Ingezonden | Auto Uniek Curaçao aangereden

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Stichting Uniek Curaçao aan het woord.

Een roekeloze autobestuurder heeft afgelopen donderdag een auto van Uniek Curaçao van de weg gereden. Een wagen van het onderhoudsteam van Natuurgebieden kwam net van de ronde Watamula, Patrick, Ascencion en was op weg naar Jan Kok.

In de bocht voor het landhuis van San Sebastiaan kwam vanuit tegengestelde richting een autobestuurder met hoge snelheid op de wagen van het team af en raakte bij het afremmen in een slip. De auto dook in de zijkant van de onderhoudswagen van de stichting waarbij Clarita, stichtingsmedewerker en bestuurder van de wagen, gewond aan het hoofd raakte.

De roekeloze bestuurder is 21 jaar, heeft geen rijbewijs, geen verzekering, geen keuringskaart, geen rijervaring en is werkloos. Daarbij bleek dat zijn besef voor realiteit ver te zoeken was. Op de vraag (aan hem) hoe hij de schade zou gaan betalen, antwoordde hij: ,

,Ik ga werk zoeken en dan gaat mijn baas de schade betalen.”

En hij vervolgde met: ,,We maakten alle twee gebruik van de weg dus moeten we de schade in tweeën delen.” Het is duidelijk dat de stichting op moet gaan draaien voor de schade. Dit kan de stichting niet alleen.

De stichting roept de mensen die de stichting een warm hart toedragen of haar Limpi y Bonita- beleid steunen een bijdrage te storten. Om het onderhoud op gang te houden is deze bijdrage hard nodig Curaçao,

Stichting Uniek Curaçao

7 Reacties op “Ingezonden | Auto Uniek Curaçao aangereden

 1. Deze jongeman moet zonodig door een physchiater onderzocht worden , en geholpen worden. Maar zo te lezen is deze gozert niet meer te helpen.
  @Ericlaps: Wie of wie zichzelf werkgever noemend, zal nooit zo’n persoon in dienst nemen. Of ze moeten allebei uit het zelfde hout gesneden zijn, dus je bereikt niets met deze persoon. Dit is een uitschot van de bovenste plank, caso perdido.

 2. @ericlapas
  De eigen verantwoordelijkheid afwimpelen en van dader een slachtoffer maken…ongehoord! En de gemeenschap moet er maar weer voor opdraaien???
  Deze jongeman had NOOIT, maar dan ook nooit achter het stuur mogen kruipen!!!! Geen rijbewijs, auto niet verzekerd en geen keuringskaart. Waar is zijn verantwoordelijksgevoel? En met een dergelijke aktie wil geen enkele zichzelf respekterende werkgever zo’n onverantwoordelijk iemand in dienst nemen.
  Als je geen geld heb en niet de vereiste documenten hebt, stap je NIET achter het stuur, punt uit en ga je met de bus of vraag je een lift!

 3. @ericlapas
  Je bedoelt het waarschijnlijk goed, maar wie haalt het nu in zijn hoofd zonder rijbewijs, zonder verzekering, zonder keuringskaart en met hoge snelheid over de publieke weg te scheuren? Deze jongeman heeft wel wat meer nodig dan een baan.

 4. Stichting Uniek pakt dit helemaal verkeerd aan, wij moeten ophouden met mensen uitsluiten en meer proberen mensen te laten meedoen.

  Stichting Uniek heeft een grotere netwerk dan deze jongeman dus de beste oplossing is een werkgever voor deze jongeman vinden of mensen die hem even kunnen helpen met sollicitatie training.

  Op deze manier kan de jongeman zelf de schade betalen en houdt hij een baan aan over ook.

 5. Trots op Curaçao

  Vraag: Rechts stuurtje?

 6. Gelukkig gaan de parlementariers elk jaar naar de verkeersbeurs!

 7. ‘,Ik ga werk zoeken en dan gaat mijn baas de schade betalen.”

  ‘En hij vervolgde met: ,,We maakten alle twee gebruik van de weg dus moeten we de schade in tweeën delen.”

  En dan wordt men op dit forum boos als ik zeg dat ik een hekel aan Curacaoenaars heb.

  Maar ik heb er geen hekel aan. Ik heb er een bloedhekel aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *