28.9 C
Willemstad
• woensdag 12 mei 2021 10:57

Telegraaf | Bonaire gaat op geel: reizen weer toegestaan

AMSTERDAM - Reizen naar Bonaire wordt weer toegestaan. Vanaf 19 mei verandert het reisadvies voor het eiland, bevestigt een woordvoerder van Buitenlandse Zaken. Vooralsnog staat de hele wereld...

PBC | Charetti America-Francisca is nieuwe voorzitter van de Staten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Charetti America-Francisca is sinds gisteren de nieuwe voorzitter van de Staten. Zij werd voorgedragen door de grootste partij in het nieuwe parlement, de MFK....

PBC | Steekpartij in de SDKK

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De SDKK-gevangenis is opnieuw opgeschrikt door een geweldsincident. In blok 7 werd gisterochtend een gevangene door een medegevangene in zijn linkerbeen gestoken. De steekpartij...

PBC | Twaalf partijen willen meedoen aan Arubaanse verkiezingen

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Twaalf politieke partijen hebben officieel laten weten mee te willen doen aan de statenverkiezingen van 25 juni op Aruba. Ze hebben hun kandidatenlijsten ingediend...

PBC | Bonaire gaat testen op de luchthaven

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Bonaire is van plan om eind van de maand coronatesten uit de voeren voor aankomende reizigers op de luchthaven. Het gaat dan om een...

ParadiseFM | ‘Curaçao blijft oranje’

Nederlanders kunnen weliswaar binnenkort weer op vakantie, maar Curaçao en de andere Caribische eilanden van het Koninkrijk behouden hun code oranje. Dat betekent dat de Nederlandse overheid...
- Advertisement -spot_img
HomeAuteursIngezondenIngezonden | Centrale mailbox geen goed plan

Ingezonden | Centrale mailbox geen goed plan

Ingezonden Brief
Ingezonden Brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.

De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Helga Mensing aan het woord

Uit de media heb ik vernomen dat op een persconferentie van de directie van CPost de grote jaarlijkse verliezen van dit bedrijf ter sprake kwamen. Minder postverkeer maar toch verplicht zijn een minimum aantal werknemers te handhaven voor postbezorging aan huis, dat leidt logischerwijs tot verlies.
Er is toen een idee/plan bekendgemaakt inzake de invoering van een zogenoemde centrale mailbox in de wijk. Een pilotproject waarbij in de wijken een blok boxen van de buurtbewoners bij elkaar wordt geplaatst. Alvorens hiervan gebruik te kunnen maken wordt iedere bewoner verzocht om bij het postkantoor langs te komen om na een grondige indicatie het sleuteltje van hun box in ontvangst te nemen.
Ik ben al 70 jaar en raak steeds meer sprakeloos als ik zie en lees hoe weinig onze bestuurders begrijpen van de cultuur van mijn volk. Dit systeem zal nooit voldoen op ons eiland, het kan echt niet.
Hoe stelt de overheid het zich voor deze boxen te plaatsen in bijvoorbeeld Banda’bou waar de huizen meestal ver uit elkaar liggen en de meeste mensen niet over een auto beschikken. Hoe moet je op tijd je rekeningen zoals die voor water en licht betalen als je de rekeningen niet op tijd krijgt omdat je maar af en toe naar die box toe kan gaan. En sleuteltjes raken verloren.
Ook vinden er regelmatig overvallen plaats op onze bewoners en creëren wij een nieuw alternatief. Het is dus ook nog eens onveilig.
Gobiernu, luister naar deze boodschap en denk bij het ontwikkelen van nieuwe plannen eens langer na over de zin en onzin van zo’n plan in relatie tot onze cultuur. Dit plan kan in ieder geval echt niet. Ik ken mijn volk door en door.

Helga Mensing
Door:
te, Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Inbraakgevoelig, Klimaat vwb het wegroesten van slot en dergelijke speelt een grote rol, Vervangende sleutels bij verlies dat zie ik hier ook niet eventjes snel gebeuren, onderhoud ivm het vast gaan zitten van scharnieren van de kwetsbare deurtjes dat gaat hier gewoonweg niet gebeuren, kijk maar naar andere onderhoudsgevoelige zaken. Inderdaad afstand voor hen zonder vervoer zoals al aangehaald.

    Het zou kunnen en ik hoop van niet maar ….dat er binnen niet afzienbare tijd dus zo links en rechts een roestig mailbox blok met opengewrikte deurtjes al dan niet veroorzaakt door braak dan wel bewoners die al een maand op een vervangende sleutel zitten te wachtten ergens staat.
    Ik weet het, het klinkt er negatief, maar ik woon hier dan ook al heel lang en weet hoe het er aan toe gaat.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties