Ingezonden | De Staten van Curaçao

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Ben Brandt aan het woord.

Gekozen wetgevend orgaan ter controle/advies regering. Bedoeld om door middel van debat/overleg te komen tot een goed beleid/goede wetgeving.

Leden worden hiervoor betaald en zoals ook in het bedrijfsleven bij niet leveren/weigeren van prestatie moeten sancties, waaronder salarisaftrek mogelijk zijn, eventueel mogelijk gemaakt worden.

Men dient in overleg/debat tot een ‘gedragen’ beslissing (aanvaarding/verwerping) te komen, niet door afwezigheid overleg te stagneren. Men wordt betaald voor het voeren van overleg en pleegt in feite diefstal van gemeenschapsgeld door dit niet te doen. Middels stemmen kan men voorstellen accorderen/verwerpen. Dát is democratie!

De vertoning op Curaçao van geen quorum is ons Land onwaardig.

Ben Brandt,
Curaçao

6 Reacties op “Ingezonden | De Staten van Curaçao

 1. @Brian S
  Ja daar komen ze nu mee, omdat het nu actueel om te kunnen voldoen aan de voorwaarden i.h.k.v. van Coho/ Landenpakket ergo financiële ondersteuning en niet de afgelopen 4 jaar.

  Het voorbeeld wat je aanhaalt aangaande versneld gemaakte wetgeving t.b.v. de avondklok in NL snijdt geen hout. NL heeft een stomme fout begaan om in eerste instantie een niet van toepassing zijnde (verkeerde) wet hiervoor te gebruiken. Nu de rechtbank een uitspraak in het voordeel van viruswaarheid heeft uitgesproken, wordt er nu een nieuwe wet in elkaar geflanst. Well I’ve got news for you. Voor de verandering heeft Curaçao dit, in tegenstelling tot NL, onlangs juist wel versneld, op tijd en d.m.v. nieuwe wetgeving goed heeft geregeld. En dat mag ook weleens gezegd worden.

 2. Het variëert van wetgeving over CEO salarissen overheidnv’s, bezuinigingen op het ambtenarenapparaat, een betere verdeling van subsidies, etc. en zelfs wetgeving over dierenwelzijn (evenmin een overbodige luxe) waar jaren aangewerkt is.

  Het enige wat de Staten zullen ratificeren zijn de hogere salarissen voor Ministers. De rest is niet van belang. Trouwens waarom komen ze daar nu ineens mee? Ze hadden er 4 jaar voor!

  Net in Nederland. Veel wetten duren jaren maar nu kan een wet avondklok in 1 dag worden geschreven en goedgekeurd door de 2de kamer.

 3. Eens met Brandt en @Fox.

 4. @Knoek-koe
  “Ik maak me er even helemaal niet druk om voor die laatste weken!”
  Dat zou ik niet zo hard zeggen. Misschien weet je het niet, maar afgezien van de toetreding van mevrouw Capriles, staan er nog een paar zeer belangrijke wetten op stapel die de regering aan de staten dient voor te leggen i.v.m. Coho/ Landenpakket. Als dat niet gebeurt, vrees ik dat het hele Coho verhaal een vroege dood tegemoet gaat en waarschijnlijk niet door een nieuwe regering zal worden opgepakt. De gevolgen daarvan zijn jou vast bekend en dat zou toch echt een gemiste kans zijn.

  Het variëert van wetgeving over CEO salarissen overheidnv’s, bezuinigingen op het ambtenarenapparaat, een betere verdeling van subsidies, etc. en zelfs wetgeving over dierenwelzijn (evenmin een overbodige luxe) waar jaren aangewerkt is. Dus ja zeg het maar.

 5. Ja technisch gezien heeft u helemaal gelijk, maar stelen doet de hele regering al 4 jaar lang.

  Helemaal gelegaliseerd, zich dekkend achter gebrekkige wetgeving,

  OM, HOF, en parlement kijken oogluikend toe! Consultants feesten mee!

  Ik maak me er even helemaal niet druk om voor die laatste weken!

  Symbolisch vind ik het een heel mooi gebaar.
  Niet nog een nitwit van een ruifvreter erbij.

  En heb niets met de oppositie, noch coalitie.

  Als het er op aankomt steunen ze elkaar bij elke salarisopslag! En reizen ze gezamenlijk af naar totaal nutteloze doch geldverslindende verkeersbeursen!

 6. 100% mee eens met de inhoud van uw betoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *