31 C
Willemstad
• zaterdag 16 oktober 2021 11:11

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Auksilio

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Een bezorgde bewoner van Julianadorp aan het woord.

Er is al veel aandacht gevraagd door bewoners en de buurtcommissie. Toch probeer ik het nogmaals als inwoner van Julianadorp al meer dan 45 jaar. Behalve grotere en kleine inbraken heeft er vorige week ‘s avonds omstreeks 23.00 uur weer een atrako plaatsgevonden in ons woonhuis. Nu voor de tweede maal en ik moet zeggen: dat verstoort je levensritme behoorlijk.

- Advertentie -

Ondanks beveiliging komen 3 personen gewoon je woonhuis binnen. Soms twijfel je om erover te schrijven; overvallen geven de buurt immers een slechte naam met alle mogelijke gevolgen van dien. Ik heb eerder politieke partijen aangeschreven en zelfs een minister aandacht gevraagd voor de gevaarlijke situatie die ik en meerderen in deze wijk meemaken. Geen straatverlichting, omvallende lantaarnpalen zelfs met open elektradraden.

Geen onderhoud aan de wegen en bermen, waardoor gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan. Slecht functionerende rioleringen. Toch wordt van de inwoners verwacht dat zij onroerendgoedbelasting betalen, het percentage is al verhoogd.

Ik weet niet of het juridisch mogelijk is, maar je zou overwegen onze overheid in gebreke of aansprakelijk te stellen. Het argument dat de wegen niet tot de overheid behoren kan gewoon niet waar zijn.

Por fabor gobièrnu, hasi algu. Nos tambe tin derechi di biba trankil.

- Advertisement -

Een bezorgde bewoner van Julianadorp,
Curaçao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

17 reacties

 1. @LaStiwz schreef;
  “Als ik iets positiefs zeg over een YdK, maakt mij dat geen YdK.
  Als ik iets positiefs zeg over een Surinamer, maakt mij dat geen Surinamer.
  Als ik iets positiefs zeg over…
  Get it?”

  Got it LaStiwz,
  (maar zijn we hier niet bijna allemaal al eens ‘iets’ geweest wat we niet zijn? Ik dacht vroeger inderdaad dat je een vrouw was, heb zelfs met je geflirt, weet je het nog? Maar dat denk ik toch allang niet meer…. 😆

  Maar in dit geval bied ik jou mijn nederige excuses aan.
  Ik hoop dat je het aanvaardt.

 2. Waar La Stiwz verschijnt, de rust verdwijnt en moet de redactie ingrijpen.

  Vorige week al bij de Surinaamse groenten, vandaag weer over de rijkeluisproblemen van Julianadorp.

  Inderdaad onderwerpen om je bijzonder over op te winden.

  Je ziet op dit forum meteen wanneer het rustdag is op de WK 🙂

 3. @Allen, de emoties lopen weer wat op, we verzoeken de bijdrages toch vooral on-topic te houden.

  Vriendelijke groeten,
  KKC redactie

 4. @Mano zegt: “…Maar dan garandeer ik je dat Surinamers als Fox en LaStiwz geheid op hun achterste poten zouden staan!…”

  @Mano: ben ik nu ineens een Surinamer?

  ik ben overigens al geweest:
  – vrouw
  – man
  – Surinamer
  – Makamba
  – YdK
  – Bomba
  – Oreo
  – Bounty
  – Limburger
  – halve neger
  – PS-er
  – MFK-er
  – racist
  – etc.

  Als ik iets positiefs zeg over een YdK, maakt mij dat geen YdK.
  Als ik iets positiefs zeg over een Surinamer, maakt mij dat geen Surinamer.
  Als ik iets positiefs zeg over…

  Get it?

 5. Beste Jos, vreemde reactie van u.

  Meent u echt dat de normen en waarde(n)lozen alleen in eigen wijk inbreken?

  Natuurlijk niet! Die gaan waar wat te halen is. En dat is Julianadorp, niet Muizenberg.

  Door de landelijkheid kunnen zij in Julianadorp ook makkelijker ongezien hun slag slaan dan bijvoorbeeld in de gated community Jan Sofat.

 6. @Gerard
  De huizen in Julianadorp zijn ondanks de velen die er vervallen uitzien niet echt goedkoop, dus ik zie niet in wat normen en waarden te maken hebben binnen dit gebied van het eiland. “De” teloorgang van normen en waarden is helaas een bijzonder vervelend gegeven omdat niemand zich meer iets van iemand aantrekt.
  Verder @Mano
  Ik weet niet wat Surinamers etc nu weer in dit verhaal te maken hebben. Maar dat zal aan mij liggen.
  Even terzijde.

 7. @Jos schreef;
  “Ik vind de reactors van een aantal mensen ver beneden welke beschaving dan ook”

  Inderdaad Jos, tenminste is er iemand die er wat van zegt. Stel nou dat ik of iemand anders ‘de laffe laag bij de grondse bagger’ die Trui over Curaçaose vrouwen wauwelt over bijvoorbeeld Surinaamse vrouwen zou schrijven. Hoewel ik me nooit zo laag over vrouwen zal uitdrukken, ook niet als zij Surinaams, Nederlands of om het even van welke nationaliteit zijn.
  Maar dan garandeer ik je dat Surinamers als Fox en LaStiwz geheid op hun achterste poten zouden staan! En het zeer waarschijnlijk niet zouden laten om op hoge poten verhaal te komen halen. Maar nu zijn ze zoals gewoonlijk in geen velden of wegen te bekennen. En zolang ik hier post is het nooit anders geweest, n.l. het meten met 2 maten!

  Ik bemoei me er niet mee, anders krijg ik weer de zwarte piet toegespeeld. Ik (trouwens de meeste KCC leden ook) weet overigens wie Trui is. Hoewel hij om de zoveel tijd onder andere pseudoniemen dan z’n huidige zijn stinkdrollen hier op het forum deponeert, is en blijft zijn schrijfgedrag hetzelfde van hetzelfde.

  Die Trui lijkt mij een vrouwenhater, daarom zou het me ook niet verbazen als hij zwaar opgemaakt compleet met panty en roze kanten jarretel en een dildo in z’n mannenreet die bagger over vrouwen zit neer te kladden. 😆

  Soms denk ik; “shit, misschien pak ik soms te hard uit tegen bepaalde KCC leden”.. maar posters als Trui (en de 2 andere aliassen waar hij gebruik van maakt) herinneren me er dan weer aan dat het zo erg niet is.” 😆

 8. Daarom stond er vroeger ook een hefboom en mochten niet bewoners er er niet zo maar in. Had niet met apartheid te maken maar met veiligheid.

 9. Jos en bezorgde bewoner: zijn jullie het er niet mee eens dat de teloorgang van normen en waarden op dit eiland oorzaak is van de criminaliteit en daarmee de problemen op Julianadorp?

  En ja, dat komt doordat ouders kinderen krijgen die totaal niet geschikt zijn en ook niet de middelen hebben voor een goede opvoeding van die kinderen.

  De schuld daarvan bij de overheid neerleggen is gemakzuchtig en kortzichtig.

  Verder alle begrip voor de problemen in Julianadorp, maar ik vrees dat het nog veel erger gaat worden en dat we straks hier te maken krijgen met sloppenwijken vol have nots als no go areas en zwaar beveiligde gated communties voor de haves.

 10. Beste Allen,

  De redactie doet haar best. Op dit moment hebben we overmatig veel cyberattacks die veel van onze aandacht vragen. De redactie en de commentpolis zijn het ook regelmatig niet eens met sommige commentaren maar dat neemt niet weg dat we van mening zijn dat in deze commentaren gemodereerd dient te worden. Er zullen altijd mensen blijven die grenzen opzoeken, maar is ook genoeg zelfreinigd vermogen. Bovendien wijkt het gedrag van sommigen wijkt niet af van hun profiel, dus we menen dat er is ook geen sprake van trollers.

  Wel hebben we conform voorafgestelde regels weer enkele reageerders moeten toelaten. We houden alles zo goed mogelijk in de gaten.

  Hoezeer er ook wordt getracht druk uit te oefenen op het moderatiebeleid van de Knipselkrant de afgelopen maand via de reacties, we bekijken het van geval tot geval.

  Niet eens met een reactie toelating? Dan kan de redactie gemaild worden en de discussie en overwegingen in privé worden aangegaan.

  Vriendelijke groeten,
  KKC redactie

 11. Ik vraag me af Redactie of er nog enigszins door jullie wordt gemonitoord. Ik vind de reactors van een aantal mensen ver beneden welke beschaving dan ook.
  Wat de onroerendzaak belasting betreft het volgende:
  u Kunt hiertegen op de door u aangegeven gronden bezwaar maken en het beste is dit met een grote groep bewoners te doen!

 12. Beste redaktie.

  De reacties van ericlapas en Trui zijn zeer denigrerend. Minderwaardig eigenlijk en ik begrijp ook niet waarom er gepubliceerd wordt door de knipselkrant.
  Er zijn veel bezorgde bewoners die beide talen spreken en schrijven.
  Het heeft total niets met ons en ons te maken.

 13. Ik begon een beetje begrip voor deze bezorgde bewoonster van Juliandorp te voelen tot dat ik de laatste zin, “Por fabor gobièrnu, hasi algu. Nos tambe tin derechi di biba trankil” las. Toen had ik zoiets van stik maar in. Het is altijd ons, ons, ons. Blijkbaar als het in Julianadorp geregeld is dan mag de rest maar stikken. De regering is er voor iedereen volgens mij, althans hoort te zijn.

 14. het is inderdaad een schande dat er geen onderhoud gepleegd wordt in julianadorp.
  de onroerengoed belasting is gemiddeld daar 2.500 naf per jaar.
  maar de wegen zijn verwaarloosd en de geen lamp werkt er nog.
  er zou een actie gestart moeten worden om deze belasting weigeren te betalen tot de wegen en verlichting gemaakt zijn.

 15. ‘Ik weet niet of het juridisch mogelijk is, maar je zou overwegen onze overheid in gebreke of aansprakelijk te stellen. ‘

  Altijd maar wijzen naar de overheid, terwijl de mondi monkeys hier zelf blijven stemmen op de kilometers strafblad van Schotte en Constantia en de dj op hun lijst met het IQ van een leguaan.

  Nee, bezorgde bewoner, het is – sorry, Erick Faneyte – de Curacaose vrouw die voor een belkaart haar benen spreid, neukt als een konijn, en een hoop kinderen op de wereld zet die geen enkele opvoeding krijgen en opgroeien voor de criminaliteit.

  Makkelijk om de overheid daar de schuld van te geven.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Carls’ blog | Keizer Karel

DEN HAAG - Terwijl gevolmachtigde minister Carlson Manuel in het vliegtuig zit op weg naar Curaçao (gezien zijn kruistocht tegen verspilling van geld van de Curaçaose belastingbetaler...

Democracy now! | Friday, October 15, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 15 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Schade Ansary bij Ennia meer dan 700 miljoen gulden

Door wanbeleid van oud-beleidsbepalers en aandeelhouders zou Ennia volgens toezichthouder de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) een schade hebben geleden van minimaal 700 miljoen...

Nu.cw | Ewout Genemans in gevangenis op Bonaire voor nieuw programma

De Nederlandse presentator Ewout Genemans gaat met zijn programma ‘Ewout’ langs in de gevangenis op Bonaire. Hij laat zich drie dagen opsluiten en gaat in gesprek met...

DolfijnFM | Ruim 11.000 inwoners van Curaçao hebben QR-code aangevraagd

Ruim 11.000 mensen op Curaçao hebben een QR-code aangevraagd. Daarmee kan naar Nederland gereisd worden. Vanaf aanstaande dinsdag, 19 oktober is de code ook nodig om evenementen...
- Advertentie -