29 C
Willemstad
• dinsdag 20 februari 2024

PBC | Zoektocht naar vermiste Amerkaanse toerist gestaakt

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De zoektocht naar de 73-jarige Amerikaanse toerist bij Porto Mari is gestaakt. Donderdag raakte hij vermist nadat zijn groep in zee had gesnorkeld. Gisteren...

PBC | Chauffeurs op de vuist na ongeluk: arrestatie om poging tot moord

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een verkeersongeval in Saliña liep gisteren uit de hand toen twee betrokken bestuurders eerst met elkaar op de vuist gingen en vervolgens één van...

PBC | Lichaam vermiste jongen na bootongeluk gevonden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het lichaam van de jongen die gisterenmiddag in het water viel in het Spaanse Water is gevonden. Dit heeft een politiewoordvoerder bevestigd. De 16-jarige jongen...

PBC | Daling aantal Caribische Geneeskundestudenten

Persbureau Curacao Sinds de invoering van de decentrale selectie bij geneeskunde- en vervolgopleidingen is er een duidelijke daling te zien in het aantal toegelaten Caribische studenten. Deze trend...

Column Youp | Eigenmoord

Terwijl we afgelopen week in ons land vooral bezig waren met de zo herkenbare troela van de BBB die haar truitje andersom en binnenstebuiten droeg. En natuurlijk...

NTR | Uitzending gemist: Nacht van Caribisch Netwerk met Ruth Groenewoud

In de Nacht van Caribisch Netwerk op NPO Radio 1 ontvangt presentator Guilliano Payne gasten die een link hebben met de eilanden. Vanavond is dat Ruth Groenewoud....
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Gerard was een goed mens en groot man

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Gerard was een goed mens en groot man
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Gregory Elias aan het woord.

Vannacht heb ik het droevige bericht ontvangen dat Gerard Smeets gisterochtend is overleden. Gerard was een goed mens en een groot man.

Goed omdat als ik hem vroeg om mee te helpen aan een goed doel, hij zonder dralen direct hulp verleende. In materiële of immateriële zin. Hij stond klaar voor anderen, waarbij hij belangeloos vooral de minderbedeelden met woord en daad heeft bijgestaan.

Groot omdat hij veel voor de internationale financiële dienstverlenende sector heeft betekend. In dat opzicht een waardige opvolger van zijn vader, Pa Ton Smeets, de grondlegger van deze sector. Gedurende midden jaren 80 en de begin jaren 90, toen de sector zware tijden doormaakte, heeft Gerard op onder andere mijn verzoek baanbrekend werk verricht op wetgevingsgebied.

Van zijn hand komen de volgende verordeningen: de Tonnage-wetgeving en de ‘Penshonado-regeling’, ontworpen naar analogie van de ‘lei de Rentistas’ zoals die toentertijd gold in Costa Rica.

Gerard heeft voorts aan de wieg gestaan van de wetgeving voor de Stichting Particulier Fonds, thans beter bekend als de Private Foundation.

Gerard heeft samen met prof. Van Schilfgaarde het concept voor de Curaçaose bv geconcipieerd. Gerard heeft de wetgeving inzake de bescherming van vijandige overnames geschreven, waarbij Curaçao in dat opzicht vooruitliep op de Nederlandse wetgeving en welk concept daarna heeft gediend voor de wijzigingen die in Nederland zijn doorgevoerd.

De lijst is langer, maar bovenstaand is een beknopt overzicht van zijn grootse bijdrage aan de wetgeving van Curaçao en haar financiële sector.

Hij is te vroeg van ons heengegaan, maar zijn levenswerken zullen ons nog lang bij blijven. Daarvoor ben ik hem zeer dankbaar. Ik wens Eva, de kinderen en overige familie veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.

Rust zacht ‘Butch’!

Greg ‘The Kid’ Elias,
Curaçao

7 reacties

 1. @Tico Martina
  Ik heb geen kinder noch een Curaçaose gevulde hand van niemand nodig voor jou informatie. Ben absoluut niet van het type “si dios ké” of “sinta warda ‘bou palo” tot dat iets of iemand anders iets van jou leven maakt. Laat die onzin verhalen in mijn geval dus gerust achterwege. Misschien past dat meer bij jou?. Bovendien hoef ik mij niet in te lezen in de heer Elias. Zijn betrokkenheid bij en aan de samenleving spreken voor zich.

  Kijk liever eerst naar jezelf. Hoe onfatsoenlijk en respectloos jij je regelmatig over andere mensen uit laat en oordeelt. Afgunst is een nare karaktereigenschap. Just saying.

  @Joep Meloen
  Zegt: “Je kunt nu wel continu kritiek hebben op Elias en Smeets, maar voorlopig hebben beiden meer betekend voor het eiland dan dat jij ooit zult doen”.
  Spijker op z’n kop!

 2. @ Tico Martina,

  Je kunt nu wel continu kritiek hebben op Elias en Smeets, maar voorlopig hebben beiden meer betekend voor het eiland dan dat jij ooit zult doen.

 3. @ Fox, haha een kinder en Curacaose hand is gauw gevuld. Ga je eerst maar inlezen wie die figuur Greg Elias is samen met zijn billemaatje Super Mario . En wat zeg ik verkeerd als ik zeg dat hij hopelijk zijn vriendje Gerard gauw weer tegenkomt? Het is toch zielig dat hij hem moet missen?

 4. Kijk kijk onze ‘@Wim’ alias alias, repeterend als gewoonlijk. Is het niet de family Smeets die eigenaar is van het Sta B resort..

 5. @Tico Martina
  Zegt: hopelijk wordt je snel herenigd met Gerard, want ik vind het triest dat je hem moet missen.
  Wat een misselijkmakende, smakeloze, fatsoenloze opmerking zeg. Pure afgunst zeker? Gelukkig ga jij er niet over wanneer iemand gaat of niet. Een ding weet ik wel aan de heer Elias kan jij niet tippen en helemaal niet wat hij in stilte “without bragging” allemaal doet voor de Curaçaose gemeenschap. In goede en in slechte tijden.

 6. Ken Gerard niet, maar zijn broer Chris was het omhooggevallen rijkeluiszoontje Chris(topher) Smeets dat directeur werd bij Citco terwijl hij nog geen debet van credit kon onderscheiden.

  Chris Smeets werd bij Citco door niemand serieus genomen en door iedereen achter zijn rug uitgelachen. Heb begrepen dat hij zich alleen bezig hield met het sturen van pornomails naar een groep intimi binnen het bedrijf.

  Chris Smeets was verantwoordelijk voor de cultuur bij Citco die het mogelijk maakte je promotie maakte op basis van je zuipvermogen en je horizontale kwaliteiten.

 7. Ja ja kinderlijke Greg. Zeer goed omdat hij jou en je billemaatje Super Mario goed heeft laten meedelen in de rijkdommen. Het volk heeft het je vergeven omdat hun eens in de zoveel tijd naar het schel getrompetter tijdens de Jazz sessies mogen luisteren. Maar ik ben niet vergeten wie je bent Kiddo Greg. hopelijk wordt je snel herenigd met Gerard, want ik vind het triest dat je hem moet missen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties