27 C
Willemstad
• vrijdag 22 oktober 2021 00:00

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Corona en reële scenario’s

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Naam bij redactie bekend aan het woord.

Als ik de schema’s van Izzy goed gezien heb hebben we nu een termijn.

- Advertentie -

En het termijn is 200 dagen!

200 dagen dit, op voorwaarde dat de mensen zich er aan houden. We zijn op dag 2 en in mijn straat geen doorgaande weg maar deel van de sluiproute voor de Caracasbaaiweg is het nu bijna net zo druk als een normale zondag. Dus de mensen houden zich niet aan de thuis quarantaine. Wat dus de besmettingskans groter maakt. Ik hoopte op een vermindering met 80% waardoor de ziekte uit te bannen is Izzy heeft het over 60%.

Realiteit (met de manier van nu) is eerder 40% waardoor we toch algehele besmetting krijgen en het zorg systeem toch overvraagd gaat worden. En dat dan nog steeds voor een periode van 200 dagen. Die 200 dagen gaat niet! Dat kunnen zowel de individuele burgers, bedrijven en de staat niet dragen!

Dan moeten er alternatieven gevonden worden.
Een zou kunnen zijn mensen bewust besmetten zodat die antistoffen aanmaken en kunnen werken zodat zij de economie kunnen laten draaien en de besmettingskans voor de overige burgers af neemt.

- Advertisement -

Dus vrijwilligers die zich bewust en afgezonderd laten besmetten in een gecontroleerde omgeving en na de ziekte aan het werk gaan.

Hiermee zou het besmettingsrisico voor de overige bevolking nog verder afnemen en zou de economie gered kunnen worden.

Naam bij redactie bekend,
Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

13 reacties

 1. Meloen je blijft t niet snappen en naar uitzonderingen zoeken. Bla bla bla.
  Als je maar verhaaltjes kan schrijven

  Er is ook een 102 jarige genezen. Meerdere.

  De schrijver van dit artikel heeft gelijk.
  Die ziekte is niet meer t punt. De grote meerderheid overleeft t.
  En wij hebben niks eigenlijk met die paar gevalletjes. Zelfs hier moeten ze dat aankunnen.
  Kiko curve

  Punt wordt.
  Wie heeft r nog te eten na 200 dagen.
  En dat wil maar niet tot je door dringen.

  En he jij bent toch die persoon die schreef dat dode oudjes lekker opruimd.
  En vooral in baby rijk afrika. Dus wat klets je nou toch. T intresseerd je niks. Die doden.

  Nl is hard aan t zakken maar daar ook economie onderuit.
  Zij kunnen t betalen. Wij niet.
  En die politicie hier hebben vast de vriezers boorden vol.
  We zitten nu in een Coroba dictatuur.

 2. Ik denk dat de Zweden vroeg of laat van een kouder kermis thuis zullen komen. Ze hebben wel een voordeel. Ze hebben heel veel ruimte en weinig mensen.
  Dus als all hell breaks loose, dan kunnen zij rustig naar hun weekend verblijven rustig afwachten totdat het kalmer wordt.

  Maar je ziet het weer. Regeringen die niets doen totdat het te laat is.

 3. @ Wim,

  Helaas, al deze kinderen waren kerngezond, geen medische historie of wat dan ook. Heel België is zo ongeveer in diepe rouw dat dit is gebeurd en ineens is het besef daar nu ook dat corona wel degelijk dodelijk is voor jongeren.

  Overigens heeft Baldonaro ook zijn toontje veranderd. Eerst vond hij het maar een griepje en moest iedereen maar gewoon doorgaan met leven, daar is hij nu van teruggekomen. Hij ziet nu toch ook in dat corona geen gewoon griepje is. Zelfs Trump is van mening veranderd, dat zegt ook wel iets.
  Alleen Zweden roeit tegen de stroom in, daar gaat het leven gewoon door, neemt men geen maatregelen, dus we gaan zien waar dat op uit gaat draaien.

  Nog even en jij, Trui, Bert en Ambulant zijn de enigen die het niet serieus nemen, of ben je inmiddels ook bijgedraaid ?

 4. Ik vermoed dat de gestorven kinderen van Joep al zwaar ziek waren en Corona het laatste zetje was.

  Helmin Wiels stierf door kogels, niet door zijn val daarna.

  Niettemin, als je Corona slachtoffers hoort is het een verschrikkelijke ziekte die je bijna volledig van je adem berooft.

 5. Misschien toch alvast de IC capaciteit opvoeren en apparatuur, zoals beademingsapparatuur, bestellen. Anders loopt Curacao helemaal achter de feiten aan en zijn we gewoon te laat, met alle gevolgen van dien!

 6. @ Dislect

  Er is niets gecontroleerd aan. Je raakt besmet of niet, dat is alles waar men controle over kan uitvoeren. V.w.b. de genezing valt er tot op heden weinig te doen. Men experimenteert een beetje met wat middeltjes, sommige werken beter dan andere, maar een definitief medicijn is er nog niet.

  Ergo, je kunt je wel opzettelijk laten besmetten, maar daarna heb je evenveel kans om te overleven als bij een onopzettelijke besmetting.
  En dat het niet alleen ouderen zijn die komen te overlijden blijkt wel uit het feit dat in België een 12 jarig meisje is overleden. In China een 14 jarige jongen, in Frankijk een 16 jarig meisje en in Spanje vallen er ook veel doden in de groep 16 – 19 jaar.
  Dus ik weet niet zo zeker of ik wel zou willen gokken met een opzettelijke besmetting. Toegegeven de kans is groot dat je het overleeft, maar garantie krijg je niet.
  Had geen achterliggende ziektes (voor zover mij nu bekend).

 7. Ja ik zou me als eerste opgeven. Met voorwaarden dat ik dat kan doen in een geïsoleerde omgeving. Dus een van de gesloten resorts. En pas na herstel weer buiten kom. Het is een Russisch roulette. Maar dat is het nu ook. En liever Russisch roulette gecontroleerd als ongecontroleerd.

 8. Een simpele vraag. Mensen besmetten, laten genezen en dan loslaten.
  Laten die dan vrij bewegen.
  Die mensen die dan vrij bewegen mogen dan naar familie gaan, buurman, wereken etc.

  Zullen die mensen dan niet anderen besmetten ? Want die gaan van hier naar daar en zullen niets merken als ze de virus ergens vandaan meenemen. Neen ze worden niet meer ziek. Maar ze zullen ook wel minder allert zijn en de virus op hun handen etc van ergens meenemen

  Is dat niet simpel om mensen bewust ziek te maken ?
  Er zullen zeker een aantal doodgaan. Zal de schrijver de moeder en vader bellen om die te condoleren ?

  Een vaarg aan de schrijver. Zul je jezelf als proefpersoon opgeven ?
  Of je familie ?
  En ja het is inderdaad een soort russische roultte.

  Waar is Rutte met zijn smart lockdown ?

 9. Het in de niet risico groep besmetten geeft de minste kans op Ziekte verschijnselen en toch anti stoffen aan maken en daarna kunnen ze de ziekte niet meer krijgen of over dragen. Dus kan voor hen met hen de economie weer draaien en de zwakkere lopen minder risico op besmetting.

 10. If you cant beat Them, joint them. Als dr.gerstenbluth er al van uit gaat dat iedereen besmet gaat worden. Waarom beginnen we dan zelf ; in de niet risico groep, afgezonderd en in een veilige omgeving, voor de duur van de ziekte, met het besmetten van delen van de niet risico groep krijgen die een immuniteit. Na het aanmaken van anti stoffen zouden zij werkzaam kunnen worden om de risico groep te verzorgen. En zo het besmettingsrisico verminderen. Ook kunnen de immune bedrijven we winkels weer openen en de locale economie kan weer draaien. Zo gaat de economie sneller draaien en is de risico groep beter beschermd

 11. Het lijkt alsof deze schrijver ook de klok heeft horen luiden, “Eén alternatief zou kunnen zijn mensen bewust besmetten zodat die antistoffen aanmaken. ” Het is vrij simpel op dit moment weet niemand waarom sommigen op de IC belanden en anderen niet.

  Mensen bewust besmetten is een vorm van Russisch Roulette. Zijn we met z’n allen achterlijk geworden in dit land?

 12. Deels eens. Maar toegeven aan besmetting omdat mensen niet thuis blijven is niet de juiste reden. Curacao heeft simpelweg niet de luxe om een lock down te kunnen invoeren. Er is geen geld voor en Nederland zal dat ook niet geven. Op dit moment voelt de gemiddelde Antiliaan nog weinig pijn. Tenslotte is circa 30% al werkeloos en werkt 50% bij de overheid. Dan nog 10% die voor of bij de Isla werkt. Die wordt straks ook werkeloos omdat de cash groep met de huidige olieprijs de isla niet meer over neemt. Alleen die kleine 10% die over blijft en alle niet Antilianen merken het. En die groep is nu juist de groep die de economie draaiende houdt. De overheid stort vanaf mei in elkaar bij uitkering vakantiegelden. Dan merken ook de anderen het. Ondertussen is alles al kapot gemaakt en duurt dat zeker tot begin volgend jaar dat eerste verbeteringen er zijn. Aanpak van Nederland is veel beter een balans tussen economie en besmetting.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Opinie | Het toppunt van onverdraagzaamheid

Naar aanleiding van het stuk van de Asosashon over homo’s van dominees en pastoors die verenigd zijn in de associatie van christelijke voorgangers (APK) wil ondergetekende graag...

Telegraaf | Politici Bonaire boos op Ollongren: ’Dit verraadt onbekendheid met het leven in Caribisch Nederland’

Den Haag - Een Kamerbrief van demissionair minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) waarin de bevolking van Caribisch Nederland wordt opgeroepen om korter te douchen en de airco vaker...

Democracy now! | Wednesday, October 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 20 oktober 2021

 Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Overheidsschuld Curaçao ruim vier miljard gulden

De overheidsschuld van Curaçao is ten opzichte van het einde van het kwartaal weinig veranderd. De schuld van het tweede kwartaal van 2021 is ruim 4 miljard...

PBC | Inflatie Caribisch Nederland stijgt weer

Persbureau Curacao KRALENDIJK – De prijzen op Bonaire zijn in juli, augustus en september 4,3 procent gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. Dit meldt het CBS. In...
- Advertentie -