30 C
Willemstad
• woensdag 14 april 2021 15:18

PBC | Nederlands reisadvies blijft voorlopig negatief

Persbureau Curacao DEN HAAG – Tijdens de persconferentie gisteravond in Nederland is er door het kabinet nog geen duidelijkheid gegeven over wanneer er weer gereisd mag worden. Het...

PB | Townhall meeting on volcanoes this Thursday

Residents of Saba are invited to a townhall meeting on Thursday, April 15 to attend a presentation by volcanologist Elske de Zeeuw-Van Dalfsen of the Royal Netherlands...

Democracy now! | Wednesday April 14, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 14 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Namen formateurs bekendgemaakt

Advocaat Chester Peterson is door partij MFK voorgedragen als formateur bij gouverneur Lucille George-Wout. Ook oud-minister en internationaal advocaat Rutsel Martha wordt later voorgedragen als formateur. De...

PB | Nieuwe procureur-generaal maakt kennis met Gouverneur

WILLEMSTAD – Op maandag 12 april heeft de nieuwe procureur-generaal van het Openbaar Ministerie van Curaçao, van Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba, de...
- Advertisement -spot_img
HomeAuteursIngezondenIngezonden | De arrogantie van het Aqualectra monopolie (vervolg)

Ingezonden | De arrogantie van het Aqualectra monopolie (vervolg)

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Leopold Elsing aan het woord.

Ik heb behoefte de lezers van bovenstaand artikel te informeren over hoe het verder is gegaan na publicatie. Nog dezelfde dag dat artikel is verschenen, ben ik gebeld door een keurige meneer van Aqualectra die met mij van mening was dat deze behandeling echt niet kon. Na hem wat nadere informatie toegestuurd te hebben, heeft hij binnen een paar uur alles uitgezocht en opgelost, tot aan terugbetaling van het ten onrechte in rekening gebrachte geld.

Toch bleef ik met een dubbel gevoel zitten; aan de ene kant blijdschap dat het gevoel van machteloosheid is weggenomen en aan de andere kant; had dit niet bij de eerste klacht van bijna een jaar geleden gekund. De instelling van de medewerker die alles zo snel opgelost heeft is mij ook bij gebleven, hij zat merkbaar ook met deze behandeling en non communicatie in zijn maag. Als de wil aanwezig is dan blijkt het toch te kunnen, dacht ik.

Helaas zijn dit soort ergernissen niet enkel voorbehouden aan Aqualectra, maar ervaar dit ook bij andere overheidsdiensten, waaronder de Belastingdienst. Ben niet van plan om daar iedere keer een artikel aan te wijden, dit zit gewoon niet in mijn aard. Wel durf ik gezien mijn leeftijd, ervaring en grote liefde voor het eiland, een algemeen advies te geven aan monopolisten en overheidsdienaren:

Zie de persoon die voor uw bureau of balie staat, als iemand die er voor zorgt dat u werk heeft en een beetje van uw salaris betaald! De persoon is normaal gesproken niet uw vijand!

Probeer er zo eens tegen aan te kijken, ik denk dat u met meer plezier naar het werk gaat en veel meer arbeidsvreugde zult ervaren. De personen die voor u staan zullen blij verrast zijn.

Ook kan het beetje helpen te voorkomen dat nog meer mensen weglopen van ons geliefde eiland en er straks niet meer genoeg overblijven, om u blijvend aan het werk te houden en uw salaris te betalen.

Salú Y Suerte
Leopold Elsing

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. Ach @Brian, toen de Hollanders ( er was toen nog geen Koninkrijk der Nederlanden en geen Zeven provinciën ) het eiland van de Spanjaarden overnam (ruilhandel), hadden de Engelsen daarvoor al al het hardhout gekapt en naar Engeland verscheept. De Spanjaarden hebben alle native indianen van het eiland afgevoerd. Alle natuurschatten (die ene) waren er toen al niet meer. Pas onder de Hollanders werd het eiland zelf-supporting. Toen konden ze wel groeten en fruit verbouwen en zelf meubels maken. Er was zelfs export!
  Pas toen er een grootgrondbezitter zijn land verkocht aan de Shell is het bergafwaarts gegaan. Iedereen moest ineens daar werken. En nu? Na 10-10-10 zijn er alleen nog maar managers en commissies die hun tijd verdoen met niks doen.

  En bij Aqualectra? Gewoon een puinhoop waar niemand het initiatief neemt om het op te ruimen! Behalve dan die ene die Leopold heeft geholpen. En waarschijnlijk krijgt die persoon geen schouderklopje, maar een fikse uitbrander. Want hoe haal je het in je hoofd om enigeninitiatief te ontwikkelen en uit te voeren.

 2. stelt je woont op een eiland dat gekoloniseerd is en de kolonisator heeft alle rijkdommen en bodemschatten ingepikt, denk u niet dat het even duurt voordat dat land alles geregeld heeft?

  Tijd voor een pilletje? Wat voor rijkdommen en bodemschatten heeft Curacao? Handel in kabritu en cactussen is niet zo winstgevend!

 3. Als ik lees dat, door een keurige meneer van Aqualectra is gebeld, geeft een beetje aan waar het probleem is. Deze meneer heeft het op zich genomen om zelf te bellen dus eigen initiatief. Boeboe of Petra mogen klagen tot dat ze een ons wegen, het is simpel, “the procedures are not in place”.

  Ik kan me nog herinneren in 2012 toen Jachmin Pinedo zo arrogant was om te denken dat zij, moet bepalen wie Curacao mag regeren, een betalingsregeling van een bijstandsmoeder van een medewerker van Aqualectra kreeg en dit in beeld liet zien.

  Helaas was de achternaam van deze bijstandsmoeder niet Elsing anders was waarschijnlijk een rechtszaak voor het overtreden van de privacy wet geweest. .

  Zelf vermoed ik dat deze mevrouw Elsing, uit Nederland komt, nou mevrouw Elsing, stelt je woont op een eiland dat gekoloniseerd is en de kolonisator heeft alle rijkdommen en bodemschatten ingepikt, denk u niet dat het even duurt voordat dat land alles geregeld heeft?

 4. Zo werkt het nu eenmaal. Vaak is er een Meneger die geen kwaliteiten heeft en de hele dag niet doet. Het personeel onder hem heeft geen motivatie, kennis of bevoegdheden. Dus doen ze lekker zelf niets.
  En de klant mag lekker stikken.

 5. Fijn dat het voor Leopold is opgelost. Helaas moest het eerst in de publiciteit komen voordat er iets aan gedaan werd. Duidelijk een gevalletje damage control van Aqualectra. Ook helaas zullen andere klanten, die in dezelfde visuele cirkel zitten, deze behandeling niet krijgen. En dat is dan weer jammer van Aqualectra.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties