28 C
Willemstad
• donderdag 18 augustus 2022

Laatste reacties

Ingezonden | Aqualectra, wat voert u voor beleid!

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we A.J. van der Hoeven aan het woord.

Na ik weet niet hoeveel keer uw telefoonnummer 135 te hebben gebeld waar sporadisch wordt opgenomen, ben ik het nu wel zat en Zie ik geen andere uitweg dan naar de media te stappen. Omdat andere mogelijkheden om mijn verhaal bij u kwijt te raken niet lukken.

Na tweeeneenhalve maand informeren bij Paseata aan de Sta. Rosaweg en medewerkers die ik toevallig wel kon bereiken van uw bedrijf, blijkt dat mijn maandrekening over de maand februari 2019 vastzit in uw systeem en er is nog geen zicht op wanneer ik die kan ontvangen. Maart en april 2019 krijg ik thuis gestuurd met het bedrag van februari erop vermeld. Hoeveel keren wij niet hebben gesproken met mevrouw De Freitas van Paseata (positief!) zijn niet te tellen, maar zij loopt ook tegen een berg onbegrip op; zij heeft haar best gedaan!

Ook verscheidene keren gesproken met de heer Pokken (positiefl) en ook nog met andere medewerkers van uw bedrijf. Tot op heden nog steeds géén rekening gehad van februari 2019. Die ik graag wil betalen, maar géén rekening betekent géén betaling aan uw bedrijf.

Is het normaal dat ik moet smeken en op mijn knieön moet gaan om een rekening te ontvangen, en te betalen?! Elke maand weten jullie wel het bedrag op mijn rekening te vermelden. 1k ben nergens een wanbetaler, dat kunt u ookk in uw administratie zien! Maar ik betaal wat ik moet betalen met een rekening! En ik ga géén bedrag storten waar ik geen overzicht over heb. Mijn rekeningnummer is 11033113. 1k wil betalen. De keus is aan u

A.J. van der Hoeven,
Curacao

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. Aqualectra had nooit aan het SAP systeem moeten beginnen, veel te complex voor een relatief eenvoudig en eenduidig klein bedrijf. Implementatie van SAP kost ontzettend veel tijd en vergt diepgaande kennis van de bedrijfsprocessen, boekhouding en financiële verslaglegging. Kennis en mankracht die Aqualectra op vele gebieden ontbeert. Een eenvoudiger ERP-systeem toegesneden op Aqualectra ware veel beter geweest. ( welk bestuur en welke RvC !! heeft de aankoop/inzet van SAP destijds eigenlijk goedgekeurd? Toch niet…..?).

 2. Ik heb ook probleem mer Aqualectra. Heb daar 1 Dag van half 11 tot half 3 gezeten. Als antwoord : u moet 28 maart terug komen. Op de dag dat de meterstand wordt opgenomen . Heb ik gedaan. Want de meter geeft lager aan dan op de rekeningen. Oorzaak. Briefje van mij met de stand is verkeerd overgenomen. Ipv een 0 is een 6 ingevuld.
  Ik probeer nu al vanaf februari de stand van de rekening g hetzelfde te krijgen als de stand die de meter aangeeft. 28 maart alles besproken en brief met uitleg afgegeven. Toevallig heb ik vrijdag tja na een half uur de heer Koppen gesproken. Uiterst vriendelijk. Ik moet 29 mei de opname dag bellen en dan wordt de stand opgenomen in het systeem.
  Maar ik ben bang dat het niet lukt. Want er zijn al 3 maanden verlopen Met verkeerde standen. Ik heb wel bericht gekregen dat ik 520.08 moet betalen en dat heb ik dus gedaan, want afsluiten. Is geen optie.
  Is het echt zo moeilijk om in het computer systeem verandering van de stand aan te geven ? Is er een administratieve medewerker binnen Aqualectra die de juiste stand die de meter aangeeft ook op de rekening kan zetten? Help help.

 3. Het probleem is dat de ‘service medewerkers’ een fijne gesprekspartner zijn, maar verder niets voor elkaar krijgen. Een simpele vooruitbetaling die wel in ‘het systeem’’ staat, maar niet in mijn rekening terugkomt, is kennelijk al een onoverkomelijk probleem. ‘ Ik bel u terug’ . Dat heb ik nu al na 3 bezoeken en 3 keer 1,5 uur wachttijd 3 keer gehoord, maar de telefoon is nog niet overgegaan. Het interesseert de ‘service medewerkers’ namelijk helemaal niets. Anders zou er wel wat gebeuren. Een in en in slecht bedrijf, dat Aqualectra en vooral heel slecht management, dat het kennelijk ook niets interesseert.

 4. Nou dan de Belastingdienst!!!!! Ik ben al weken bezig om contact te leggen met de Belastingdienst. Van ‘s ochtendsvroeg tot ‘s avondslaat. Maar de telefoon wordt nooit opgepakt. Telkens wordt er gezegd dat ze bezig zijn of niet aanwezig. Wat is er aan de hand met de bedrijven op dit eiland. Is het luiïgheid of sloomheid. Ze lopen nergens hard voor. Het is een schande.
  Via mail heb ik een aantal telefoonnummers gekregen maar dat mocht niet baten. Bij elk telefoonnumer hetzelfde liedje!
  Hierbij vergeleken is Aqualectra nog een heilige.

 5. Stel je vuur dat je appartementen verhuurt. Je huurders krijgen geen rekening. Nu gaan ze weg, maar ze hebben maanden geen rekening mogen ontvsngen . Je kan gaan middelen, maar de huurders kunnen dit weigeren. Dus gaan ze weg terwijl er nog nog rekeningen openstaan.

  Volgens mij is de financiele data migratie van Aqualectra naar hun SAP systeem helemaal mislukt.
  Het is een tijdbom die vroeg of laat gaat barsten. Hoe lang zullen ze dit volhouden ?
  Men zegt niets. Maar dat is de enige conclusie die ik ksn trekken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...