28 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

Ingezonden | Denkend aan haar, Lucina Da Costa Gomez

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Helga Mensing aan het woord.

Denkend aan haar Lucina Da Costa Gomez, 5 April 1929 – 7 Januari 2017

Uren, dagen, maanden, jaren vliegen als een schaduw heen, maar de warme en dierbare herinneringen aan Lucina Da Costa Gomez blijven voor mij eeuwig bestaan. Lucina heeft mij eerst als leidster van de PNP geïnspireerd om te strijden voor een gelijkwaardige behandeling van vrouwen en voor gelijkwaardige kansen. Hieruit is een hechte vriendschap ontstaan.

De tijd zal uitwijzen dat Lucina Da Costa Gomez heel erg was begaan met het welzijn van ons land en haar volk en wij plukken daar nog steeds de vruchten van. Een voorbeeld daarvan is dat nu ook vrouwen in dienst zijn bij de politie, douane en de beveiliging.

Lucina, ik ben je heel dankbaar voor alles wat je hebt betekend voor Curaçao en voor mij. Rust maar zacht. In dankbare herinnering,

Helga Mensing,
Curaçao

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

10 reacties

 1. Absoluut chapeau voor mevrouw Da Costa Gomez, eerste vrouwelijke premier en eerste strijdster voor gelijke rechten/ kansen voor vrouwen en mannen op Curaçao. Niks Godett was hier verantwoordelijk voor. Die heeft niets nada nuttigs voor Curaçao gedaan, behalve de boel in de fik steken. De vermeende heldendaden van deze man dat vind ik pas over de top.

  @hoedanook
  Ben het niet vaak met jou eens (en dat hoeft ook niet), maar gelukkig snap jij tenminste precies wat de Me too beweging betekent. Heel goed dat je sommige seksistische “male pigs” op dit forum hierop wijst. En inderdaad een fantastische, ijzersterke speech van Oprah in combinatie met de vele uit protest in het zwart geklede dames op deze award uitreiking.

 2. @hoedanook. Er is een dunne lijn tot consenting en meetoo.

  Mannen als Weinstein kregen elke dag 100 aanvragen van naakte actices dus dan denk je na een tijdje dat elke vrouw zo is.

 3. @Brain S,
  Me Too heeft niets van doen tussen ‘consenting adults’.
  Echter, Fuikdag zal mij nooit zien. Het water opgaan met een vaartuig, voor mij, is voor rust en ontspanning. Heeeel weinig inspanning.

  Soms bevatten zelfs kinderliedjes goed advies:
  Ik Heb M’n Wagen (Vaartuig) Volgeladen
  https://g.co/kgs/d1QvuV

 4. @hoedanook, Ik ben in bezit van een boot. Je moest eens weten hoeveel jonge vrouwen met mij mee wilde gaan naar Fuik. Uiterlijk boden ze aan dat te betalen in natura.

  Ben ik nu ook straks slachtoffer van metoo?

 5. @lapas,
  Je moet wel Engels begrijpen om wat ervan te vinden…… Je hoeft niet altijd namen te noemen om duidelijk te maken wat er wordt bedoeld. Door de kleding van alle aanwezigen en daarbovenop de speech van Oprah kreeg de Me Too beweging nieuwe ‘zuurstof’ wat noodzakelijk is om nog verder te kunnen reiken dan Weinstein en anderen.

  Weinstein heeft terrecht nu allerlei juridische problemen. Waar het mevrouw Mensing, Oprah en de Me Too beweging om gaat is om respect voor vrouwen in alle lagen van een gemeenschap waardoor er ook eerlijke kansen ontstaan.

 6. Beste @Hoedanook, Refereert hier aan “Oprah Winfrey’s inspiring Golden Globes 2018 speech”. Zelf vond ik haar speech walgelijk, ik ging bijna van over mijn nek. Waarom vraagt je af, heel simpel ik vind het walgelijk als mensen de tragedie van anderen gebruiken om zichzelf in de picture te zetten. Nu heeft iedereen over Oprah Winfrey en niet over de slachtoffers van oa Harvey Weinstein.

 7. Ik heb de faceboek pagina van deze mevrouw Helga Mensing bekeken en ze is een dame op leeftijd dus ik zal uit respect niet de gebruikelijke @Lapas reactie geven.

  Mevr. Mensing meldt dat dankzij Da Costa Gomez vrouwen in dienst zijn bij de politie, douane en de beveiliging. Volgens mij was het dankzij Papa Godet dat vrouwen als straatschoonmaaksters aan de slag kon.

  Zelf heb ik zoiets van was het maar daarbij gebleven. Wij hebben niets aan vrouwelijke politie, douane, en beveiligers. Als er een handgemeen is kunnen zij hun mannetje niet staan en de mannelijke collega’s moeten zichzelf en hen beschermen. Drie dagen in de maand voelen zij zich niet lekker dus is de productiviteit lager. Ze houden alleen banen van ons mannen bezet.

  Laten we eerlijk zijn zelf de kerk vindt dat de man voor het gezin moet zorgen en dat de plaats van de vrouw aan het aanrecht is.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...