26 C
Willemstad
• zondag 17 oktober 2021 09:08

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Een stommerik

Ingezonden Brief
Ingezonden Brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.

De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Roy Evers aan het woord

- Advertentie -

De overheid gaat 2,1 miljoen gulden uitgeven om de troep op dit eiland op te ruimen, ondanks al de grote schoonmaakacties die de laatste tijd hebben plaatsgevonden. De overheid kan alvast 2,1 miljoen gulden opzij zetten om volgend jaar de nieuwe troep op te ruimen, want wij zijn nu eenmaal een stelletje varkens. Het gegeven dat wij zoveel geld moeten spenderen aan een schoonmaakactie, naast de reguliere uitgaven van de verantwoordelijke instanties, staaft dit feit al.
Op zich is de schoonmaakactie natuurlijk goed nieuws. Maar ik mis twee dingen. Ten eerste repressie, overtreders moeten zwaar bestraft worden. Voor mijn part gebruiken de toezichthouders middeleeuwse methoden. Laat de vervuilers hun eigen troep opeten. Maar dit is niet het belangrijkste, het is slechts een korte termijn oplossing.
Belangrijker is de ombuiging van de mentaliteit. Wij hebben blijkbaar geen flauw benul van wat netheid is. Persoonlijk uiterlijk, dat wel. Wanneer wij uitgaan, naar een feest of naar de kerk, trekken wij ons beste pak of onze mooiste jurk aan. Mooi gepoetste glimmende schoenen. Maar diezelfde meneer in zijn nette pak, dumpt stiekem eerst een oude wasmachine of een dode hond in een plastic zak langs de weg, voordat hij naar het feest gaat. Stiekem? Dat was vroeger. Nu kan het hem geen bal schelen of hij gezien wordt of niet. Dit eiland is van hem en hij mag erop gooien wat hij wil. Laat de overheid de troep opruimen.
Van een auto voor mij – man achter het stuur, vrouw naast hem en de kinderen achterin – vliegen uit iedere raam achter elkaar: een foambakje, een afgekloven kippenpoot, een plastic beker en flarden papieren zakdoekjes. De patat hebben zij helemaal opgegeten. Wij vinden dit soort gedrag heel normaal. Wat voor opvoeding krijgen deze kinderen?
Ik stond een tijd geleden bij de kantine van de universiteit te wachten op mijn beurt en zag een plastic beker op de grond liggen. Een student attendeerde een andere erop dat de beker daar lag, misschien heeft die andere de beker laten vallen, ik weet het niet. Die andere keek naar de beker en toen naar zijn medestudent alsof die laatste niet goed bij zijn hoofd was.
,,Raap die beker op”, zei de ene student schertsend.
,,Ben je gek?” antwoordde de andere. ,,Dat is het werk van de schoonmaakster. Als ik de beker opraap, verliest zij haar werk.”
Dus de beker bleef daar liggen. Ik draaide mij om en raapte hem op. Zij vonden mij zeker een stommerik.

 

Door: Roy Evers
te, Curaçao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

  1. zolang er geen fofrse boetes gegeven worden die direct betaald moeten worden en geen milieu-politie wordt ingezet is het dweilen met de kraan open. Overal bordjes plaatsen dat NAf. 500,00 boete geldt voor elke beker of foam bakje dat op straat wordt gegooid. NAf 5000,00 of meer voor “grof-vuil” dat gedumpt wordt. Laat de vervuilers betalen. Wel innen bestuurders en bestemmen voor schoonmaakacties en niet eigen zak vullen!

  2. Ik zie dat ik een onafgemaakt zindeel heb meegstuurd, met daarin nog een schrijffout ook. Ik vind het stuk van Evers best een zoen waard, maar had dat dan anders moeten formuleren.

  3. Mijn reactie op 6 december over hetzelfde onderwerp:
    “2.1 miljoen, wat was het onderwijs daar blij mee geweest bijvoorbeeld. Opruimen is over het algemeen water naar de zee dragen op Curacao, binnen de kortste keren wordt het weer teniet gedaan.
    Degenen die te besodemietert zijn om zelf geld uit te geven of verantwoording te nemen voor hun eigen gecreerde troep lachen zich weer rot; De belastingbetaler gaat hun probleem weer oplossen.”

    Ben blij om te zoen dat R Evers

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | 2.000 deelnemers uit 34 landen bij KLM Curaçao Marathon

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De organisatie van de KLM Curaçao Marathon verwacht op zaterdag 27 en zondag 28 november 2.000 deelnemers vanuit 34 landen. Zestig procent van hen...

PBC | De top 8 mooiste stranden van Curaçao

Persbureau Curacao Curaçao is een heerlijk vakantie-eiland in de Caribische Zee. Het staat bekend om zijn prachtige baaien, dito zandstranden en kraakheldere zee. Ga je op vakantie naar...

NOS | Drukte op Schiphol, meer herfstvakanties geboekt dan voor corona

Waar het coronavirus tot voor kort een dikke streep zette door vakantieplannen, wordt er deze herfstvakantie weer volop gereisd. Reisorganisaties spreken van een 'inhaaleffect': "Het vertrouwen van...

Parool | Duits tijdschrift veegt vloer aan met Nederlands drugsbeleid

Bob van Huet Nederland is door een buitensporig drugsbeleid tot een maffiaparadijs verworden, vindt Der Spiegel. Het Duitse weekblad wijdt een opmerkelijke coverstory aan het buurland. Nadat eerder de...

PBC | Daling zet door, dodental loopt op

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Twee personen die besmet waren met het coronavirus zijn afgelopen dag in een verzorgingstehuis overleden. Het aantal coronadoden komt daarmee op 171 te staan. Het...

ParadiseFM | CURACAO Magazine al sinds vorig jaar mei gestopt

Het tijdschrift CURACAO dat in Nederland werd uitgegeven is niet door de huidige gevolmachtigde minister Carlsson Manuel stopgezet, maar door diens voorganger Anthony Begina. Zo schrijft oud-journalist...
- Advertentie -