28 C
Willemstad
• vrijdag 16 april 2021 21:19

PBC | 65 procent van Curaçao heeft zich gemeld voor vaccinatie

Persbureau Curacao Bijna 65 procent van de te vaccineren bevolking van Curaçao heeft zich daadwerkelijk gemeld voor een vaccinatieprik tegen het coronavirus. Dat gaat om ruim 68.000 mensen....

ParadiseFM | Vaccin voor 105-jarige

De oudste inwoner van Curaçao heeft ook een coronavaccin gehaald. Het gaat om mevrouw Regina Gabriela Brigitha die onlangs haar 105e verjaardag vierde. Deze week heeft ze zich...

Democracy now! | Friday April 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Verplichte quarantaine bij aankomst in Nederland

Nederland wil vanaf 15 mei een verplichte quarantaine invoeren voor alle reizigers uit hoogrisicogebieden. Ook uit Aruba, Bonaire en Curaçao. Nu is die quarantaine nog een advies...

DolfijnFM | ‘Winkels begrijpen langzamerhand de maatregelen’

Volgens de Èxtra beginnen winkels en restaurant zich eindelijk aan de coronamaatregelen te houden. Gisteren controleerde de Inspectie twaalf etablissementen. Alleen op Zeelandia en in Santa Maria waren...
- Advertisement -spot_img
HomeAuteursIngezondenIngezonden | Aruba Airlines: goedkoop is duurkoop

Ingezonden | Aruba Airlines: goedkoop is duurkoop

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Anthony Haile aan het woord.

Ik was van plan begin januari naar Miami te gaan maar de ticketprijzen waren heel duur. Reden waarom ik zeer blij was dat Aruba Airlines ook begon met de vluchten Curaçao naar Miami. Voor 400 dollar kon ik mij wel een ticket veroorloven.

Blij kocht ik mijn ticket om een paar leuke dagen in Miami door te brengen. Ik zou op 3 januari vertrekken en kreeg op 2 januari een telefoontje dat de vlucht in plaats van 8.00 uur in de ochtend nu om 17.00 uur ’s middags zou vertrekken. Ik dacht ‘geen probleem, dit zijn dingen die kunnen gebeuren’ en positief als ik altijd ben, heb ik mij geen zorgen gemaakt.

Achteraf bleek dat de vlucht pas om 19.00 uur ’s avonds vertrok en bij aankomst in Miami moesten wij ruim een uur wachten voordat wij onze koffers konden ophalen. Een paar kennissen van mij waarschuwden mij al: I wish you good luck with Aruba Airlines. Ik heb hun opmerking toen met een korrel zout genomen.

Vorige week vrijdag kreeg ik een app van Aruba Airlines dat de vlucht van Miami naar Curaçao van 14 januari 2020 was uitgesteld tot nader order en dat ik contact moet opnemen met hun customer services-afdeling. Ik deed dit meteen en kreeg van de dame te horen dat de vlucht inderdaad voor onbepaalde tijd was uitgesteld en dat zij nog niet weten wanneer de vluchten hervat zouden worden.

Op mijn vraag wat ik moet doen om terug te keren naar Curaçao kreeg ik doodleuk als antwoord dat ik een ‘one way ticket’ moet kopen bij een andere luchtvaartmaatschappij en een claim moet sturen naar customer services zodat zij gaan bekijken hoe ik mijn geld van de vlucht terug kan krijgen.

Dit vond ik wel het toppunt van arrogantie. Je stelt jouw vluchten uit voor onbepaalde tijd en jouw passagiers moeten nu uitzoeken hoe zij terugkeren naar Curaçao. Dit kan toch niet. Stel dat ik geen creditcard had om een vlucht terug te boeken, dan zou ik in grote problemen zijn geweest. Met veel fanfare is Aruba Airlines binnengehaald. Ik kan mij nog goed herinneren hoe blij minister Mc William was met de komst van Aruba Airlines en de vlucht van Curaçao naar Miami.

Maar nu blijkt na amper een maand dat de luchtvaartmaatschappij met ‘ala di manteka’ (zonder vleugels) wilde vliegen. Hun zaken zijn blijkbaar niet goed geregeld met alle gevolgen van dien voor de passagiers. Voor mij is goedkoop duurkoop geworden daar ik zelf een ticket moest kopen om terug te keren naar Curaçao.

Mijn advies aan iedereen is om zeker geen gebruik te maken van Aruba Airlines voor internationale vluchten. De vliegtuigmaatschappij doet er goed aan om zijn zaken eerst op orde te brengen en dan pas internationale vluchten uit te voeren. Ik ben van nature een zeer positief ingesteld persoon, maar dit kon ik niet accepteren. Voor mij geldt: Aruba Airlines nooit meer.

Anthony Haile,
Curaçao

3 reacties

  1. Dit vond ik wel het toppunt van arrogantie. Je stelt jouw vluchten uit voor onbepaalde tijd en jouw passagiers moeten nu uitzoeken hoe zij terugkeren naar Curaçao. Dit kan toch niet. Stel dat ik geen creditcard had om een vlucht terug te boeken, dan zou ik in grote problemen zijn geweest. Met veel fanfare is Aruba Airlines binnengehaald. Ik kan mij nog goed herinneren hoe blij minister Mc William was met de komst van Aruba Airlines en de vlucht van Curaçao naar Miami.

    Woont Anthony op Curacao? Dit is elke keer het zelfde liedje. Vage vliegtuigmaatschappijen die groots worden onthaalt en daarna failliet gaan en mensen die vast zitten. Insel Air, DAE, Pawa, Tiara Air en ga maar zo door

  2. Yes Anthony, het leven gaat niet alleen over ROZEN, maar ook over distels en DOORNS. Jouw situatie is een situatie waarin je een enorme zelfbeheersing moet hebben. Vergeet niet Anthony dat jouw vaste besluit om zelfbeheersing te oefenen hierdoor ook versterkt wordt, en vormt derhalve ook een bescherming voor jou. Besef ook dat dit de weg der wijsheid is deze hoedanigheid aan de dag te leggen. Het is voor de bestwil van een ieder van ons. En dat is tevens de weg der kennis, wijsheid, en vooral onderscheidingsvermogen. Toegegeven, het is soms kei moeilijk om deze hoedanigheid(zelfbeheersing) aan de dag te leggen, maar het kán, en blijf het ook doen. Succes verder en veel sterkte. En stuur een kaartje next time.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties