Arthur Donker | Foto Persbureau Curacao
Arthur Donker | Foto Persbureau Curacao

Of zou het zijn dat diezelfde controleurs daar met hun by-side de grote pief mogen uitgangen en niet hoeven te betalen?

Ex minister Balborda zei zelfs publiekelijk op de radio dat St. Tropez een moeilijke zaak is en dat ze inderdaad geen vergunning hebben! WAAROM WORDEN ZE NIET GESLOTEN??

Als ik Mundo Bizarro of 27 was zou ik een rechtszaak tegen die hele groep idioten beginnen omdat ze bevooroordeeld zijn en discrimineren want als iedereen die niet de nodige vergunningen heeft gesloten wordt hadden ze St. Tropez allang dicht moeten gooien want gelijke monniken gelijke kappen, iedereen is volgens de grondwet gelijk!

Doe normaal en laat die Gestapo praktijken voor mensen met minderwaardigheid complexen.

Ik blijf lachen op deze klip want nou hebben ze een probleem en moeten gaan uitleggen aan de media waarom St. Tropez niet gesloten wordt en dan kunnen de zaken die wel gesloten zijn een zaak beginnen want er bestaat nog steeds iets als gelijkheidsbeginsel volgens de grondwet.

Arthur Donker

Dit artikel is geplaatst in
  1. “Geef een boete van een Jaaromzet aan de werkgever die illegale werknemers aanneemt.”
    Welja Henki, help de econmie hier op het eiland maar helemaal naar de vaantjes…:)

  2. dit is een voorproefje voor wat als de 80-20% regeling van kracht is,heeft iedereen die wet al gelezen. daarin staat zoveel bevoegdheid in dat er een paard de hik van krijgt. Maar goed wetten zijn wetten , we moeten wel constateren dat veel ondernemers hier( zelf ex-ministers ) zich niet aan de wet houden. Dat er in de avonduren gecontroleerd wordt is natuurlijk wel redelijk omdat dan de illegale werknemers er werken. Dat de bezoekers gecontroleerd worden is ook gewoon immers de illegale werknemer kan zich als gast voor doen. Echter het jagen op de illegale werknemer is overdreven, pak de werkgever aan. In ons land zullen echt geen illegale werkers komen zolang er werkgevers zijn die hun werk geven. Geef een boete van een Jaaromzet aan de werkgever die illegale werknemers aanneemt.

  3. Wauw! hij haalt de woorden uit mijn mond.
    Volgende keer dat ze zomaar om mijn papieren vragen krijgen ze een heil ****** saluut.

    Bericht aangepast door de Redactie ( Naam vervangen door *****) Naam door redactie als ongewenst beschouwd.

  4. Alweer een raak stuk, iedereen met ook maar een beetje zicht op de corrupte rotzooi hier weet waarom sommige zaken zich alles kunnen permitteren, terwijl er op een steenworp afstand met veel dom middeleeuws machtsvertoon naar vergunningen wordt gevraagd en zelfs zaken tijdelijk hun klanten moeten wegsturen en sluiten omdat het “papiertje” (waarvan juist de overheid sowieso al zou moeten weten dat het afgegeven is) niet onmiddellijk voorhanden is. En dan heb ik het nog niet eens over de wijze waarop dit plaatsvind.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties