31 C
Willemstad
• maandag 26 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

Blog Arthur Donker | Een klap van een wiek!

HomeBlogsBlog Arthur DonkerBlog Arthur Donker | Een klap van een wiek!
Blog Arthur 'je blijft lachen op deze klip' Donker | Foto Persbureau Curacao
Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Ik sta altijd versteld van de creativiteit wat sommige mensen kunnen tonen als het gaat om de bevolking te besodemieteren hier op Curaçao.
Twee ministeries, die van Gezondheid, Milieu en Natuur en die van Onderwijs, Cultuur en Sport hebben de koppen bij elkaar gestoken en hebben minister Whiteman zo gek gekregen dat hij dit project gaat trekken, om een cursus te beginnen om de oude ambacht van windmolens te repareren en te behouden op te starten waarvan de duur van de cursus zes maanden zal zijn.
Het is geen naaimachine, zes maanden om te leren hoe je zo’n ding in mekaar kan zetten lijkt mij wel lang maar ja ik ben technisch aangelegd en die ministers niet.
Het eerste wat in mij opkwam was, oh hier hebben we weer een of andere stichting die weer een zak subsidie van de regering krijgt waar niks mee gedaan wordt behalve vette salarissen van betaalt worden en dure auto’s mee gekocht worden want ik denk niet dat er veel gegadigden zullen zijn om nou eens te leren hoe je een windmolen in mekaar moet zetten en die te servicen.
windmolenWaarom denk ik dat? Simpel ik kan mij niet herinneren dat ik een nieuwe windmolen heb gezien want iedereen zet tegenwoordig een elektrische pomp op z’n put en gaat écht niet een windmolen in mekaar zetten en vooral niet die te onderhouden want we zijn goed in dingen in mekaar zetten maar onderhoud ho maar kijk, maar naar al die AC busjes die hele roetwolken de hele dag uitspugen en waar niemand wat aan doet.
Maar we gaan met woest genoegen een cursus windmolen maken opstarten en blijven positief dat het zo populair gaat worden dat hele hordes jongeren zich zullen gaan verdiepen in het bouwen en onderhouden van windmolens in plaats van de hele dag te wazzuppen, want dat is nou echt iets wat ze in de toekomst zeker nodig zullen hebben.
Ik blijf lachen op deze klip, over een paar maanden zullen er weer vragen zijn in de staten over de bestedingen van het geld en blijken er weer rare dingen mee gedaan te zijn!

Arthur Donker

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in
  1. Beste Gerard,

    ik hoop niet dat we over een paar maanden te horen krijgen dat het geld weg is en besteed is aan dure autos en vette salarissen voor familieleden.
    Als het niet zo is krijg je een biertje van me

    Bedankt voor jouw reactie

    Arthur

  2. Arthur je hebt ongelijk. Er zijn nog maar zeer weinig windmolen reparateurs op het eiland. Dit is een gevaarlijk gespecialiseerd werk dat, evenals bv. een lasser, zeker training vereist. Die windmolen reparateurs die er nog zijn, zijn allen ouderen. Om een wat groter areaal te irrigeren is een windmolen nog steeds verreweg het meest economisch. Een cursus in de vorm van een apprenticeship is zeker zinvol, en 6 maanden moet genoeg zijn. Als er 10 personen komen opdagen zal dat veel zijn er als er dan 4 overblijven die het beroep gaan uitoefenen dan kunnen deze goed betaald werk hebben en de maatschappij een dienst bewijzen. Zeker zal het niet om honderden gaan. Wat de cursus kost weet ik niet en zal me daar dan ook niet over uitlaten. Het idee op zich is echter zonder meer zinvol.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties