27.2 C
Willemstad
• maandag 26 juli 2021 20:07

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Coho de voorwaarde voor een ABC ferry?

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Naam bij redactie bekend aan het woord.

Na jaren van onderzoeken naar de haalbaarheid van een ferry verbinding tussen de eilanden hebben we geen ferry verbinding.

- Advertentie -

Hoewel het blijkbaar financieel haalbaar is lukt het niet.

Persoonlijk denk ik dat financiele belangen van de regeringsfunctionarissen daar, direct of indirect, debet aan zijn.

Intussen is er voor de onderzoeken een kapitaal verdwenen zonder enig rendement.
Misschien dat abc ferry nu onder coho alsnog geboren kan worden en zo een economische impuls voor alle drie de eilanden kan geven.

Ook heb ik de hoop dat financieel regie ook meerdere projecten kans van slagen geeft.

- Advertisement -

Naam bij redactie bekend,
Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

7 reacties

 1. De schrijver van dit epistel heeft niet veel van scheepvaart begrepen vrees ik. Het kan wel financieel haalbaar zijn om een veerdienst op te starten, maar daarna moet de veerdienst ook rendabel zijn en dat is helaas niet het geval.

  Waar deze schrijver, en velen met hem, over heenstappen, is het feit dat de zee alhier niet geschikt is voor kleine schepen. De korte, hoge golfslag is funest voor de scheepvaart en helemaal voor de passagiers. Dat is ook de reden dat het veerpont project van een jaar of 20 geleden een stille dood is gestorven. Ja, je mocht alles mee aan boord nemen wat je maar kon dragen, maar iedereen werd kotsmisselijk zodra het schip bij Oostpunt aankwam. Dan werd het beuken tegen de golven in en hing iedereen over de railing. Passagiers bleven weg, onderhoudskosten stegen enorm en dat was het eind van deze veerdienst.

  Wil dit project dus kans van slagen hebben dan moet je dus richting een groter schip, maar dat houdt in dat je ook meer betalende passagiers moet hebben en die zijn er helaas niet. Leuk dat je met de boot naar Aruba kunt, maar dat houdt niet in dat heel Curacao nu ineens iedere maand naar Aruba zal afreizen. Het aantal passagiers per maand zal een fractie blijken te zijn van wat men nu voorschotelt en daarmee is de ondergang van deze veerdienst 100 % gegarandeerd.
  Het lijkt er sterk op dat de aanjagers van het veerpont project met name uit zijn op financieel gewin voor henzelf gedurende de opbouwfase. Zelfs begrijpen ze ook wel dat een veerpont een doodgeboren kindje zal zijn.

  Bovendien, de veerpont gaat dan rechtstreeks concureren met de vliegverbindingen en dat kan tot gevolg hebben dat we straks helemaal niets meer hebben. De vliegmaatschappijen gaan failliet en vlak daarna gaan de veerdiensten failliet.

  Dus laten we ophouden met deze onzin en gewoon focussen op wat wel werkt, namelijk luchtverbindingen. Geen geld, wat we nu toch niet hebben, steken in luchtkastelen van personen die uit zijn op financieel gewin op de Korte Termijn.

 2. @De Rechtsstaat
  Tegelijk met de busverbinding ook de wegen grondig aanpakken. Stoppen met de projecten van minister TroeLaLa Z.J-L. Stuur haar terug naar waar ze vandaan kwam, of heeft ze daar ook teveel over de brug gesmeten? Schoenmaker blijf bij je leest. Laat het eilandgebied nu eindelijk eens een ervaren civiel ingenieur, die van wanten weet, leiding gaan geven aan de in hun airco en achter hun bureau hangende ambtenaren. De kranten lezen doen ze thuis maar. Verder is 1 lunchen per dag voldoende; 3 x hoeft echt niet. Het is voor iedereen goed om zijn BMI in acht te nemen! Zie ook
  Daarom is een BMI ook belangrijk voor ambtenaren
  Ver direct stoppen met “verf-smeergelden”. Jammer voor de familierelaties van de VVRP. Boven is onze koningshuis gezinde brug “long time ago” al ingestort en dit zal nu pas over 200-300 jaar misschien weer gebeuren volgens Bartjens.

  Haal enkele zombies uit het OW bureel. Geeft ze een meetlint en een stuk of 6 pylonen. Systematisch ons wegennet, alias geitenpaden, berijden en gedurende 5 uren met een en (Samsung?) GPS smartphone streetvieuws maken van alle gaten en andere ellende. De laatste 3 uren alles in de eilandelijk GIS applicatie verwerken. Als ze een beetje doorwerken kan e.e.a. binnen een maand zijn geïnventariseerd.

  Hierna de boel (dus de info in de data base) in stukken knippen en er bestekken van maken. Vervolgens de wegenbouwers uitnodigen voor een transparante aanbesteding. Dus niet per ongeluk aan de vader, zoons, boers, neven of ooms van politici en hoge ambtenaren doorschuiven. Ja, jammer want normaal gesproken schuift dat wel wat. (Dus de nieuwe auto, boot, badkamer, keuken, e.d. deze keer zelf eerlijk verdienen)

  Zomaar een raar en ongebruikelijk ideetje van een vreemde weg & waterbouwkundige.

 3. We zijn al 30 jaar bezig met een ferry en elke keer is het 3 keer niets.

  Laten we ermee ophouden.

  Van al dat geld voor onderzoeken hadden we al een brug kunnen bouwen van Curacao naar Bonaire.

 4. Waar het om gaat is wat is een stimulans, dat geen gemeenschapsgeld kost en arbeidsplaatsen oplevert.
  Een ferry verbinding zou dat kunnen. Mits er niet tussen uit wordt gedraaid. Niet in opzet en niet in exploitatie. Opzet en exploitatie zijn mogelijk zonder gemeenschapsgeld. Met andere woorden het kost niets het is alleen dat opzet en exploitatie zo moet worden geregeld dat dat ook zo blijft. Het bestuur hoeft alleen te faciliteren. En dan beginnen er dollar tekens in ogen te komen. Faciliteren is, op het eiland, gelijk aan uitmelken.
  Voorbeeld: op de container terminal wil men, terecht, geen scheepsbemanningen over de kade hebben als daar gewerkt wordt. Om te faciliteren dat bemanning bij het schip opgehaald kan worden kan er een busje rijden van schip naar gate. Kosten voor het schip $500,-
  Het schip kan ook water krijgen het opzetten van een water verbinding $500,- prijs per M3 $16,- en zo wordt er aan faciliteren verdient en zijn een hoop projecten dood voor ze beginnen.

 5. Natuurlijk heeft een Ferry zijn bestaansrecht, maar waarom via COHO? Waarom kan de politiek niet gewoon faciliteren? Het antwoord is simpel, want er zijn teveel persoonlijke belangen. Ik denk dat de schrijver van het stuk ook baat heeft en wil dat de overheid garant staat voor de lasten. De winsten worden doorgesluisd. In de trend van Insel Air.
  Ik ben het helemaal eens met De Rechtstaat

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Aantal actieve besmettingen neemt af

Het aantal actieve coronabesmettingen op Curaçao neemt al twee dagen af. Afgelopen dag testten 48 mensen positief op het coronavirus op een totaal van ruim 1500 afgenomen...

Democracy now! | Monday, July 26, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 26 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Drie Venezolanen doen noodoproep Pisas

Drie Venezolanen die al tien maanden vastzitten in de vreemdelingenbarakken van de SDKK-gevangenis hebben een noodkreet gestuurd naar premier Pisas. Hun detentieomstandigheden zijn slecht en ze worden...

DolfijnFM | Ruim helft hotelkamers weer bezet

Ruim de helft van alle hotelkamers op Curaçao was in de maand juni bezet. Dat meldt CHATA. Daarmee krabbelt Curaçao langzaam weer uit het diepe dal vanwege...

DolfijnFM | Inspectie niet te spreken over uitgaansgedrag jongeren

De Inspectie is niet te spreken over het gedrag van jongeren in het uitgaansleven. Dat schrijft de Èxtra. Dit weekend werd er extra gecontroleerd vooral in het...
- Advertentie -