31 C
Willemstad
• donderdag 21 oktober 2021 13:40

Laatste reacties

- Advertentie -

INGEZONDEN: Open brief aan Regering en Staten van Curaçao

Lezers Schrijven

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao?
Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN

Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.
De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discrimeneerende taal inhouden worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag klom ” Henk Pasman ” voor ons in de pen…………..

Het is bijzonder triest te moeten constateren dat onze regering, de gevolmachtigde minister en de statenleden onze Staatsregeling niet kennen en/of niet kunnen uitdragen naar de bevolking toe.

- Advertentie -

De Staatsregeling is wel het fundament van onze democratische samenleving, waarop de eed is afgelegd.

De regering heeft nu een regeerprogramma uitgegeven met als titel “Speransa i Konfiansa” (hoop en vertrouwen).
Hoe kan ik nu als 69 jaar oudere in onze maatschappij hoop en vertrouwen hebben in een overheid die de grondrechten aan haar laars lapt!
Hoe kan ik mijn jeugdige medeburgers uitleggen dat wij ouderen niet in staat zijn geweest om onze democratie te beschermen en toelaten dat een regering en een parlement uitlatingen doet in onder anderen de staten die niet gedaan mochten worden volgens onze grondrechten?

In onze Staatsregeling staan 24 grondrechten, waarvan de eerste luid discriminatie is niet toegestaan en de achtste het recht op persvrijheid.

Een journalist doet onderzoek naar de CV van de gevolmachtigde minister (Marvelyne Wiels, red) en komt daarin onregelmatigheden tegen, confronteert de gevmin daarmee op basis van hoor en wederhoor en vervolgens publiceert dit.
Naam van de journalist is bekend en verder is alle andere informatie over deze persoon niet relevant, zoals waar hij geboren is en  welke kleur hij heeft.
Wat doet nu regering en parlement: discrimineren op deze niet relevante onderwerpen.
De journalist wegzetten omdat hij bv een Europese Nederlander zou zijn.
Boodschap aan de burger die dit moet aanhoren: let op alle Europese Nederlanders!
Dit doen we niet in onze democratie!

- Advertisement -

Coalitiepartners Ivar Asjes en Alex Rosario  schudden de hand na afloop van de Statenvergadering-  Foto Persbureau Curaçao.
Coalitiepartners Ivar Asjes en Alex Rosario schudden de hand na afloop van de Statenvergadering inzake de kwestie Marvelyne Wiels – Foto | Persbureau Curaçao.

Waar gaat het om: de journalist heeft het recht op persvrijheid en achteraf kan eventueel via de rechter correctie worden gevraagd als in dit geval de regering het niet eens is met het gestelde. Welk Statenlid (inclusief de voorzitter)  is opgestaan toen de minister president of een ander statenlid de grondrecht regels overtrad?

Welke andere journalist is opgestaan in de persconferentie met de gevolmachtigde minister  en de minister president toen daar de grondrechtregels werden overtreden?

Mijn voorstel is nu het volgende: iemand die o.a. in bovengenoemde situaties merkt dat een grondrecht word overtreden steekt zijn/haar vinger op met de opmerking let op grondrecht word overtreden! In de staten en in een persconferentie, als er geen correctie plaats vind door de overtreder, staan allen op en verlaten de zaal!

Beste regeerders begin bij uzelf en treed op ter bescherming van onze democratie. Niet voor niets zijn onze voorouders tot onze grondrechten gekomen!
Het heet ook niet voor niets grondrecht. Hou je er dan ook aan en accepteer geen afwijking hierop.

Vraag niet alleen om Hoop en Vertrouwen maar geef die ook!

Mooi zou  zijn als de regering en de staten alsnog excuses aanbied voor haar optreden aan de gehele bevolking, dan gaan we inderdaad vooruit in dit nieuwe land Curaçao.

Henk Pasman

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Opinie | Het toppunt van onverdraagzaamheid

Naar aanleiding van het stuk van de Asosashon over homo’s van dominees en pastoors die verenigd zijn in de associatie van christelijke voorgangers (APK) wil ondergetekende graag...

Telegraaf | Politici Bonaire boos op Ollongren: ’Dit verraadt onbekendheid met het leven in Caribisch Nederland’

Den Haag - Een Kamerbrief van demissionair minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) waarin de bevolking van Caribisch Nederland wordt opgeroepen om korter te douchen en de airco vaker...

Democracy now! | Wednesday, October 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 20 oktober 2021

 Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Overheidsschuld Curaçao ruim vier miljard gulden

De overheidsschuld van Curaçao is ten opzichte van het einde van het kwartaal weinig veranderd. De schuld van het tweede kwartaal van 2021 is ruim 4 miljard...

PBC | Inflatie Caribisch Nederland stijgt weer

Persbureau Curacao KRALENDIJK – De prijzen op Bonaire zijn in juli, augustus en september 4,3 procent gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. Dit meldt het CBS. In...
- Advertentie -