31 C
Willemstad
• woensdag 17 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Cinelandia

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Cinelandia
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Henk Pasman aan het woord.

Een jaar geleden heb ik in een ingezonden stuk gepleit voor het restaureren van de voorkant van het monument Cinelandia. Daarin sprak ik ook mijn verbazing uit door het gebruik maken van de openbare weg naast Cinelandia door Pietermaai Parking.

De heer Randy Neuman reageerde daarop dat hij zich heeft gehouden aan de vergunning en toonde een plattegrond. Echter bleek al uit deze plattegrond dat er een trottoir op staat getekend aan Cinelandia kant, die er niet is. Ik heb daarop een LOB-verzoek ingediend om inzicht te krijgen in de afgegeven vergunning. Nu na bijna een jaar en na vele reclames heb ik eindelijk inzicht gekregen in de afgegeven vergunning aan Pietermaai Parking en kreeg een bevestiging dat simpel gezegd het trottoir voor de helft van de zijgevel aan Cinelandia is ingepikt door Pietermaai Parking.

Ik heb vervolgens het hoofd van dienst van ROP de heer C. Rach hierop schriftelijk gewezen. Een half jaar geleden ongeveer heeft de Heer Fernando Da Costa Gomez eigenaar van Cinelandia in een programma op Direct TV een uitleg gegeven over zijn plannen met Cinelandia en daarin o.a. vertelde dat de rechter zijkant van Cinelandia ook behoort tot het monument gedeelte evenals de voorkant.

Ik verbaasde mij hierover aangezien de rechterkant een kale stenen muur is die niets te maken heeft met het monument gedeelte. Hierover weer ROP om inzage gevraagd en tot mijn verbazing ligt inderdaad vast dat de helft van de rechtermuur inderdaad valt onder het monument. Met andere woorden die moet in takt blijven. Wie heeft dat verzonnen? De voorgevel is monument met een diepte van pakweg 5 meter.

De heer Fernando vertelde ook dat gesproken is met de minister en er een groep ambtenaren benoemd is om op korte termijn het probleem Cinelandia restauratie op te lossen. Hij liet ook ontwerptekeningen zien door zijn architect gemaakt, om van het openbaar weggedeelte voor Cinelandia iets fraais te maken, maar dan heeft hij wel toestemming van de overheid nodig. Fernando heeft mij ttwee jaar geleden op de hoogte gebracht van het trottoir probleem, maar hij doet er verder zelf niets aan!

Laat het aan mij als burger over een LOB-verzoek in te dienen. Ook de staten heb ik geïnformeerd over een en ander. Mijn conclusie is er gebeurt niets en er zal nog jaren niets gebeuren, niemand is geïnteresseerd in ons wereld erfgoed, geen ROP, geen ambtenaren groep Cinelandia, geen Minister, geen Staten, geen Neuman van Pietermaai Parking en geen Fernando eigenaar Cinelandia.

Vandaag of morgen zijn we het wereld erfgoed kwijt. Kijk hoe we ook omgaan met Wilhelmina Park met smerige Curaçao letters, een schijnwerper die al meer dan een jaar aan het knipperen is, voor de letters Dushi moet je lopen en foto’s maken op diabaars, oftewel het is diep triest hoe wij de toerist ons eiland laten zien.

Elke dag komen onze statenleden daarlangs (als ze al naar het werk gaan) maar die zijn volgens mij hartstikke blind. Het is geen lang leve Cinelandia, maar hoe lang zal Cinelandia er in deze staat nog staan?

Henk Pasman,
Curacao

(tussen haakjes, als je niet meer panden wil laten verbranden in Punda in de toekomst, dan zal je alle panden opnieuw elektrisch moeten laten keuren! Aan de buiten en binnenkant zie ik al wat er allemaal fout is!)

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

 1. Every day 51.000 Chinese die (of old age, diseases, traffic accidents etc etc.).

  From dec 1st to today, every day 3 (three) died of Corona….
  This is statistically insignificant.

 2. Eigenlijk allemaal water naar de zee dragen…… doe niets aan die restauratie. Eindelijk wordt eens vooruit gedacht! Dankzij de dramatische luchtvervuiling (langleve de MP en de Klesch groep) en de invloed hiervan op het klimaat, staat dat deel van Curacao op later moment toch onder water. Maar geen probleem : een groot deel van de bevolking gaat toch vroegtijdig sterven mede dankzij diezelfde luchtverontreiniging door de Isla, dus er komt geen woningnood en zo blijft de AOV betaalbaar ………….

 3. Mannen als Henk Pasman hebben we in de Staten nodig.

  Maar nee, we zetten er Menki ‘Moe’ Rojer neer, dj Doran en dansleraar Walroud.

  Een viswijf uit Boca Sami en een lolo uit Soto.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties