33 C
Willemstad
• dinsdag 28 september 2021 15:21

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Geen tijd voor politiek

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Naam bij redactie bekend aan het woord.

Naar aanleiding van het Antilliaans Dagblad artikel ‘Tweede Kamer: genereus steunen, voorwaarden later’: volgens mij is dit nou juist een situatie die koningin Juliana voor ogen had toen het Statuut werd getekend. Niettemin zou mijns inziens in alle gevallen de acute hulp als een lening beschikbaar moeten komen. Er kan immers geen discussie zijn dat een bepaald substantieel bedrag per direct nodig is.

- Advertentie -

Vervolgens kun je gaan discussiëren over de exacte voorwaarden en of het deels een schenking zou kunnen zijn. Hierbij kun je dat wellicht verbinden aan structurele reforms op de eilanden. Volgens mij is voorts van belang om de financiële hulp te organiseren via de Centrale Bank CBCS (aangevuld met een klein aantal onafhankelijke experts) en de commerciële banken die onder toezicht staan en hun klanten kennen.

De politiek en hun vrienden moeten hier heel ver vandaan blijven. Zoals we zien leidt dat alleen tot twijfelachtige besluiten, onbegrijpelijke berichtgeving en in ieder geval een gebrek aan daadkracht.

Al met al crisistijd, waarbij mensenlevens op het spel staan, is geen tijd voor politiek….

Naam bij redactie bekend,
Curaçao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

9 reacties

 1. …..”Misschien kunnen we de controle aan onze, zoals Ruggenaath het noemde, profeshonalnan di nivel hopi haltu’ overlaten”…….

  Leila Leiden in Lasten?
  Jose Bearingpoint Jardim?
  Sabelotodo Etienne Ys?
  Chos HH noodregeling Romero?
  D.Donee “Good Governance” van der Veen?
  Gijsbertha saber di FIN – nancien e no tin ?
  Dochter neporismo Gijsbertha?
  Huis accountants van de Giro, Ennia?
  Van plEps Kunnemmewat en van Doorn?
  Glenn Retainerfee Camelia.
  Carl -polis academy- Camelia?
  Eric R.(etainerfee) De Vries?
  Suzy HNO project Camelia?
  Stanley Budget blooper Betrian
  Henry B. Z. V. Jourdain

  Het enige wat haltu is aan die profeshonalnan is hun salaris / honorarium / fee en de snelheid waarmee ze factureren.

 2. Bij eventuele hulp van Nederland deze bij voorkeur laten besteden door een internationale organisatie die ervaring heeft bij de besteding van noodhulp bijv.; de Wereldbank, IDB, de Europese EBRD of EDF, etc. etc. Besteding van de gelden via lokale organisaties zal helaas niet vrij zijn van partijpolitieke beinvloeding.

 3. Ik hoop op geen steun. Dat is de enige manier om te zorgen dat dit land eindelijk eens verstandig gaat worden. Hoe kan je nou een totale lock down bepalen en er geen geld voor hebben. Zoals een hoge hypotheek hebben en goed leven en dan ineens stoppen met werken en aankloppen bij de overheid voor geld. Mmmmm. Misschien is dat wel het probleem. Een bekend fenomeen hier op het eiland om niet te werken en uit de staatsruif te vreten.

 4. Misschien kunnen we de controle aan onze, zoals Ruggenaath het noemde, profeshonalnan di nivel hopi haltu’ overlaten.

  Stephen Capella, Nesya Isenia, Henry Jourdain, Victor Bergisch, Erik van Eps, Gianni Schob.

 5. Nu de gelden oormerken zodat ze direct gekoppeld worden aan uitgaven. Cbcs heeft met zijn track record van hoge beloningen en slecht toezicht (giro, ennia, bdo) niet de geloofwaardigheid om hier toezicht op te houden.
  Uiteraard dienen onze financiële experts mcwilliam en cova bij iedere beslissing geconsulteerd worden

 6. Het is politiek,
  het eiland is failliet, door politieke beslissingen.
  De economie is vernietigend door politieke beslissingen.
  Mensen hebben, dadelijk, geen geld meer door politieke beslissingen.
  Ik ga niet zeggen dat het goede of foute beslissingen waren naar het waren politieke beslissingen. Van de politiek mag je een paar dingen verwachten. Dat ze zich bewust zijn van de consequenties is er een van.
  Het is politiek, maar maak je geen zorgen de politiek zal zich zeker niet laten hinderen door opinies in een vrij medium geventileerd.

 7. Diep triest om te zien dat onze politici en hun gezellen letterlijk over lijken gaan door het zover te laten komen dat ze Nederland door te dreigen met lijken van eigen inwoners onder druk kunnen zetten om zonder voorwaarden met geld over de brug te komen. En op die maniet zelfs de schrijver van dit artikel voor hun politieke karretje weten te spannen. Dan moet je wel heep diep gezonken zijn, ik snap best dat deze schrijver anoniem wil blijven.

 8. ….”De politiek en hun vrienden moeten hier heel ver vandaan blijven”…..

  Als er één plek is waar de politiek en haar “vrienden” zitten, dan is het wel de CBCS.

  Eerst hadden we Tromp ( plus familie: Zus, schoonzus en nicht Zus) Hasselmeyer en Romero.
  Nu hebben we Lasten, Jardim en Ys…..

  Weg houden daar, of wachten tot die gozer van de IMF dat broednest van kompinchis komt saneren.

 9. ‘Volgens mij is voorts van belang om de financiële hulp te organiseren via de Centrale Bank CBCS’

  Als er een organisatie onbetrouwbaar en corrupt is gebleken (Tromp, Zus de Lannooy en nog een handvol grote graaiers van directieleden) dan is het CBCS wel.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Tuesday, September 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nederland pakt gokmaffia Curaçao aan

Nederland gaat de gokmaffia op Curaçao flink aanpakken. Dat kondigde voorzitter René Jansen van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Kansspelautoriteit (Ksa) maandag aan in de...

Nu.cw | 93 procent van coronapatiënten CMC niet volledig gevaccineerd

Van de 181 opgenomen coronapatiënten in het Curaçao Medical Center (CMC) zijn 169 personen niet of niet volledig gevaccineerd. Dat is 93 procent van de ziekenhuisopnames in...

Nu.cw | ENNIA: “Foute berichtgeving pensioenbetalingen september”

De pensioenbetalingen in de maand september worden gewoon uitbetaald door ENNIA. Dat bevestigt de directie. Op sociale media gaat een bericht rond waarin wordt vermeld dat de...

PBC | Corendon gaat vluchten aanbieden van Brussel naar Curaçao met Air Belgium

Persbureau Curacao CHARLEROI – Air Belgium kondigde eerder deze week aan dat de luchtvaartmaatschappij de vluchten naar Curaçao gaat hervatten en haar vluchten naar Curaçao flink heeft gewijzigd.   In...
- Advertentie -