30 C
Willemstad
• donderdag 21 september 2023

CC | Silvania proud of World Poker Tour to celebrate new gambling legislation

WILLEMSTAD - The WTP Curacao Invitational Poker Tournament in Curacao is scheduled for September 25th. Minister Javier Silvania of Finance announced a few weeks ago that he...

DH | Accomplice of drug lord ‘Nuto’ Wawoe voluntarily extradited

AMSTERDAM/SANTO DOMINGO--The Dominican authorities have now extradited Dutch citizen Terence Ángelo Richard De Vries to the Netherlands. Local media previously reported that he had given up his...

Ingezonden | Kaping werk eilandsraad Bonaire

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

ParadiseFM | Terence de Vries uitgeleverd aan Nederland

De Nederlandse drugsverdachte Terence de Vries is vorige week uitgeleverd aan Nederland. De Vries werd op dezelfde dag als Nuto Wawoe gearresteerd in Sto. Domingo. In tegenstelling tot...

Democracy now! | Wednesday, September 20, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

INGEZONDEN: Open brief aan Regering en Staten van Curaçao

HomeMediaINGEZONDEN: Open brief aan Regering en Staten van Curaçao
Lezers Schrijven

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao?
Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN

Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.
De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discrimeneerende taal inhouden worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag klom ” Henk Pasman ” voor ons in de pen…………..

Het is bijzonder triest te moeten constateren dat onze regering, de gevolmachtigde minister en de statenleden onze Staatsregeling niet kennen en/of niet kunnen uitdragen naar de bevolking toe.

De Staatsregeling is wel het fundament van onze democratische samenleving, waarop de eed is afgelegd.

De regering heeft nu een regeerprogramma uitgegeven met als titel “Speransa i Konfiansa” (hoop en vertrouwen).
Hoe kan ik nu als 69 jaar oudere in onze maatschappij hoop en vertrouwen hebben in een overheid die de grondrechten aan haar laars lapt!
Hoe kan ik mijn jeugdige medeburgers uitleggen dat wij ouderen niet in staat zijn geweest om onze democratie te beschermen en toelaten dat een regering en een parlement uitlatingen doet in onder anderen de staten die niet gedaan mochten worden volgens onze grondrechten?

In onze Staatsregeling staan 24 grondrechten, waarvan de eerste luid discriminatie is niet toegestaan en de achtste het recht op persvrijheid.

Een journalist doet onderzoek naar de CV van de gevolmachtigde minister (Marvelyne Wiels, red) en komt daarin onregelmatigheden tegen, confronteert de gevmin daarmee op basis van hoor en wederhoor en vervolgens publiceert dit.
Naam van de journalist is bekend en verder is alle andere informatie over deze persoon niet relevant, zoals waar hij geboren is en  welke kleur hij heeft.
Wat doet nu regering en parlement: discrimineren op deze niet relevante onderwerpen.
De journalist wegzetten omdat hij bv een Europese Nederlander zou zijn.
Boodschap aan de burger die dit moet aanhoren: let op alle Europese Nederlanders!
Dit doen we niet in onze democratie!

Coalitiepartners Ivar Asjes en Alex Rosario  schudden de hand na afloop van de Statenvergadering-  Foto Persbureau Curaçao.
Coalitiepartners Ivar Asjes en Alex Rosario schudden de hand na afloop van de Statenvergadering inzake de kwestie Marvelyne Wiels – Foto | Persbureau Curaçao.

Waar gaat het om: de journalist heeft het recht op persvrijheid en achteraf kan eventueel via de rechter correctie worden gevraagd als in dit geval de regering het niet eens is met het gestelde. Welk Statenlid (inclusief de voorzitter)  is opgestaan toen de minister president of een ander statenlid de grondrecht regels overtrad?

Welke andere journalist is opgestaan in de persconferentie met de gevolmachtigde minister  en de minister president toen daar de grondrechtregels werden overtreden?

Mijn voorstel is nu het volgende: iemand die o.a. in bovengenoemde situaties merkt dat een grondrecht word overtreden steekt zijn/haar vinger op met de opmerking let op grondrecht word overtreden! In de staten en in een persconferentie, als er geen correctie plaats vind door de overtreder, staan allen op en verlaten de zaal!

Beste regeerders begin bij uzelf en treed op ter bescherming van onze democratie. Niet voor niets zijn onze voorouders tot onze grondrechten gekomen!
Het heet ook niet voor niets grondrecht. Hou je er dan ook aan en accepteer geen afwijking hierop.

Vraag niet alleen om Hoop en Vertrouwen maar geef die ook!

Mooi zou  zijn als de regering en de staten alsnog excuses aanbied voor haar optreden aan de gehele bevolking, dan gaan we inderdaad vooruit in dit nieuwe land Curaçao.

Henk Pasman

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties