Ingezonden: Een klap van een wiek!

Lezers Schrijven


Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao?
Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN

Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.
De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal inhouden worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we ” Arthur Donker ” aan het woord…………..

Advertentie

arthur donkerIk sta altijd versteld van de creativiteit wat sommige mensen kunnen tonen als het gaat om de bevolking te besodemieteren hier op Curaçao.
Twee ministeries, die van Gezondheid, Milieu en Natuur en die van Onderwijs, Cultuur en Sport hebben de koppen bij elkaar gestoken en hebben minister Whiteman zo gek gekregen dat hij dit project gaat trekken, om een cursus te beginnen om de oude ambacht van windmolens te repareren en te behouden op te starten waarvan de duur van de cursus zes maanden zal zijn.
Het is geen naaimachine, zes maanden om te leren hoe je zo’n ding in mekaar kan zetten lijkt mij wel lang maar ja ik ben technisch aangelegd en die ministers niet.
Het eerste wat in mij opkwam was, oh hier hebben we weer een of andere stichting die weer een zak subsidie van de regering krijgt waar niks mee gedaan wordt behalve vette salarissen van betaalt worden en dure auto’s mee gekocht worden want ik denk niet dat er veel gegadigden zullen zijn om nou eens te leren hoe je een windmolen in mekaar moet zetten en die te servicen.
windmolenWaarom denk ik dat? Simpel ik kan mij niet herinneren dat ik een nieuwe windmolen heb gezien want iedereen zet tegenwoordig een elektrische pomp op z’n put en gaat écht niet een windmolen in mekaar zetten en vooral niet die te onderhouden want we zijn goed in dingen in mekaar zetten maar onderhoud ho maar kijk, maar naar al die AC busjes die hele roetwolken de hele dag uitspugen en waar niemand wat aan doet.
Maar we gaan met woest genoegen een cursus windmolen maken opstarten en blijven positief dat het zo populair gaat worden dat hele hordes jongeren zich zullen gaan verdiepen in het bouwen en onderhouden van windmolens in plaats van de hele dag te wazzuppen, want dat is nou echt iets wat ze in de toekomst zeker nodig zullen hebben.
Ik blijf lachen op deze klip, over een paar maanden zullen er weer vragen zijn in de staten over de bestedingen van het geld en blijken er weer rare dingen mee gedaan te zijn!

Arthur Donker

Advertentie

back home

4 Reacties op “Ingezonden: Een klap van een wiek!

 1. @H.J. Andrea: google misschien?

 2. H.J. Andrea

  Hallo allemaal, graag wil ik in contact willen komen met iemand die mij een tekening of kopie tekening van zo’n windmolen kan bezorgen….of aangeven waar of bij wie ik zo’n tekening kan vinden, ik dank u allemaal hartelijk.
  Mvg, Hensley. Ik ben bereikbaar op telnr 8687484 fam Andrea of 5137150.

 3. Arthur Donker

  Beste Gerard,

  ik hoop niet dat we over een paar maanden te horen krijgen dat het geld weg is en besteed is aan dure autos en vette salarissen voor familieleden.
  Als het niet zo is krijg je een biertje van me

  Bedankt voor jouw reactie

  Arthur

 4. Gerard van Buurt

  Arthur je hebt ongelijk. Er zijn nog maar zeer weinig windmolen reparateurs op het eiland. Dit is een gevaarlijk gespecialiseerd werk dat, evenals bv. een lasser, zeker training vereist. Die windmolen reparateurs die er nog zijn, zijn allen ouderen. Om een wat groter areaal te irrigeren is een windmolen nog steeds verreweg het meest economisch. Een cursus in de vorm van een apprenticeship is zeker zinvol, en 6 maanden moet genoeg zijn. Als er 10 personen komen opdagen zal dat veel zijn er als er dan 4 overblijven die het beroep gaan uitoefenen dan kunnen deze goed betaald werk hebben en de maatschappij een dienst bewijzen. Zeker zal het niet om honderden gaan. Wat de cursus kost weet ik niet en zal me daar dan ook niet over uitlaten. Het idee op zich is echter zonder meer zinvol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *