27 C
Willemstad
• donderdag 21 oktober 2021 23:19

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Conoravrus: Killer bug of een overwaaiende griepgolf?

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Jan Jonkman-em aan het woord.

Op mijn timeline op FB heb ik in mijn simplesse een paar eenvoudige vragen gesteld omtrent het wereldwijde coronavirus. In mijn leven, nu bijna 83 jaren, heb ik in de landen waar ik geleefd, gewerkt en gewoond heb heel wat griepaanvallen zien komen (voelen komen) en gaan. Daar ik vroeger een astmabronchitis- patiëntje was als minderjarige werd ik daarvoor direct na de Tweede Wereldoorlog naar Zwitserland gestuurd. Bij elke griep gingen de longen te keer; maar God zij dank alles overleefd.

- Advertentie -

Maar wat wij nu meemaken in de wereld met het coronavirus, ja, dat spant de kroon. De wereld raakt in rep en roer. Ja, en dan kijk ik nuchter als wij West- Friezen nu eenmaal zijn naar India met zijn kwart miljard inwoners. Daar is het coronavirus te verwaarlozen.

In China komen ze er weer bovenop. Worden wij allen in de wereld met en door machten en krachten in een economische maalstroom meegenomen? Is Parijs een mis waard? Wordt het coronavirus een ‘massawapen’ om een wereldmalaise te veroorzaken? Tijdens een gesprek met mijn zoon zei hij: ,,De massamedia hebben hun best gedaan om het coronavirus af te schilderen als een ‘Killer Bug’. Daardoor zijn stockmarkets over de wereld op hol geslagen, Airlines maken moeilijke tijden door, hele landen in quarantaine, scholen dicht.

Tenslotte is de mensheid er weer eens in geslaagd om haar negatieve gezicht te laten zien: vernietigen in plaats van te creëren.” Binnenkort zullen de media er weer alles aan doen om die lelijke gevolgen te niet te laten doen door nieuw positivisme. China is al begonnen. Maar het waarom van dit alles? Zal mij een groot raadsel blijven. Het siert ons mensen niet.

Ik wil niets vergoelijken, maar dit? Neen, dat had niet gehoeven bij een andere aanpak. Of wordt dit een voorproefje van een eventuele wereldwijde precisiecontrole over mens en goed? En dus een wereldwijde opgelegde precisiecontrole/beïnvloeding? In het Papiamentu zeg ik dan: ,,Dios spar nos.”

- Advertisement -

Jan Jonkman-em,
Curaçao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

 1. Het is een wel goede oefening maar het laat wel zien dat om iets relatief normaals de halve wereld onderste boven raakt.

  Er gaan per jaar meer dan 5 miljoen mensen dood aan griep en griep vervante dingen. Niet dat de griep de hoofdoorzaak is maar het is wel het laatste zetje.

  Malaria, Ebola, Gele koorts, Difterie, Salmonella, Legionairs ziekte, mazelen.
  en ga zo maar door.
  Iedereen boven de 70 en met andere zware problemen komt in een gevoeligere zone.

  Malaria 228 miljoen zieke mensen in 2018 met een geschatte aantal doden van 405 000. Hoor je niks over.

  Zelfs TBC en diarree iets wat makkelijk te bestrijden is en wat ook op Curaçao regelmatig voorkomt heeft meer dan 3 miljoen doden elk jaar….. Salmonella… 80 procent van alle kip…
  Hoor je helemaal niks over.

  ‘T is wat meneer zegt. Zou het een oefening zijn ook hoe je mensen vast kan zetten.

 2. India een kwart miljard inwoners?
  één en een kwart miljard zul je bedoelen.

  Maar de strekking klopt wel.
  Er vallen wereldwijd per dag meer doden in het verkeer, dan als gevolg van Corona.
  En diegene die het hoekje om gaan, waren anders volgende week het hoekje om gegaan.

 3. Beste JAN JONKMAN -EM. Met een enorme belangstelling en aandacht heb ik jouw (ingezonden) brief gelezen. Het laat zien dat wij als mensen een verhevener reden voor ogen hebben om belangstelling voor elkaar te tonen. Onze belangstelling voor anderen wordt vergroot wanneer wij persoonlijk kennis van de werkelijke waarheid omtrent de vreselijke dingen die in deze wereld momenteel gebeuren en helaas zullen blijven gebeuren. En zodoende kunnen en zullen wij leren onszelf in een stabiele positieve vorm te gieten. Ongeveer deze zelfde laatste twee vragen van jouw heb ik enige tijd geleden maar met andere bewoordingen aan een goede kennis gesteld. En zijn zorgvuldige antwoord was; Lees Lukas 21: 10,11. Verder zei hij dat er geen enkele twijfel over bestaat dat deze en vele andere (vreselijke) toekomstige profetieën thans in vervulling zullen gaan. Zoals je ook als laatste regel schreef Johan: DIOS SPAAR NOS TUR.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Opinie | Het toppunt van onverdraagzaamheid

Naar aanleiding van het stuk van de Asosashon over homo’s van dominees en pastoors die verenigd zijn in de associatie van christelijke voorgangers (APK) wil ondergetekende graag...

Telegraaf | Politici Bonaire boos op Ollongren: ’Dit verraadt onbekendheid met het leven in Caribisch Nederland’

Den Haag - Een Kamerbrief van demissionair minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) waarin de bevolking van Caribisch Nederland wordt opgeroepen om korter te douchen en de airco vaker...

Democracy now! | Wednesday, October 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 20 oktober 2021

 Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Overheidsschuld Curaçao ruim vier miljard gulden

De overheidsschuld van Curaçao is ten opzichte van het einde van het kwartaal weinig veranderd. De schuld van het tweede kwartaal van 2021 is ruim 4 miljard...

PBC | Inflatie Caribisch Nederland stijgt weer

Persbureau Curacao KRALENDIJK – De prijzen op Bonaire zijn in juli, augustus en september 4,3 procent gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. Dit meldt het CBS. In...
- Advertentie -