27 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Antwoord op de ‘schorsing van drie studenten van de UoC bii VVRP’

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Jan Jonkman aan het woord.

- Advertentie -

Met eventueel schaamte op de kaken over de zeer merkwaardige ‘machtsreactie’ zijdens de regering van het Land Curacao over ‘hun plan voor een alternatieve ontsluitingsweg in het Rif- gebied’. De drie studenten meenden een positieve bijdrage geleverd te hebben tijdens hun stage bij Openbare Werken.

Spontaan en kritisch zoals studenten nu eenmaal zijn, hebben de drie zich gestort, uitgaande van hun milieu- bewuste visie, op hun eiland Curacao. De achtergronden, waarom zij niet met het plan direct naar hun ‘hoogste baas’ zijn gestapt, ontbreken mij. Maar wellicht vrees voor rangen en standen. Indien ik die hoge heer van het VVRP-ministerie Dwigno Puriel zou zijn geweest, had ik ze met open armen ontvangen. Zulke studenten heb je als stagiairs niet gauw.

Een in de wiek geschoten minister heeft ook contact gezocht met de rector van UoC en toen kwamen de bekende regeltjes en nogmaals regeltjes aan de orde, waaraan de drie zich hadden moeten houden. Dit betekent: INDEKKEN, dan ben je als beleidsvrouw safe.

Zijn de bovengenoemde personen zelf studenten geweest? Kennen zij dan niet de uitspraak: “Als je voor je dertigste niet links bent geweest, heb je niet geleefd; als je op je vijftigste jaar nog altijd links bent, ben je dom”. Ik schaam mij daarom als Curacaoénaar samen met de voorzitter van Fundashon Rif, Marusca Manuel, over deze gang van zaken. Dit had niet mogen gebeuren.

Er zijn andere wegen, indien je elkaar vertrouwt hier op Curacao, indien niet, krijg je dit soort fronten. Wat willen we: monddode studenten die later daar- door geen visie noch missie opgebouwd hebben? Maar dit geldt niet alleen voor studenten, maar voor alle kinderen die hier opgroeien, geven wij ze hechting mee of hechtingstoornis? Dit was het: kort en krachtig! Zal me benieuwen.

Ds. Jan Jonkman-Em,
Curacao

- Advertentie -

Artikel delen

9 reacties

 1. En nog wat anders Jan met al je Jannen (dus niet Jan Jonkman). Ik geloof er niks van dat die 3 stagiaires op eigen initiatief dat plan hebben ontworpen. Die 3 studenten zijn voor het karretje gespannen door andere belanghebbenden die opzij zijn gezet. Het is een intrige spelletje met Machiavelliaanse trekken dat die studenten nauwelijks kunnen bevatten. En dat allemaal om de pluche.

 2. Als het niveau aan de UOC niet goed is, dan ligt dat niet aan de studenten maar aan het beleid van de minister van onderwijs. Tussen haakjes de minister van VVRP is zelf ook afkomstig van die instelling. Het gaat om de lucratieve contracten in de infrastructurele wereld. Degene die daar roet in het eten gooit, wordt rigoreus aangepakt. Kijk wat Odebrecht wereldwijd heeft aangericht. Een ex-president van Peru heeft zelfs zelfmoord gepleegd.
  En nog even dit. Als de slimmerikken zich in Europa of het Noorden bevinden, waarom duurt de Brexit dan zo lang. Engeland is het financieel centrum van de wereld. Die blijken nu dommer te zijn dan de studenten van het UOC.

 3. Ik wilde dat de politici en bestuurders zich altijd zo star, strak en standvastig aan de regeltjes hielden.

 4. Ik wou dat de ministers, beleidsmakers , politici etc. zich altijd zo conservatief klef en strak aan de regeltjes hielden en niet alleen wanneer dat politiek opportuun is.

  Over het algemeen trekt men zich hier weinig aan van het afval uitpuilende vuilnisbakken, zwerfvuil, punctualiteit en achterstallig onderhoud.

  Maar nu gaat men plots wel een heisa maken over een paar studenten die een alternatief bieden voor de rifmangrove weg , omdat dat alternatief tegen de plannen indruist van de minister.

 5. “Haalt men iemand van buiten het eiland binnen, dan wordt hij of zij binnen de kortste keren tegengewerkt of weggewerkt.”
  Helemaal mee eens en ook mijn ervaringen: stickertje “makamba” op iemand plakken en discussie is beeindigd.

 6. Eigen initiatief, tegenspraak, meer kennis en concurrentie voor de elite wordt door de heersende elite niet geduld op dit eiland. Vooral bij de overheids instanties en aan de overheid gelieerde instanties. Haalt men iemand van buiten het eiland binnen, dan wordt hij of zij binnen de kortste keren tegengewerkt of weggewerkt.
  Het streven van de heersende elite is nog steeds om de mensen dom te houden om vrijelijk te kunnen en te blijven graaien. De gewone vrouw/man moet 30 jaar terug in de tijd blijven leven.

 7. Zou de directeur en de minister zich ook kunnen bezighouden met de zeer lage performance bij de VVRP, illegale vergunnings verstrekkers en de kultuur van niet handhaven? Daar bestaan ook allemaal regeltjes voor.

 8. Jan Jonkman bezorgt de Jannen op dit eiland geen goede naam met zijn reactie.

  De rector van de UOC heeft alleen gesteld dat de uitlatingen van de studenten op persoonlijke titel zijn en niet gecontroleerd door de UOC.

  En dat was heel verstandig gezien het lage niveau van de studenten aan de UOC (niveau moeder MAVO in Nederland) en het feit dat stagiares de onhebbelijke eigenschap hebben om als ze ergens een week binnen zijn meteen alle problemen van het stagebedrijf niet alleen te kennen maar ook te kunnen oplossen, met vaak van alle realiteitszin gespeende ideeeen.

  Laat me raden, de Ds. titel van Jan Jonkman is ook behaald aan de UOC? Dat zou veel verklaren.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Over the Pond minimarket robbed by two armed men

PHILIPSBURG--The cashier of a minimarket on Arch Road, a side road of Sucker Garden Road, was robbed at gunpoint late Friday afternoon, when two armed men entered...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juni 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...

ParadiseFM | Schotte nog steeds in onderhandeling met OM

Ex-premier Gerrit Schotte onderhandelt nog steeds met het Openbaar Ministerie over het geld dat hij terug moet betalen. In mei kreeg hij twee weken de tijd om...
- Advertentie -
- Advertentie -