30 C
Willemstad
• maandag 20 september 2021 18:45

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Dresscode

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Henk Krediet aan het woord.

Tot mijn grote verbazing werd mij vanmorgen de toegang tot het politiebureau Rio Canario ontzegd. Netjes gekleed, met korte broek en keurige polo, bleek ik niet te voldoen aan de plotseling ingestelde verplichte ‘dresscode’.

- Advertentie -

Hier in de tropen draag ik al meer dan 25 jaar een korte broek en een polo of T-shirt. Om in deze ‘publieke ruimte’ te worden toegelaten, dient men een lange broek en schoenen te dragen.

Wat is dit voor iets waanzinnigs? Natuurlijk kom je niet in een soort zwembroek of een weinig verhullende bikini, maar een nette normale tropische outfit lijkt mij voor een bezoek aan het politiebureau toch goed genoeg, Het is maar dat iedereen het weet. Ik stond vanmorgen compleet voor joker!

Henk Krediet,
Curaçao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. Er zitten daar een paar hele zure “minds” op posten van authority, die regeltjes verzinnen om een bepaalde groep te pesten….

  Nog nooit zo’n bekrompen overheids “cultuur” meegemaakt als op deze rots..

  De openlijke haat en discriminatie op dit eiland neemt gewoon onbeschofte proporties aan…

  Ik weet niet 100% zeker of dit een gevalletje “makambaatje pesten” is.

  Maar wat ik inmiddels aan ronduit racistisch en onbeschoft ongemanierd gedrag heb meegemaakt, , zou het me niets verbazen…

 2. Ja helemaal belachelijk! Stel je loopt in je korte broek in de stad en je wordt overvallen of je auto is gestolen. Mag je dan het politiebureau niet in?

 3. Echt een dom eiland begint dit te worden, gericht op domme uiterlijkheden.

  De Bermuda broek heeft niet voor niets de Bermuda…daar loopt iedereen er in rond..

  Maar ja je bent hier Minister, als je je als een Minister aankleedt en dat op je naamplaatje staat, ook al heb je geen Minister hersens..

  Form over substance

 4. Hahaha , ja bekend verschijnsel op de publieke kantoren vd overheid speciaal als je iets nodig hebt , betalen kan nog wel.
  Lijkt erop dat de ambtenaren respekt willen afdwingen vd arrogante makamba,s hoewel iedere blanco palu de lul is , zelfs ik een viking.
  De grenscontrole op het vliegveld kan er ook wat van , “meneer als u eruit gaat mag u er niet meer in” , heb meteen m,n investeringsplannen stop gezet. Kom er nog steeds maar alleen voor het weer, de mensen en cultuur.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 20 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | BnnVara blijft bij stelling over salaris bankdirecteur Curaçao

Met filmpje BnnVara houdt vast aan de stelling dat de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) 460.000 euro per jaar verdient, ook al...

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...
- Advertentie -