29 C
Willemstad
• donderdag 18 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Aqualectra, let op de kleintjes …

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Aqualectra, let op de kleintjes ...
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Gert en Gerda Schaap aan het woord.

Als je Curaçao verlaat om elders te gaan wonen, zijn er een aantal zaken die de aandacht vragen, zoals het regelen van de verhuizing, uitschrijving bij Kranshi, krant afzeggen, huisarts en tandarts verwittigen en afrekenen met verschillende instanties als UTS / TDS en Aqualectra. In ons geval zijn deze zaken vlot verlopen, behalve bij Aqualectra. 8 maanden na vertrek heeft Aqualectra nog altijd niet ons tegoed na de afrekening uitbetaald. 8 maanden … hoe ingewikkeld kan het zijn!

Keurig op tijd zijn ten kantore van Aqualectra de aansluitingen van water en elektriciteit overgeschreven. Tevens is Aqualectra voorzien van alle gegevens die voor een overschrijving nodig zijn. Diverse malen is in de voorbije maanden vruchteloos geprobeerd contact te leggen met Aqualectra. Tot tweemaal toe is een vriendin naar Aqualectra getogen om onze zaak te behartigen. Het mag allemaal niet baten. Aqualectra geeft gewoon niet thuis!

Na 13 jaar verblijf op Curaçao waarin nooit één betaling aan Aqualectra is verzuimd, is dit de beloning voor goed gedrag van de klant. Bij achterblijvende betaling van twee á drie maanden weet Aqualectra niet hoe gauw ze de wanbetalers moet afsluiten. Wij wachten al ruim 8 maanden op ons tegoed van Aqualectra … WANBETALER!

Als je als bedrijf op een dergelijke manier aan je geld moet komen, ben je wel heel pichiri bezig.
Schaam je voor dit belachelijke wangedrag en betaal ons waar wij recht op hebben!

Gert en Gerda Schaap,
Velp (Nederland)

Dit artikel is geplaatst in

10 reacties

 1. Aqualectra, let op de kleintjes … Ik ben niet zo zeker of je als kleintje bij AquaElectra goed zit.

  Het is in het verleden gebeurt dat medewerkers van AquaElectra gegevens van klanten met naam en toenaam aan de media heeft doorgespeeld.

  In dit geval Radio Direct waarbij Jachmin Pinedo zonder enige schaamte een betalingsregeling van een bijstandsmoeder met de mededeling dat zij ook voor Direct een betalings regeling zou willen, liet zien (Radio Direct is met life beelden te volgen via internet).

 2. Het blijft natuurlijk te gek voor woorden dat iemand waarvan de Centrale Bank vond dat ze moest worden ontslagen als directeur bij Girobank wegens niet integer gedrag, vervolgens wel doodleuk CFO kan worden bij Aqualectra.

  Goed voorbeeld van het schandalig gebrek aan zelfreinigend vermogen op Curacao, zoals we dat al eerder zagen en nog steeds zien bij Stella van Rijn.

  En altijd weer bij de overheid en overheids NV’s. Het bedrijfsleven weet wel raad met Neysa Amnesias en Stella van Rijns.

 3. Inderdaad een stelletje schoften daar: hoogst betaalde salarissen van het eiland maar emails beantwoorden ho maar.
  De kleine burger wordt direct afgesloten en isla en alle hotels wordt alles kwijtgescholden

 4. Ook mij is overkomen, dat ik zeer lang moest wachten (ruim een jaar) om mijn geld terug te krijgen. Pas toen ik een ultimatum had gesteld en de direktie van Aqualectra een brief had gestuurd, die ik naar de media zou sturen indien ik niet binnen 3 dagen mijn geld terug zou krijgen, kreeg ik een telefoontje dat ik een cheque kon gaan ophalen. Het bedrag storten op mijn bekende bankrekening, daar kwamen zij niet op. Zouden ze nog ISO gecertificeerd zijn ?

 5. Perfecte weergave van de abject repulsieve klant-onterende “trato innoble i repudiabel” van Aqualectra.

  Dat krijg je als je een bedrijf een door de politiek gepositioneerde directeur plaatst die boven elke kritiek en regel van goed fatsoen en bestuur verheven is, derde wereld water en electra diensten levert tegen multinational bezoldiging en elk jaar een bonus uitbetaald krijgen.
  Passen ze bij Aqualectra geen SMART evaluatie normen toe voor de beoordeling van de directie?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties