Ingezonden | Corona en Giro

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we de >10k gedupeerden groep aan het woord.

Het is drama op het eiland, mensen zonder eten, ondernemers die meer kosten hebben dan inkomsten en een behoorlijke beperking van bewegingsvrijheid waar we allemaal stapelgek van worden.

Voor sommigen van ons is er echter NOG een drama, de sinds December 2019 bevroren banktegoeden bij de GIRO. Vanaf dag 1 is de informative voorziening omtrent dit gebeuren minimal en vooral onduidelijk. Alles wat de zogenaamde brede schouders horen en weten is wat zij uit de krant vernemen en dat is welgeteld NIKS NOPPES NADA.

Het zou geregeld zijn, maar de gouverneur moest alleen nog even tekenen en weigerde omdat ze meer informatie wilde…dat is het laatste dat openbaar is geworden. Toen kwam Covid-19 om de hoek kijken, per direct alle ondernemingen en werknemers de dupe van een lockdown en velen die letterlijk geen inkomen meer hebben en dus ook geen geld om in hun onderhoud/bedrijfsvoering te kunnen voorzien.

De overheid komt met “prachtige” regelingen; er kan geld geleend worden, ondernemers kunnen gebruik maken van de NOW regeling, zzp-ers kunnen een bijdrage aanvragen, onderstandstrekkers krijgen voedselbonnen en wat extra’s gestort, banken worden coulanter met rood staan of het aflossen van leningen/hypotheken etc etc.

 Er staan letterlijk miljoenen vast bij de GIRObank, geld van hardwerkende ondernemers groot en klein en geld van vlijtig sparende burgers voor tijden als het wat minder gaat of om in hun pensioen te kunnen voorzien.

Deze mensen (de brede schouders die het leed moeten dragen zoals men toendertijds zei) hebben dus het geld om te kunnen overleven, om hun personeel en andere kosten te kunnen betalen zonder overheids regelingen maar… het staat vast omdat de CBCS zijn eigen hachje wil indekken.

Solidariteit is wat er van ons verwacht wordt, wanneer is men eens een keer solidair met de GIRO gedupeerden? Geef ze hun geld terug zodat ook zij deze periode kunnen overleven!

Overigens is er geen enkele politicus of journalist die kennelijk zijn/haar handen hier aan wil branden, dus vanuit de grond van ons hart BEDANKT VOOR DE SOLIDARITEIT mensen!

Namens de >10k gedupeerden groep
(namen bekend bij redactie),
Curacao

9 Reacties op “Ingezonden | Corona en Giro

 1. Ongelooflijk dat Stephen Capella en zijn moeder hiermee wegkomen.

  Ze zijn verantwoordelijk voor 200 werklozen en duizenden die hun geld kwijt zijn.

  En zichzelf wel vele tonnen bonus laten uitbetalen.

  Maar Erik van Neps (EY) zag dat het goed was.

 2. Curacao revisited

  “Overigens is er kennelijk geen enkele politicus die kennelijk zijn handen hier aan wil branden”
  dat lijkt inderdaad een herhaling van zetten, Insel Air, Girobank, ENNIA, BDO. Stuk voor stuk ondernemingen die al lang en breed failliet waren maar niemand durft lastige beslissingen te nemen. Toppers zijn opeens nergens te vinden als de tering uitbreekt

 3. Lijkt me geen ingewikkeld onderzoek maar duurt nu ook al enkele maanden?

  Alles duurt langer hier. Het onderzoek naar fraude en wanbeleid duurde ook 3 jaar? En nog steeds is er niemand voor de cel ingegaan.

  Brian Mariano werd in 2013 veroordeeld maar heeft nog geen dag gezeten.

 4. Just Saying

  ‘Overigens is er kennelijk geen enkele politicus die kennelijk zijn handen hier aan wil branden’. Wellicht zijn zijn tijdig geïnformeerd en hebben zij hun geld nog weg kunnen sluizen? Er loopt als het goed is ook een onderzoek naar het toepassen van willekeur bij het toestaan van overboekingen vanaf de girorekeningen in de periode voordat de rekeningen geblokkeerd werden. Dit naar aanleiding van een rechtszaak die één van de gedupeerden heeft aangespannen. Lijkt me geen ingewikkeld onderzoek maar duurt nu ook al enkele maanden?

 5. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 6. We moeten CBCS directeuren en ex directeuren zeer erkentelijk zijn voor hun “workethics”, “integrity” en”social responsability”…….Volgens sommigen zijn ze heel integer en zuiver opgevoed:

  ……”I was raised to value a combination of great working ethics, integrity and social responsibility. And I have never deviated from these values”……

  Masha danki, dankjewel, thank you!!!

 7. Curacao revisited

  Hulde voor CBCS voor alle transparantie!

  Als Chos Romero niet zo humble en hardwerkend was geweest, was het op Curacao echt een teringzooi geweest.

 8. Deze rekeninghouders staan als laatste in de rij, Is er al een dure curator aangesteld die veel geld gaat factureren?
  Gezien de politieke gevoeligheid en het bekende clubje die hier zijn handen mee heeft vies gemaakt zullen ze deze tijd wel gebruiken om hun handen te wassen.

 9. Joep Meloen

  Ten eerste vraag ik me af of er uberhaupt nog geld bij de Giro staat en wat er nog staat wordt waarschijnlijk gebruikt als collateral tegen de fantastische investeringen van het criminele drietal.
  De gebouwen, waarvoor zij een hypotheek af hebben gegeven, zijn nog geen tiende waard van wat er op papier staat. Die gebouwen verkopen en de girobank valt om.
  Dus houdt men het weinige geld wat er is maar vast, zodat er nog wat op de balans staat, ook al is het niet van hen.

  Is er overigens al een strafrechterlijk onderzoek ingesteld naar de prakijken bij de Girobank of wat dat alleen maar een aankondiging om mensen stil te houden ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *