Ingezonden | De coronatestlocatie van de GGD

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Hein van Maarschalkerwaart aan het woord.

Afgelopen zaterdag ging ik naar de GGD om getest te worden op corona. Ik begin met te constateren dat de service van het GGD-personeel zeer goed, zeer efficiënt en buitengewoon humaan verleend wordt. Alleen kan ik me niet voorstellen dat het personeel onder zulke armoedige fysieke omstandigheden zijn taak moet uitvoeren.

Als je aan komt rijden bij de GGD zie je twee grote verwaarloosde borden staan waar niets op te lezen staat. Je weet dus niet welke diensten van de GGD daar zijn gehuisvest. De portier verwijst je naar de drive-in-section, waar onderaan tegen twee palen 2 papieren pijlen op een kartonnetje geplakt zijn. Een daarvan is gescheurd en half weggewaaid. Die pijlen verwijzen je naar een netjes opgeknapte bouwdirectiekeet van waaruit men getest wordt. Deze testpost is als een klein kantoortje ingericht en heeft twee afzonderlijke loketramen. Boven deze loketramen zit een zonwerend afdakje van niet al te stevig latwerk met een dakbedekking van groen plastic dat al flink door de wind is aangetast. Dienstmededelingen zijn aangeplakt op A4’tjes en zijn voor een bejaarde nauwelijks te lezen.

Deze hele ambiance vormt een schrijnende tegenstelling met de gelikte presentatie van de voorlichting die men op tv steeds over Covid voorgeschoteld krijgt. Alle sprekers achter plexiglas katheders worden met alle egards aangemeld door een keurig in pak gestoken MC, die maar niet ophoudt steeds weer de titulatuur van de sprekers te vermelden.

Onze parlementariërs en andere hoogwaardigheidsbekleders zouden de situatie bij de GGD zelf eens in ogenschouw moeten nemen om te zien waaruit de discrepantie bestaat. Ik denk dat zowel het personeel van de GGD, als de burgers die getest moeten worden, meer respect verdienen.

Een niets vermoedende buitenlander die getest moet worden, schrikt zich rot. Nos mes por mihó, mi ta sigur!

Hein van Maarschalkerwaart,
Curaçao

Een Reactie op “Ingezonden | De coronatestlocatie van de GGD

  1. Waar blijft de Minister,en de Gezondheidsinspecteur die dat niet ziet?
    En de Directie van de GGD ziet het ook niet?
    Ja, beste Hein,zo gaat het op Curacao al jaren: die sprekers praten allerlei maatregelen uit en doen zich interesant en belangrijk opstellen maar de uitvoerders, daaran hebben ze niets. Ze moeten zich schamen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *