Ingezonden | Bad joke of een stuk ‘vergeten’ vaderlandse geschiedenis van de Hollanders

Chester Peterson | Foto Persbureau Curacao

Chester Peterson | Foto Persbureau Curacao

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Chester Peterson & KFO aan het woord

IN DE krant van 22 augustus 2016 verscheen een beschuldiging aan het adres van KFO van een zekere Hollander. Normaal gesproken reageert KFO niet op beschuldigingen in kranten. Voor deze Hollander maakt KFO echter een uitzondering, omdat ook deze Hollander, met een onvolledig verhaal, racisme in de SI/NO discussie betrekt. De geschiedenis moet volledig zijn.

Eenieder weet nog goed hoe Emsley Tromp eerst zelf KFO, als voorstander van NO, via een kort geding, de mond heeft proberen te snoeren, nadat wij hem corrupt gingen noemen, aangezien hij, als directeur van de Centrale Bank, staatsgelden (ruim 8 miljoen gulden), illegaal aanwendde om de SI campagne te financieren, met leugens en beelden van gevulde ijskasten voor het arme volk, als maar op SI gestemd zou worden. Het arme volk dat ook AGO leerlingen, die deze Hollander aan het hart zegt te houden, omvat. Dit was eind 2013/begin 2014.

Ook is in de geschiedenis gegrift hoe vervolgens ook een, vrijwel uitsluitend uit door racisme gedreven makamba’s bestaande, aantal SI figuren, twee jaar lang, ter verdediging van diezelfde corrupte Tromp, heeft gepoogd ons, als NO advocaten aangesloten bij KFO, via de Raad van Toezicht op de Advocatuur, de mond te snoeren en eten te ontnemen. Zij dolven allen het onderspit, omdat het NO vuur, anders dan de Hollander, voor wie wij onze uitzondering maken, gelooft, nimmer gedoofd kan of zal zijn voor zolang wij in een koloniaal staatsbestel zitten, waarin wij niet op democratische wijze onze staatsmachten uitoefenen en daar politieke verantwoording voor afleggen aan onze gemeenschap.

Voor wat betreft het door deze Hollander te berde gebrachte ‘necklacen’ van makamba’s, missen wij een stuk verhaal van Hollander. Namelijk het begin van NO in de vaderlandse geschiedenis van de Hollanders, toen, het was 2 oktober 1795, een man, als ‘het opperhoofd der rebellige negers, samen met zijn medevrijheidsstrijders, werd vermoord door zijn onderdrukkers door hem op een kruis vast te binden en te radbraken, dit wil zeggen al zijn botten in zijn lichaam, te beginnen bij zijn voeten en enkels en zo naar boven tot aan zijn hoofd, te breken door hem met een ijzeren staaf af te ranselen, en daarna zijn volledig kapot geslagen gezicht met vet in te smeren en te verschroeien en in brand te steken met een fakkel. Deze man, Tula, moet dus hebben geweten wat het is om ‘genecklaced’ te worden. Dit alles omdat hij de euvele moed had om voor vrijheid en tegen onderdrukking op te staan tegen zijn blanke onderdrukkers.

Verder is ons “necklacen” eigenlijk enkel nog bekend uit de geschiedenis van de strijd tegen de ‘apartheid’ in Zuid-Afrika. In die strijd werd ‘necklacen’ ingezet, namelijk het om de hals van racisten aanbrengen van een autoband, die vervolgens in brand werd gestoken. Hierdoor werden het gezicht en het hoofd van die racisten, net als die van de zeker niet racistische Tula, zwartgeblakerd en vonden zij de dood. Nu komt een zich een echte makamba noemende Hollander met een onvolledig racistisch getint verhaal om oorlog te voeren tegen KFO die, ook na het corrupte en dus foute referendum in 2009, steevast en consequent is blijven staan voor NO.

Onvolledig en gevaarlijk is deze racistische Hollander omdat zij in haar verhaal de alleen niet zwart genoemde anonieme ‘alumno vulnerabel’ KFO niet de instigator van “necklacing” van makamba’s laat noemen, evenmin als zij deze laat aangeven door wie van KFO hij tot ‘necklacing’ van makamba’s zou zijn aangezet. De inzet van deze racistische makamba of Hollander is dan ook evident. Aanzetten tot rassenhaat.

Frappant is ook dat deze, o zo bezorgde, makamba zeven jaar lang heeft gewacht om, net als haar hiervoor genoemde voorgangers, met haar nergens op gebaseerd racisme stimulerend verhaal, KFO aan te vallen. KFO is al die zeven jaren steeds NO blijven voorstaan en heeft zich ook steeds kranig tegen de racisten, zoals ook deze Hollander, verweerd. Geen kwestie dus van het nu pas aansteken of aanwakkeren van enig NO vuur door KFO.

Het NO vuur is nimmer gedoofd en zal ook nooit uitgaan, zolang het volk van Curaçao geen baas in eigen huis is en KFO bestaat. KFO hoopt ondertussen dat de strijd tegen de koloniale rijkswetten en racisme geen ‘necklacen’ zal kennen.

CHESTER PETERSON

Kòrsou Fuerte i Outónomo

Curaçao

11 Reacties op “Ingezonden | Bad joke of een stuk ‘vergeten’ vaderlandse geschiedenis van de Hollanders

 1. Abraham Mossel

  Dat Peppie in de war was de laatste jaren, wist ik al, maar zo erg!. snel naar de Lichtenberg kliniek te Soeterberg, graag opsluiten in afd zware gevalen, kamer 36 genoemd rubbere roby.

 2. NB
  Je moet je eigenlijk verbazen dat deze advocaat zijn ongelooflijk waanzinnige onzin op een blog verkondigd.. Daar zit een behoorlijke gefrustreerde steek aan los. Sorry hoor.

 3. Ziek figuur, vast te diep in een groot glas gekeken.
  Geef nou het goede voorbeeld en lever je ppoort in, ik zou het niet eens meer willen hebben.
  Haaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhh

 4. Wat een hoop frustraties heeft die man zeg.

 5. Het is verkiezingstijd.

 6. Ik heb alle benodigde papieren in orde. Hoef alleen maar een kwitantie te halen bij de Girobank en over zes weken ben ik inwoner van Curacao.
  Maar gezien de lijsten met incapabele mensen die allemaal het landsbestuur willen gaan vormen houd ik die papieren maar even tegen de borst.
  Ik zie geen heil in dagelijkse ergernissen op politiek vlak. Die heb ik in Nederland ook. Ik blijf dus gewoon langdurig vakantieganger.

 7. Lees vandaag het stukje in de Amigoe over het SEHOS. Je zult maar een operatie nodig hebben. De politiek is niet eens in staat om een ziekenhuis naar behoren te laten functioneren. En dat wil zelfstandig worden. Ik ben zo blij dat ik die rots vorig jaar heb verlaten, maar heb medelijden met de mensen die het goed voor hebben met Curaçao en nu in deze ellende worden gestort door dit soort klootzakken als een Peterson, Schotte, Monk, Dos Santos, Jamaloodin en nog een paar criminelen. Veel sterkte .

 8. +1….

 9. Ik kan me voorstellen waarom veel cliënten van deze advocaat worden veroordeeld, wat een niet samen vattend verweer.

  Het stuk haalt aan de vrijheid strijd van Tula, die door de revolutie van frankrijk naar vrijheid streefde. De revolutie in frankrijk verslond zijn eigen mensen en advocaten die door de elite waren werden onthoofd.

  Necklace werd inderdaad in Zuid-Afrika die vooral door aanhangers van het ANC, de anders denkende, als verraders tentoonstelden. Alweer een revolutie die zijn eigen kinderen op at.( zijn we Stompie van Winnie Mandela vergeten)

  Onze verweerder is erg coulant met de geschiedenis en buigt het zo om zijn gelijk te krijgen.

  En nu de SI en No stemming, was er niet sprake van dat de meeste stemmen van de makamba’s kwamen voor het NO kamp.

  Over verantwoording, waarom treden velen niet op tegen de 3 CCC ( corruptie, chantage en connecties) Deze CCC worden selectief aangepakt, dacht dat het recht en misdaad gelijk was voor iedereen. Maar blijkbaar voor bepaalde personen niet.

 10. Chesterson is een gefrustreerde idioot, rijp voor opname in de Caprileskliniek.

  Leuk dat Meloen het probeert, maar woorden aan dit stuk afval vuilmaken is zinloos.

 11. Wow, ik wist dat de haat van veel YdK jegens anderen zeer diep zit, maar deze losgeslagen idioot, die zich advocaat noemt, gaat nog een klapje verder.

  Beste chestet Peterson,

  Van Den Haag en van velen mag Curacao zo onaffhankelijk worden, dat weet je zelf maar al te goed. Men is de zeurpieten op deze klip niet een klein beetje beu, men is ons kots-, maar dan ook werkelijk kotsbeu.
  Wat denk je nu zelf ? Dat niemand ziet dat we niet in staat zijn onze eigen broek op te houden ?
  Dat men niet ziet dat het eiland vol zit met figuren zoals jij, die totaal geen intetesse voor de arme medemens hebben, omdat ze alleen maar hun eigen zakken willen vullen ?
  Denk je werkelijk dat dit populistisch braaksel van jou overeenkomt met de werkelijkheid ?
  Face it, wij zijn niet in staat om onafhankelijkte zijn. We zijn nog niet eens in staat een stel parlementariers te vinden die NIET zijn veroordeeld. De MFK, het clubje waar jij ook van houdt, heeft meer schade aangericht in de paar jaar dat onze gesjeesde mavo 3 klant aan de macht was, dan vele decennia daarvoor.
  Ik begrijp jou echter wel, je vreest een stuk van de gemeenschaps koek te zullen missen en dus haal je maar weer een oude koe uit de sloot. Ook jij wilt nog even graaien zolang er nog wat geld is, want denk niet dat niemand jou doorheeft.
  Chester, jij doet aan ether vervuiling, zoals zovelen alhier aan milieu vervuiling doen. Ooit zij iemand het treffend: figuren die daarmee bezig zijn, zijn geen vaderlands lievende YdK, het zijn landverraders en dat ben jij ook.
  Hou op met het stoken en ga je eens ECHT inzetten voor de armen. Niet alleen blabla, maar gewoon daad bij het woord. Spreek je clienten aan op hun misdtagingen (stelen v h volk) ipv ze te verdedigen. Ja, ze hebben recht op een advocaat, maar als je zo’n ongelofelijke grote bek hebt over aanpak corruptie dan weiger je gewoon dit soort figuren te vetdedigen. Wellicht dat ik dan respect voor je op kan brengen.
  Aan de andere kant, iemand die zijn medeburgers haat tot op het bot zal nimmer mijn respect verkrijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *