28 C
Willemstad
• zondag 25 september 2022

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...

Ingezonden | Een stelletje huichelaars

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Humphrey Josefa aan het woord.

Heb kennisgenomen van de opinie van dhr. Ronald van Raak in een lokaal dagblad van 26 mei 2020. Met name had hij het over een politicus van St. Maarten, die hij ronduit voor corrupt heeft uitgemaakt. Daarmee bemoei ik mij verder niet.

Wat mij wel dwars zit is het feit dat hij constant politici van de voormalige Nederlandse Antillen voor corrupt uitmaakt, terwijl verschillende van zijn Nederlandse politieke collega’s altijd buiten schot blijven. De Nederlandse pers volgend kunnen wij met de regelmaat van de klok lezen dat politici uit hun partij gezet worden omdat er gefraudeerd is.

Echter, Ronald van Raak, ook zo’n type huichelaar, heeft daar natuurlijk geen oor naar. Vandaag nog konden wij lezen dat staatssecretaris Raymond Knops zichzelf verrijkt heeft met een zeer groot terrein in Limburg waar hij zijn woonhuis kon bouwen. Gesjoemel met terreinafmeting, gesjoemel met terreinwaarde en zelfverrijking in samenspraak met kadastermedewerkers in Limburg. Deze zelfde persoon heeft onze Curaçaose regering en volk nog verleden week onder politieke en economische druk gezet door middel van chantage en dwang om voor financiële hulp gedurende de huidige coronacrisis in aanmerking te kunnen komen.

Een hoogleraar in Nederland heeft de praktijken van Raymond Knops, in dit geval de aankoop van terrein in Limburg, zeer ‘fishy’ (stinkend) genoemd. Mijn vraag, wat heeft Ronald van Raak hierop te zeggen?

Zijn het alleen Antilliaanse politici die corrupt zijn en in het geval van sommige Nederlandse politici, is er slechts sprake van zichzelf in verlegenheid brengen of van een schoonheidsfoutje wanneer zij over de scheef gaan? Dit noemen wij huichelarij.

Steek je hand alsjeblieft in eigen boezem mijnheer van Raak. Wij lossen onze problemen hier zelf wel op en corrupte politici worden door het volk weggestemd.

Humphrey Josefa,
Curaçao

Naschrift KKC

Het betreffende interview kan onder en hier gevonden worden


HILVERSUM – De NieuwsBV ging in gesprek met Tweede Kamerleden voor Koninkrijksrelaties Andre Bosman (VVD) en Ronald van Raak (SP) over honger, politieke corruptie en gokmaffia problemen op Curacao, Aruba en Sint Maarten en coronavirusmaatregelen vanuit Nederland.

Bron: De NieuwsBV en BNN/VARA

Artikel delen

33 reacties

 1. @knoek-koe: het zijn vooral de mensen die pretenderen integer te zijn maar lijdzaam toezien hoe de boel wordt leeg geroofd die schuldig zijn, chos Romero bij Cbcs, Reinald curiel bij ennia, hoofd belastingdienst, martis bij svb en zo nog velen. Straf rechterlijk kan je deze mensen niet vervolgen maar ethisch gezien hebben ze verzaakt en zijn ze alleen opgekomen voor hun eigen hachje en niet hun klanten

 2. Ha ha Die Josefa. zelf 1 van de pionnen hoe ziek het politiek systeem is. Mr Jozefa gaat bedrijven en personen langs voor geld voor zijn politieke partij en als je betaald zal je er iets voor terug krijgen als zijn partij aan de macht is.. dankzij mensen als Jozefa is Curacao ziek!

 3. @ Roy Rogers,
  “Ook snap ik niet dat een eilandje als Curacao uit 21 parlements leden moet bestaan, die allemaal een salaris van ang 12.500.– p.m. opstrijken en waarvan het grootste gedeelte van hun geen moer voor het eiland betekend”.
  Dat komt omdat de meeste er nog een paar functies en ander bedrijven bij hebben waar ze meer verdienen als die 12500 per maand. En ze gebruiken hun parlementaire functie ten voordelen van de andere functies en bedrijven en betaalde excursies en pensioen opbouw dat is alles het zelfde gebeurt in smx.

 4. Zie hier Gibi Doran, neem een voorbeeld als parlamentarier, aan Ronald van Raak.
  Hoeveel voorstel van wetten hebben jullie( Charlie Bolo Cooper, Pik Pisas,Jacintha -de visboerin-Constancia, Juniel Carolina en jij zelf) al ingediend? NADA en nog eens NADA, en toch naar huis gaan met een riante salaris met het niets doen.
  Ook snap ik niet dat een eilandje als Curacao uit 21 parlements leden moet bestaan, die allemaal een salaris van ang 12.500.– p.m. opstrijken en waarvan het grootste gedeelte van hun geen moer voor het eiland betekend.
  Geen wonder dat de stadskas altijd leeg blijft.
  Hombre!!!!!!

 5. Het doet pijn om zoveel misstanden in mijn land te lezen, maar de waarheid moet gezegd worden. Iemand zal het moeten doen. Als het dhr van Raak is of iemand anders, doet er niet toe. Er moet een bewustwordingsproces op gang komen.

 6. …..”* Chos romero die de zelfverrijking van Tromp en binnen de CBCS toeziet maar niet ingrijpt”……

  Idd @Curaçao Revisted. Chos was een beetje de luis in de pels daar.

  Maar hij heeft er nooit ruchtbaarheid aan gegeven , in het publiek dan.

  Wel 30 plus jaar meege – established..pappen nat houden, beetje tegen een aantal bysides klagen etc hoe corrupt het wel niet is bij de CBCS etc..

  Ja zelf was hij dan eigenlijk ook niet helemaal zuiver,
  Niet voor zijn vrouw, en niet voor de CBCS
  als hij ervan af wist, en vervolgens zich wel stil hield…..niet

 7. Dank u wel meneer Josefa dat u ons er op wijst dat in andere landen wel maatregelen getroffen worden ten opzichte van hen die de zaak belazeren of zelfs maar de schijn tegen zich hebben. Blijft de vraag: Waarom gebeurt dat hier dan zo weinig meneer Josefa. Ik weet zeker dat u daar gezien uw beschuldigen de andere kant op, dus een antwoord op heeft. Svp niet iets goedkoops zoals : Het is nu eenmaal onze cultuur of zo, die kennen we al zo lang die dooddoener. Groet.

 8. @Knoek-koe: het is inderdaad niet alleen de directe corruptie (stelen van geld) maar vooral het wegkijken en ontkennen dat zo funest is voor ons eiland:
  * Chos romero die de zelfverrijking van Tromp en binnen de CBCS toeziet maar niet ingrijpt
  * Reinald Curiel die al 12 jaar in de directie van ENNIA zit maar geen vinger uitsteekt
  * accountants die zien dat dingen fout zijn maar doodleuk tekenen
  * de bodemloze put insel air
  Corruptie of het toestaan en niet benoemen van corruptie houden beide dit systeem in stand

 9. Meneer Josef, heeft u teveel karate trapjes tegen uw hersenpan gekregen, waardoor er nu appelmoes in die hersenpan zit?

 10. …….”Heb kennisgenomen van de opinie van dhr. Ronald van Raak in een lokaal dagblad van 26 mei 2020. Met name had hij het over een politicus van St. Maarten, die hij ronduit voor corrupt heeft uitgemaakt. Daarmee bemoei ik mij verder niet”….

  …”Daarmee bemoei ik mij verder niet”….
  S dat een crypto frase voor: Je hebt helemaal gelijk?

  Nee, dat zegt Josefa natuurlijk niet , dat komt hem niet goeduit.

  Een integer man schroomt niet om zich uit 5e spreken tegen corruptie, ook als dat betekent naamverlies liijden.

 11. Dank @ SMOC, voor deze memoriabele herinnering, hoe Josefa, feitelijk relevante kritiek ombuigt naar emotionele met drogreden omklede valse retoriek.

  Jullie zetten je in voor een belang, dat veel nobeler, en strevenswaardiger is, dan het persoonlijke opportunistische nepotistische graai belang, van Curaçao vernielers als Josefa.

 12. Onze wandelende clown josefa. We lossen onze eigen problemen wel op. hahahaha dat hebben we de laatste 20 jaar gezien.
  Lekker verder gaan met stelen en liegen ten koste van je EIGEN bevolking.
  Zeer min gedrag van deze paljas

 13. Waar komt die twijfel aan goede bedoelingen van ‘Nederlanders’ toch vandaan heer Josefa. U betichtte SMOC ook al van alle mogelijke dubbele Nederlandse agenda’s en het onvermijdelijke ‘eigenbelang’. Kennelijk kunt u zich niet voorstellen dat er politici en stichtingen zijn die oprecht zijn en belangeloos zich inzetten voor een betere toekomst voor alle bewoners op Curaçao. Waar komt die twijfel of beter dat ongeloof toch vandaan?
  Voor wie de opinie van Josefa over SMOC nog eens na wil lezen, hier de ingezonden brief uit 2015, toen er nog toekomst mogelijk was voor de raffinaderij……

  Vandaag laten we HUMPHREY W. JOSEFA aan het woord

  ER MOET nu echt een einde aan komen! De Smoc met haar ‘close friends’ waaronder ook bepaalde media, hebben niks anders op het oog om Curaçao op zijn knieën te krijgen en ons in alle opzichten afhankelijk te maken van Nederland. In het verleden heb ik daar al over geschreven.

  De lui van de Smoc en in hun kielzog enkele gelijk gestelden, hadden en hebben nog steeds een dubbele agenda. Natuurlijk zijn er mensen onder de rook (vroeger vanwege de Shell, nu vanwege PdVSA), die stank in hun longen, met als gevolg ademhalingsproblemen krijgen. Daarover geen twijfel en dus geen onnodige discussie hieromtrent voeren. De werkzaamheden om dat probleem op te lossen moeten onverminderd doorgang vinden en hopelijk door noodzakelijke investeringen in de raffinaderij in de nabije toekomst, zal dit helemaal verholpen worden.

  Maar gedragingen van de Smoc, het constant druk blijven uitoefenen tot in de Staten-Generaal der Nederlanden toe, om op Curaçao op te treden (blijkbaar ervan uitgaande dat we nog steeds hun kolonie zijn), kan echt niet meer door de beugel. Nu willen ze ook voor veel geld overgaan tot executoriaal beslag om duidelijk hun verborgen agenda voor eenieder te openbaren. Eigen belang toch, of vergis ik me? De mensen van Wishi, Marchena en omstreken liggen in werkelijkheid de Smoc helemaal niet aan het hart; het is hun eigen agenda die een rol blijft spelen en dat is al het mogelijke doen opdat de Isla zo spoedig mogelijk haar deuren voorgoed sluit of anders zo veel mogelijk boetegeld voor hen zelf binnen halen.

  De Curaçaose economie die toch al diep in het slop zit, helemaal kapot maken en een groot gedeelte van de Curaçaose bevolking die het nu al moeilijk heeft, verder laten creperen. Dat is natuurlijk een zeer gevaarlijk spelletje dat door de Smoc c.s. gespeeld wordt.

  HUMPHREY W. JOSEFA

 14. @Roberto: dank voor je objectiviteit en zakelijkheid. Op Curacao is het niet altijd gangbaar dat mensen afstand kunnen nemen van familie leden en vrienden en mensen puur op basis van kwaliteiten beoordelen, dat is ook meteen een van de belangrijkste redenen waarom dit eiland nu al 20 jaar totaal stil staat.
  Het is erg fijn dat KKC er bestaat om dit soort misstanden aan de kaak te stellen en man en paard te kunnen noemen, alhoewel mensen zoals Humphrey daar niet op zitten te wachten

 15. Tja als buitenstaanders kritiek hebben als je aan hun portemonnee komt is dat wel ‘erg’ vervelend, nietwaar Josefa.
  Maar geloof me langzaam aan komt de tijd van pappen en nathouden tot een eind. En zal het gegraai stoppen.
  +45:000 mensen die aan de bedelstaf zijn geraakt is niet mis, Josefa, dus dat iedereen zich tegen jullie wanstaltige praktijken gaat keren was te verwachten.
  Ik dring er bij van Raak cs op aan om op elke cent die hierheen komt, er bij Knops cs op aan te blijven dringen dat niets maar dan ook niets via welke organisatie behalve het Rode Kruis wordt gestort!
  Het is notabene in april bij de 1e tranche al niet goed gegaan en er 35 cent voor de gemeenschap en – let wel – 65 cent naar de overheid is gegaan..En nog zijn er mensen die geen enkel voedselpakket hebben gezien.
  Wat zeg je daarvan Josefa ipv te blaten.

 16. Humphrey Josefa en andere trouwe lezers en schrijvers van KKC. Dit wisten en weten jullie allemaal niet. Maar jullie moeten de waarheid eindelijk och weten. Ik zie op dit forum regelmatig de naam van een (politieke) neef van mij. Ik wist never dat die hufter een waardeloze dief is en ook geld stal en misbruik maakt van de zuur verdiende centjes van de arme burger. Ik heb navraag gedaan, en een diep gaande onderzoek verricht en het resultaat? Dat is ‘m. Zonder twijfel. Nu weet ik waar hij al dat geld vandaan haalt en zoveel uitgeeft. Het is geld van de armen. Ik kan mij echt niet voorstellen dat die viezerik ook in het complot zit, om geld van hardwerkende jiunan di Corsowvan te stelen. Maar ik ben heel blij en trots dat jullie (onwetend) zijn naam en vooral van anderen onthullen. Thanks, many thanks. Ik zie zijn naam regelmatig voorbij komen, en een bloedende haat komt iedere keer in mij op. Maar ooit (binnenkort) zal ik hem tegenkomen. Ik ben heel blij dat ik op deze manier er achter ben gekomen wíe hij in werkelijkheid is. Ook zo’n wolf in schaapsklederen. Nogmaals: many thanks.

 17. ….”Daar worden ze uit de party gezet.
  Hier loopt de party mee tot aan de ingang van de gevangenis en worden ze erelid”….

  @Ambulant, verrek, ,zo is het idd, het worden helden.
  Hoe meer ze stelen, hoe meer ze kunnen uitdelen aan familieleden..

  Idem met Godett, die vergeleek zijn gevangenisgang met die van Mandela.

  Terser mundu!

 18. Je had het niet beter kunnen zeggen….
  Huichelaars. Ben ik het helemaal mee eens.

  “De Nederlandse pers volgend kunnen wij met de regelmaat van de klok lezen dat politici uit hun partij gezet worden omdat er gefraudeerd is.”

  Daar worden ze uit de party gezet.
  Hier loopt de party mee tot aan de ingang van de gevangenis en worden ze erelid.

  Dat tent failliet is, leeg gestolen, de bevolking honger lijd en de voltallige Nederland politiek/ regering eensgezind (en dat is uitzonderlijk) eisen stelt aan de hulp word chantage genoemd.

  Precies dat noemen ze huichelaars.

 19. Beste @Ronald van Raak, leuk dat u op dit forum reageert.

  Ga vooral door!
  U roept hard wat onze eigen slappe, omgekochte en soms zelfs intellectuel minder bigiftigde parlementariers nalaten te roepen!

  Ze gaan liever elk jaar met een man of 8 naar een peperdure verkeersbeurs, maar het wegennet gaat er elk jaar verder op achteruit.

  Men, de gewone burger, is de corruptie op dit eiland al heel lang meer dan zat.

  Maar ja, kritiek leveren blijft een gevoelig en hekel punt. Flagrante Familie en vriendjesnepotisme, u weet wel.

  Men is voorzichtig want anders verliest een broer, zus, neef, tante of consultant zijn baan, opdracht, of zelfs stageplaats!!!

  Blijf aub doorgaan met de boel kritisch, feitelijk en krachtig aan de kaak te stellen.

  We missen dat zelfreinigende vermogen nog een beetje (erg veel) op ons eiland.

  En laat u zich vooral niet van de wijs brengen door de koloniale, slaven en onderdrukkingskaarten.

  Allemaal drogredenen, zodat men geen pottekijkers heeft tijdens de staatskas roof en plunder tichten van onze “dignitarios”.

  Maar gelukkig is NL een beetje minder politiek correct aan het worden en wordt er dwars door deze doorzichtige ad hominem kaarten heen prikt.

  De groorste slavendrijvers , onderdrukkers en uitbuiters vindt u vooral hier op Curaçao, in o.a. Forti,

  (die je hier de mond proberen te snoeren, of Ministers die dreigen met rechtzaken als je pijnlijke feiten aanhaalt, over hun nepotisme en verdienmodellen)

  De uitbuiters vindt je vooral bij hun familie en vriendjes die bij de Staats NV’s geplaatst zijn, soms met hele families.

  Het blijft “lastig” op deze kleine ons kent ons en “Nos mes por” eilanden.

 20. Heeft vetterd Josefa nog steeds de functie bij het ministerie van Justitie als PR fazal?
  Verder heeft hij in 2014 Arthur Donker flink aangevallen omdat hij kritiek op het functioneren van Politur had.
  Arthur Donker still to be missed.

 21. Beste Humphrey Josefa,

  Dank je voor je ingezonden brief, waarin je mij terecht de vraag stelt of ik net zo kritisch ben op fraude, corruptie en vriendjespolitiek in Nederland als dat ik kritisch ben op politici op Curaçao. Het antwoord is ‘ja’. Ik ben zelfs nog veel kritischer op misstanden in Nederland.

  In de twintig jaar dat ik actief ben in de politiek heb ik veel misstanden aangetoond, daarbij geholpen door klokkenluiders die misstanden meldden. Ik heb met succes een wet gemaakt om klokkenluiders te beschermen en op mijn initiatief is er een Huis voor klokkenluiders dat onderzoek doet naar misstanden.

  Zelf heb ik vaak kritiek geleverd op mensen aan de top die naar mijn idee veel te veel geld krijgen, zo heb ik acties gevoerd tegen o.a. Shell, ABN AMRO, KPMG en andere bedrijven.

  Het was ook mijn initiatief dat er in Nederland een wet is die bepaalt dat mensen die werken bij de overheid of bij een overheidsbedrijf nooit meer mogen verdienen dan een minister.

  Op dit moment wordt in de Tweede Kamer een wet van mij behandeld om de naar mijn opvatting te riante vergoedingen voor politici die werkloos worden ongedaan te maken.

  Alle politici van de SP, onder wie ook ikzelf, leveren elke maand ruim de helft van hun eigen vergoedingen in, om zo het goede voorbeeld te geven.

  Als socialist kom ik op voor de belangen van gewone mensen, ook op Curaçao. En strijd ik tegen fraude, corruptie en vriendjespolitiek, in alle landen van het Koninkrijk.

  Met vriendelijke groet,

  Ronald van Raak

 22. We zijn weer op onze tenen getrapt, want iemand leest ons de les, en terecht!!!!

  Een typisch staaltje kinderachtige drogargumentatie: Tu quoque, jij ook, bo tambe!

  Wat natuurlijk niets afdoet aan het feit dat politici van de voormalige Nederlandse Antillen behoorlijk corrupt waren, en zich zelf onbeschoft verrijkt hebben, op misschien een enkele uitzondering na..

  Alle maar dan ook álle partijen sinds het vandalisme & plunder incident (!) 1969 waren vuil of waren besmet met een aantal zeer vuile personen.

  Ik denk dat Tico Martina’ s comment de kern goed aangeeft en dat het moraal van zijn verhaal is: We hebben geen zelfreinigend vermogen.

  Kijk naar Stephen Martina.
  Treedt weer aan als Minister.
  Geen publiek excuus, geen verontschuldigingen, geen mea culpa, geen betuiging van diepe spijt.

  Hij gaat er, zoals een typische arrogante entitled draaideur politicus ervan uit dat het gepeupel het niet zo nauw neemt met zijn transgressies.

 23. Humphrey Josefa. Humphrey, ik moest het schudden van het lachen toen ik jouw reactie verschillende keren las. Jij hebt volkomen gelijk. Maar een vraag Humphrey; dacht of denk jij werkelijk dat politiek iets is dat men serieus moet nemen? Kom nou zeg, dat zijn dieren in mensengedaante. Humphrey kerel, mijn broer was (niet in Nederland) nauw betrokken in de politiek en bekleedde een top functie. Ik heb slechts één (1) keer in mijn hele leven gestemd, en wel op hem. En van die ene keer heb ik tot op heden 1/6/2020 om 12.15 spijt van, ik wist dat ik nooit, mijn hele leven niet zal stemmen maar ik heb mijn eigen belofte verbroken en op hem gestemd. Waarom niet? Omdat ik mijn eigen broer, ik zag mijn eigen bloed hoe hij de spot dreef met mijn arme mensen. Arme mensen voor de gek houden. Politiek is in één woord gezegd één pot nat, waardeloos. T’is een lang verhaal, maar ik heb alle banden met hem(broer) verbroken. Ik heb medelijden met mensen die stemmen. Tijdens iedere campagne wordt hun geloof en hun hoop vurig opgewekt en deze eigenschappen blijven de hele campagnetijd actief groeien. Maar na de verkiezing gaan hun ogen open en zien zij de werkelijkheid, zij worden zij teleurgesteld, zij worden bedrogen, in de maling genomen, zij worden bespot. Maar dat zien ze niet. Tot de volgende verkiezing weer, misschien op hetzelfde, en misschien op een andere partij stemmen, en wéér worden ze in de maling genomen door de andere partij, en zo gaat het door. Vergeet dit never Humphrey; Politiek is het gevaarlijkste, het griezeligste dat er bestaat, het is een satanische een demonische, een aards, een dierlijke organisatie. Besteed je tijd aan iets anders Humphrey, iets nuttigs, iets waardevols, iets geschikts iets doeltreffend, iets beters waarvan je ten volle kan en mag genieten.

