Ingezonden | Centraal, maar waar?

Ingezonden-brief

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Carlos Weeber aan het woord

DE OVERHEID wacht nog even met het besluit over centrale huisvesting voor zijn diensten. Eén groot gebouw lijkt van de baan. Potentiële locaties worden wel genoemd, in Punda en wellicht in Otrobanda. In Den Haag waar de Nederlandse overheid ons is voorgegaan, zie je de negatieve gevolgen voor het stadscentrum. De kantoren liggen daar in een grote boog om het gebouw van de Tweede Kamer.

Op werkdagen is het in deze omgeving overdag levendig, de rest van de tijd zo dood als een pier. In Punda is het al net zo. Plaats nieuwe kantoren dus nooit in het centrum, maar aan de rand. In Punda is het Waaigat zeer geschikt voor grote publiekstrekkers, bijvoorbeeld een multifunctioneel sportstadion. Die plas kan daar voorlopig ook blijven liggen. De tweede locatie is problematischer. Die ligt in Otrobanda als over vier jaar het Sehos-gebied vrijkomt. Het Thomas College staat al jaren leeg, die houten vloeren staan op instorten, Sehos volgt. E

en combinatie van nieuwbouw en renovatie die aansluit op de schaal van het nieuwe ziekenhuis is de oplossing. Overheidskantoren en nieuwe woongebouwen verbinden dan het nieuwe ziekenhuis met het stadscentrum. Dit stedelijk complex zal Otrobanda nieuw leven inblazen.

Wordt deze ideale locatie over het hoofd gezien, of denkt de overheid dat het ziekenhuis nooit af komt?

CARLOS WEEBER

Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *