Ingezonden | Beter laat dan nooit!

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Gwen Garcia aan het woord.

Mijn moeder is vorig jaar tijdens de vakantie op 26 november plotseling overleden. Een kleine 3 weken daarvoor waren we weer met ons allen op Curacao om de 80ste verjaardag van onze vader te vieren. Dat was zijn grote wens. Het was zeker 15 jaar geleden dat alle 4 de kinderen weer thuis waren!

Weer allemaal terug op dushi Korsou, ons geboorte-eiland. We hebben het gevierd, groots, zoals het hoort. En dan… mam komt te overlijden, in haar eigen huis, op haar eiland waar ze ruim 40 jaar heeft gewoond met pap, ons heeft gekregen en heeft grootgebracht. Ze is gaan houden van Korsou waar onze vader haar na zijn studie in Nederland mee naar terug heeft genomen. Genieten van de vrijheid, het onbekommerd zien opgroeien van haar kinderen, het genieten van de mensen, gewoontes, eten, haar huis op Weg naar Fuik. Curacao werd haar eiland.

Mijn broertje, zusje en ik halsoverkop terug naar Curacao, om mam op te halen. Na 3 hectische dagen terug met mam naar Nederland waar we haar een mooie uitvaart hebben gegeven. We hebben daarvoor ook een prachtige rouwkaart gemaakt, en die verstuurd naar vrienden en kennissen, dus ook naar Curacao.

En vanochtend kreeg ik het bericht dat vrienden van mijn broertje op Curacao gisteren de rouwkaart hebben ontvangen. Wat ben ik dan blij met de middelen die we tegenwoordig hebben als e-mail en WhatsApp.

Ik begrijp dat het gebruik van de posterijen echt wel een ouderwets iets gaat worden. Maar kom op! Een rouwkaart is niet niks. En behoort met respect te worden behandeld, voorrang te krijgen voor een spoedige levering. Woorden schieten tekort en ik hoor onze moeder zeggen “sin berguensa!” En ik hoor haar ookk nog wel mompelen “beter laat dan nooit…”

Gwen Garcia,
Maarssen, Nederland

4 Reacties op “Ingezonden | Beter laat dan nooit!

 1. Franklin Sluis meester oplichter was maar heel kort directeur v/d postkantoor.
  Meneer is momenteel ik meen directeur van Bureau Telecomonicatie en Post,waar ze de brandstof prijs berekenen ? Geen wonder dat het daar ook een zootje is.

 2. ericlapas

  Wat mij aan dit verhaal stoort is, “onze vader haar na zijn studie in Nederland mee naar terug heeft genomen”. Het gaat om postbezorging en vooral om het bezorgen van een rouwkaart maar de schrijver kan het niet nalaten om te pronken met dat zijn vader in Nederland gestudeerd heeft.

  De schrijver heeft het over, “dushi Korsou”. Ik kan me voorstellen als Pa in Nederland gestudeerd heeft, Korsou wel een heel dushi Korsou is om op te groeien.

 3. Knoek-koe

  Was Franklin Sluis, een “echte” bon YDK, – met een onkreukbare reputatie – niet een tijdje verantwoordelijk voor het Postkantoor?

  Deze man verdiende Naf 50.000 p.m. maar de post werd dus duidelijk niet op tijd bezorgd getuige het ingezonden stuk.

  Inderdaad een schande dat een directeur Naf 50.000 betaald krijgt voor het directeurschap van een postkantoor, en het logistiek een rommeltje is.

  Nos mes por

 4. Gwen Garcia heeft gelijk, maar bezorging op de eilanden is al Jaren een ramp.

  Kijk eens hoe lang het geduurd heeft voordat oom Eric Garcia in Bon Futuro bezorgd werd.

  En Cicely van der Dijs en Jacinta Constantia en Brian Mariano zijn er nog steeds niet bezorgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *