29 C
Willemstad
• maandag 8 maart 2021 17:05

Extra | Journaal 8 maart 2021

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ysSEqhggufQ&w=480&h=270] Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DeCorrespondent | De benoeming van rechters in Nederland is niet onafhankelijker dan in Polen

Marc Chavannes | Illustraties door Esther Aarts De benoeming van rechters is in Nederland niet beter geregeld dan in Polen of Hongarije. Tijd om een groot lek in...

DKR | Curaçaose goksector incasseert pijnlijke nederlaag

Dossier Koninkrijksrelaties.nl Willemstad – In een poging een criticaster de mond te snoeren, heeft de online gambling-sector op Curaçao, vanwege illegale praktijken vaak aangeduid als ‘gokmaffia’, zichzelf lelijk...

NRC | Curaçaose oud-minister krijgt 30 jaar cel voor opdracht tot moord

Noor Zwolsman | Met vonnis Curaçaose oud-minister krijgt 30 jaar cel voor opdracht tot moord Misdaad George Jamaloodin stond volgens het hof „aan de wieg” van de moordaanslag op...

ParadiseFM | File in aanvragen Statenvergadering

De oppositie heeft zoveel aanvragen ingediend voor openbare vergaderingen dat er een enorme wachtlijst is ontstaan. Volgens Statenvoorzitter Ana-Maria Pauletta is het systeem volledig vastgelopen. Van benadeling...

WNL | Hoekstra wil drugscriminelen harder aanpakken: ‘Stevenen stap voor stap af op halve narcostaat’

Peter Visser Het is hoog tijd dat we de georganiseerde misdaad in Nederland harder gaan aanpakken. Doen we dat niet, dan wordt Nederland “een soort halve narcostaat”. Dat...
- Advertisement -

Meest gelezen afgelopen maand

Home Classificatie Economie Ingezonden | Campo en de rol van Openbaar Ministerie

Ingezonden | Campo en de rol van Openbaar Ministerie

Ingezonden-brief
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we John H Baselmans-Oracle aan het woord

Maanden geleden startten de “vreemde” moorpartijen/verdwijningen op ons eilandje Curaçao.
Veel van deze moorden werden afgedaan door justitie als zijnde “afrekeningen” of “persoonlijke vetes”. Weer andere werden zelfs omschreven als “zelfmoord” of “natuurlijke dood”. Juist op dat moment kwam er binnen dat het niet ging om persoonlijke vetes of zelfmoord maar dat het ging om een duidelijk herkenbare beweging in de onderwereld. Twee partijen vechtend om één been. Vanuit deze hoek kwam ook naar buiten dat de zogenaamde natuurlijke doden allemaal vergiftigingen waren. Het waren geen hartstilstanden op natuurlijke manier, het was een middel wat momenteel gebruikt wordt op diverse plaatsen om mensen eeuwig het zwijgen op te leggen.

Als burger deed ik in het verleden vele zaken deponeren bij de Minister van Justitie, de Gouverneur of Procureur Generaal. De laatste jaren, bij wisseling van de macht, zijn de eerste twee afgevallen als meldpunt daar er absoluut geen vertrouwen meer is in deze mensen. Zo bleef over de Procureur Generaal. Er werd contact gezocht over deze moordpartijen met deze Procureur Generaal en ik wilde de namen van de moordenaars en de opdrachtgever inclusief motief doorgeven aan deze man. Helaas, wat bleek, deze Procureur Generaal blijkt meer in Nederland te zitten dan nog op dit eiland aanwezig te zijn en de aangifte kwam dus maar niet verder. De namen doorspelen naar het Openbaar Ministerie had totaal geen nut omdat enkele van de aan te geven namen, zelf een zeer grote vinger in deze criminele organisatie hebben!

Wie kun je dan nog vertrouwen? Waar kun je dan nog terecht?

Ondertussen zijn er op en rond één plaats al 9 mensen vermoord. Enkele zijn zogenaamd aan een natuurlijke dood gestorven! In de nacht van zaterdag op zondag kregen 3 mensen de kogel! Ook hier weer in opdracht vanuit dezelfde hoek en komende van de 3 moordenaars die al maanden actief zijn op dit eiland. Maar of het niet genoeg is, er zijn nog enkele extra moordenaars onderweg wat ik binnenkreeg vanuit deze organisatie. Het werk zal intensiever gaan worden volgens berichten vanuit intern. De belangen in de drugs, gokken, wapen- en mensenhandel zijn enorm en de oorlog moet nog starten.

Openbaar Ministerie zwijgt in alle talen en publiceert dagelijks haar succesverhalen. Onze Procureur Generaal is in de verste verte niet te vinden en heeft niet het lef en het fatsoen in te gaan op deze ware oorlog die gestart is. Wat er steeds duidelijker wordt is dat er weldegelijk een connectie is tussen de onderwereld en het Openbaar Ministerie. Het is duidelijk dat deze instantie juist de criminelen een hand boven het hoofd houdt en welwillende burgers zonder enig verweer voor de leeuwen gooit. Want waar is de bescherming die men zou moeten hebben bij dit soort meldingen? Waar is het vertrouwen in justitie wat elke dag geschaad wordt. Het is wel een organisatie die betaald wordt vanuit de burgers belastingcenten?

Duidelijk is in deze lopende zaak dat het Openbaar Ministerie een deel is van de criminele organisaties die momenteel hier op het eiland gouden tijden beleven. Drugs, gokken, wapen- en mensenhandel maken deze gouden tijden mee omdat ze beschermd worden vanuit de hoek van justitie. Het bewijs is geleverd door een zich verschuilende Procureur Generaal en een zwijgende niet ingrijpende Openbaar Ministerie. Een tweede optie kan zijn, dat het Openbaar Ministerie denkt van “laat ze elkaar maar uitmoorden”. Maar ondertussen zijn er wel burgers bij betrokken en handelt dit ministerie als een laffe en afgeperste instantie.

Voor verdere informatie, de namen en de zaken zijn veiliggesteld elders op deze aardbol mocht er met mij iets gebeuren. Want bescherming van welke organisatie dan ook op dit eiland kun je wel vergeten. De cirkel is rond en het geheel is nu duidelijk te zien; Justitie is deel en beschermheer van de maffia, gekeerd tegen de burgers en bang voor hun grote maffia bazen.
Voelt u het ook hoe krom, recht is?

John H Baselmans-Oracle
Dokterstuin 237
Tel 864-3595

2 reacties

  1. Schemering is een toestand tussen waken en dromen, waarbij de realiteit aan vervorming onderhevig is. Men ziet en hoort dingen die er niet zijn. Op de Nederlandse TV zijn verschillende pogingen gedaan om misdaden en verdwijningen op te lossen met behulp van paragnosten. Dat was geen succes, behalve voor de betreffende paragnost. Gratis reclame en naamsbekendheid werden zijn deel.
    Een tip misschien.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties