27 C
Willemstad
• dinsdag 19 oktober 2021 08:04

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Dr. Sonja Faries zeer professioneel

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Marielle Martis-Da Costa Gomez aan het woord.

Als logopedist, met 25 jaar ervaring, heb ik dr. Sonja Faries als een zeer professionele arts ervaren. Ook onze gemeenschappelijke patiënten met diabetes type 1 zijn erg tevreden met de behandelingen. Zij luistert goed naar de patiënten, doet grondig onderzoek, gaat zorgvuldig te werk bij het stellen van een diagnose en verwijst tijdig door. Zij begeleidt haar patiënten met hart en ziel.

- Advertentie -

Dr. Sonja Faries is op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van diabetes type 1 en alle andere kinderziektes in deze regio en Europa. Dr. Sonja Faries kent onze cultuur, ons voedingspatroon, onze mentaliteit en onze taal. Geen enkele expert uit het buitenland heeft dit.

Diabetes type 1 is een erg ingewikkelde ziekte, waarbij al deze factoren een grote rol spelen om tot een succesvolle behandeling te komen. Een audit met experts uit Nederland houdt hier geen rekening mee.

Het artikel van het Antilliaans Dagblad, waarin inspecteur Jan Huurman wordt aangehaald, geeft een vertekend beeld van de situatie en de maatregel tegen dr. Sonja Faries is disproportioneel. God zegen dr. Sonja Faries met veel wijsheid en gezondheid om verder te gaan met de zeer goede zorg die zij altijd heeft gegeven en zal geven aan onze kinderen.

Marielle Martis-Da Costa Gomez,
Curaçao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

10 reacties

 1. Gezien het commentaar:
  Een andere figuur met dezelfde achternaam is nu
  mede verantwoordelijk voor de achterlijke samenleving waar we nu in zitten.Voornamen Moses Vruminga oid
  Lijkt of de appel….

 2. Citaat : “Diabetes type 1 is een erg ingewikkelde ziekte, waarbij al deze factoren een grote rol spelen om tot een succesvolle behandeling te komen. Een audit met experts uit Nederland houdt hier geen rekening mee”.

  Wat staat hier eigenlijk? Dat experts uit Nederland niet begriipen dat diabetes 1 een ingewikkelde ziekte is?
  Wat een lariekoek. De kennis van diabetes 1 (en 2) is heel wat diepgaander in Nederland dan op het eiland.
  (evenals de kennis over logopedie overigens. Logopedie en diabetes? De samenwerking zal al te intens/fequent zijn geweest. Zijn het buurvrouwen?).

 3. Dat is vaak het probleem in dit land, Marielle Martis-Da Costa Gomez zegt logopediste te zijn en toch meent ze te kunnen beoordelen of mevr. Faries wel of niet deskundig is.. Ik zou zeggen schoenmaker houd je bij je leest “no brua terra”.

 4. @Marielle Martis-Da Costa Gomez:
  “…God zegen dr. Sonja Faries met veel wijsheid en gezondheid…”

  Kan god niet beter gezonde mensen ontwerpen. Dan waren de zegen met veel wijsheid en gezondheid voor Faries niet nodig.

  Wijsheid niet, omdat die wijsheid niet nodig zou zijn en gezondheid niet omdat god geen ongezonde mensen zou maken.

  Helaas lukt dat de christengod, de islamgod, de hindoegod, de joodse god, de boeddhistische, kortom geen enkele god om dit voor elkaar te krijgen. Hoe omnipotent ze ook claimen te zijn.

 5. Met alle respect, maar als medici over god beginnen te praten, dan ben ik gelijk afgehakt. Hopelijk wordt deze zaak grondig onderzocht!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Monday, October 19, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 19 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Medici Curaçao distantiëren zich van minister van Volksgezondheid

Persbureau Curacao Huisartsen en specialisten op Curaçao distantiëren zich van uitspraken van minister van Volksgezondheid Dorothy Pietersz-Janga. In een Tv-interview afgelopen donderdag zei zij geen bezwaar te zien...

PBC | Passagiers tussen Bonaire en Curaçao zijn honderden dollars extra kwijt aan coronatesten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Passagiers die reizen tussen Bonaire en Curaçao zijn vanaf vandaag honderden dollars kwijt, alleen al aan Covid-testen. De extra uitgaven zijn het gevolg van...

PBC | Bonaire heeft ruim meer besmettingen dan andere eilanden

Persbureau Curacao KRALENDIJK – De besmettingscijfers op Bonaire zijn vier keer hoger dan op Curaçao. Vergeleken met Aruba is het zelfs zes keer. Dat concludeert het RIVM op...

PBC | Twee koninklijke onderscheidingen voor twee bijzonder vrouwen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Yvonne Christiaan heeft een koninklijke onderscheiding gekregen voor haar werk als oprichtster, secretaris en huidige voorzitter van de stichting Shimaruku. Daarnaast kreeg Greta Trapenberg...
- Advertentie -