27 C
Willemstad
• dinsdag 9 augustus 2022

Laatste reacties

Ingezonden | Einde angstcultuur, begin transparantie

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Sharnon Isenia aan het woord.

Wat moet er gebeuren in een tijdperk waar angstcultuur en geestelijke armoede sterk overheersen midden in een samenleving, waar materiële rijkdom als hoogste goed zegeviert voor overleving van de mens? Kennis vergaren kan naar machtsvorming leiden.

Het is tijd voor degenen die naar ware vrijheid verlangen om zichzelf en anderen te bevrijden door verbreking van de angstcultuur. En terug te vechten tegen krachten die overheersing verlangen door angst, onderdrukking en onenigheid te zaaien. Het is tijd voor de echte waarheid, over ons verleden en heden, over degenen die ons leven echt regelen en gebeurtenissen laten plaatsvinden in de naam van vooruitgang en geldwinst.

‘Bon yu di Kòrsou’, hou je zo veel van je land, dat je door egoïsme, angst-inspirerende verdorvenheden en corruptie in het eigen landsbestuur en oligarchie heen kan kijken? De echte waarheid moet beschikbaar gesteld worden aan iedereen. Niet alleen aan manipulerende elites van staatsgeheimen over burgers. Wacht niet totdat de private mediazenders corrigerende informatie en uitleg geven. Lees en luister naar alles binnen jouw bereik en zoek naar alternatieve bronnen van informatie, op internet, in documentaires, in boeken van bibliotheken en/of in onconventionele boekhandels. Lees en bekijk dingen die je normaal gesproken niet zou doen en denk na. Gebruik jouw hersenen. Dit is een ‘supercomputer’, die je gratis van nature hebt meegekregen. Misschien wat nog belangrijker is, voel wat er juist is in jouw hart, jouw ziel en jouw innerlijke wezen.

Denk erom dat er nog een laatste groot geheim bestaat. Dit is in handen van het grote publiek. Namelijk, dat er meer mensen zijn die de waarheid spreken dan mensen die de waarheid niet willen spreken. Blijft elke dag kennis opdoen. Jouw echte kennis komt van jouw eigen initiatief en niet van commissies of zogenaamde ‘experts’.

Als mensen echt vrij willen zijn, dan dienen zij een eigen zoektocht te doen naar de echte waarheid, zonder hulp van betaalde deskundigen, academische snobs, mediakunstenaars, geestelijken, goeroes of overheidsfunctionarissen. Dezen hebben allemaal hun eigen agenda, wanneer zij bereid zijn verklaringen te geven aan de media. Maar waar blijft de echte waarheid hangen? Daarvoor moet je zelf op zoek gaan.

Echte (sociale) innovators zoals Mahatma Ghandi, Nelson Mandela, Martin Luther King, Thomas Edison, Alexander Graham Bell, Bill Gates, Steve Jobs en Mark Zuckenberg hebben hun denken niet te danken aan conventionele wijsheid van de wetenschap, maar aan praktijkervaringen die zij op eigen initiatief hebben ontwikkeld. Net als zij, zijn er ook andere stille maar wel in beweging zijnde (sociale) innovators, die elke dag nieuwe wegen inslaan naar een nieuwe werkelijkheid. Maar elk individu heeft zijn of haar eigen lotsbestemming.

Wij zijn creatieve wezens en willen de beste wereld creëren. Maar dit is onmogelijk wanneer het creatieve proces is gebaseerd op onvolledige of onjuiste informatie die ontworpen is om de angstcultuur te behouden en/of te versterken. Vandaag de dag zijn er veel meer mensen op zoek naar vrede en broederliefde dan ooit tevoren. Helaas bereiken degenen die naar macht en controle streven meestal toch hun doel, althans tijdelijk, omdat de anderen de waarheid geheim – of schuilhouden.

Machthebbers willen hun macht behouden en zullen zorgen, dat de echte waarheid niet naar boven komt. Tegenwoordig kunnen ‘secret societies’ de hele wereldbevolking, zes miljard mensen, alleen door bedrog en geheimhouding beheersen. De tijd voor het gebruik van brute kracht is eigenlijk voorbij.

Zodra u uw eigen hartelijke waarheid heeft gevonden, moet die waarheid worden gedeeld om het gordijn van geheimhouding op te heffen die bijdraagt aan de onwetendheid, angst en verwarring van onze tijd en een nieuwe geest van menselijke tolerantie en saamhorigheid te creëren.

Sharnon Isenia,
Curaçao

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...