 24. ‘Wij lossen onze problemen hier zelf wel op en corrupte politici worden door het volk weggestemd.’

  Onder welke steen leeft de Josefa?

  Mafiameid Stella van Rijn zit al 10 jaar in Forti en wordt door de premier benoemd tot voorzitster van de commissie Integriteit!

  Het wandelende strafblad Jacinta Constantia zit al 10 jaar in de Staten!

  We lossen onze problemen hier zelf wel op? Laat me niet lachen!

  ‘corrupte politici worden door het volk weggestemd’ is de meest idiote opmerking die ik dit jaar heb gehoord.

  De niet door enige integriteit en nog minder door enige intelligentie geremde Curacaoenaar moet het stemrecht juist worden afgenomen.

 25. Beste meneer Humphrey Josefa. U heeft volkomen gelijk, op Curacao worden niet integere politici weggestemd bij de eerstvolgende verkiezing.
  Wat u echter nalaat te vertellen is dat de politici hun onrechtmatig vergaarde bezittingen kunnen houden en tot op heden in weelde blijven leven. Wat diens meer, sommigen verdwijnen even voor een paar dagen in de gevangenis en worden Minister van Justitie, hoofd Dienst Economische Zaken of staan op de kandidaat lijst CDA voor de Waterschappen in Nederland etc. Tevens komen dezelfde corrupten weer bovendrijven bij een volgende verkiezing en worden ze weer de staten in gestemd omdat de Yu di Korsou nou eenmaal een korte termijn geheugen heeft en zich laat paaien door spiegeltjes en kraaltjes (lees koelkasten, steak, telefoonkaartjes). Wat meneer Josefa ook over het hoofd ziet is dat vele corrupte politici wegens het feit dat het “niet oportuun is tot vervolging over te gaan” onbestraft blijven. Er zijn erbij die zonder blikken of blozen een heel schip hebben doen verdwijnen en schaamteloos repten over een leermoment. Dus beste meneer Josefa, ja het klopt er zijn binnen de Nederlandse politiek zeker ook veel niet integere personen. Deze worden uit de partij gezet en het komt uitgebreid in het nieuws en men tracht tot vervolging over te gaan. Op Curacao echter worden de personen een handje boven het hoofd gehouden en zelfs als helden onthaald. Dus meneer Josefa wees blij dat meneer van Raak aandacht blijft besteden aan de corruptie op dit eiland en de dievengilde probeert te laten terechtstaan want zelfs dat Nos Mes No Por!

 26. Zou meneer Humphrey 3 voorbeelden kunnen geven van Curaçaose politici die geen vriendjes, familieleden of bysides hebben aangesteld?

 27. Wie ook de media in Nederland of de Kamerdebatten volgt weet dat kamerlid Van Raak geen onderscheid maakt tussen Caribische en Nederlandse politici die in de fout gaan. Die pakt hij net zo stevig aan. Zoals hij ook initiatiefnemer is van het Klokkeluidershuis dat functionarissen die een misstand in een publieke organisatie aan het licht brengen beschermt. Als de Staten zelf in actie zouden komen tegen foute bestuurders/politici hoeven anderen dat niet te doen. Corruptie is stelen van de burgers, Van Raak wil niet dat u, heer Josefa, en uw medeburgers bestolen worden.

 28. Wel Huphrey “boter op het hoofd” is een bekend fenomeen in de politiek en helaas geen unicum!

  But what is your point exactly?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Hoofdrolspelers wanbestuur bij SLM mogen Suriname niet meer uit

De Nederlandse directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, Paul de Haan, en een belangrijke ex-adviseur van president Chan Santokhi, Prenobe Bissessur, hebben in Suriname een uitreisverbod opgelegd gekregen.

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -