28 C
Willemstad
• dinsdag 18 mei 2021 19:47

ParadiseFM | 50.000 mensen volledig gevaccineerd

Meer dan 50.000 mensen op Curaçao zijn inmiddels volledig gevaccineerd. Zij hebben beide coronavaccinaties ontvangen. Ruim 80.500 mensen hebben hun eerste prik ontvangen. Bijna 83.000 mensen hebben...

Democracy now! | Tuesday, May 18, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Motie Staten vraagt meer versoepelingen, waaronder avondklok naar middernacht

De Curaçaose regering wordt in een motie van het parlement vandaag verzocht de coronamaatregelen verder te versoepelen. En dat op de dag dat premier Rhuggenaath in een...

Nu.cw | 62 Procent inmiddels gevaccineerd, prik nu vanaf 16 jaar

62 Procent van het aantal mensen op Curaçao dat gevaccineerd mag worden heeft inmiddels een eerste prik gehad. Er is dus nog een grote groep, ruim 30...

DolfijnFM | Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet EFO toets hoofdrekenen over doen

WILLEMSTAD – Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet de EFO Hoofdrekentoets overdoen. Afgelopen dinsdag deden ze die toets voor het eerst. Maar door een vergissing van...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Antilliaans Dagblad bedankt

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Antilliaans Dagblad bedankt

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Ron Pin aan het woord.

Afgelopen vrijdag kwam er min of meer een einde aan onze ‘keda kas’-periode. Ik wil iedereen bij het Antilliaans Dagblad bedanken. Om de simpele reden dat we gedurende de afgelopen periode met allerlei restricties ondanks alles keurig onze krant iedere ochtend in de brievenbus aantroffen. Lockdown, plachi di dia, bedrijven dicht, geen advertentieinkomsten, bedenk het maar.

De krant was er. Iedere dag weer. De krantenbezorger, de distributiemensen, de drukkers, de opmaakmensen, de redactie, de journalisten die de artikelen schreven, de directie. Het kan niet anders dan dat er heel wat stappen gezet zijn voordat je een krant voor elkaar hebt en bij de abonnees in de bus hebt bezorgd. En dat iedere dag weer en iedere dag op tijd.

De krant was belangrijk. Om te beginnen word je op de tv en radio continu bestookt met nieuws over het coronavirus. Zoveel informatie dat je het niet meer uit elkaar kunt houden. Vooral de dagelijkse persconferenties zijn zo indringend en veelomvattend dat je gewoon dankbaar bent dat je het op je gemak en in je eigen tempo kunt nalezen in je eigen vertrouwde krant.

Het zorgde bij ons voor een moment van rust, de krant in de ochtend met een kop koffie. Met een prettige manier van berichtgeven. En daar was dan ook nog ander nieuws, wat een verademing.

Nogmaals Antilliaans Dagblad bedankt dat jullie ons niet in de steek lieten tijdens deze voor jullie net zo goed moeilijke periode.

Ron Pin (abonnee),
Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

 1. Hoorde dat Nederland een verzoek tot Europese steun voor Curaçao gedaan heeft waarop mcW meteen maar om 90.-? Miljoen vroeg? En dat gaat dan in het potje “ongedekte checks” zoals de naf 50 per uur bonus voor de politie. Ik hoop dat Europa ook zegt; maak eerst maar balans voor dat je steun aan vraagt. Voor het dweilen eerst de kraan dicht zetten. Zolang dat niet gebeurt heeft hulp geen zin. Ook hulp die buiten de regering om gaat verlengd alleen de bestaande situatie.
  De bevolking kan niet blijven eten van hand-outs.

 2. Uitstekende krant met regelmatig een goede editorial zoals vanochtend weer ‘scheve verhouding’!
  Daarin gaf de hoofdredacteur aan dat val elke gulden die de NL regering als liquiditeits steun aan C verstrekt slechts 35 cent naar het steunpakket en de rest 65 cent naar de overheid gaat.
  Er voltrekt zich op dit moment in diverse wijken een humanitaire crisis en damnit deze graaiers bepalen wel even wie wat en hoe geholpen mag worden.
  Dit is te gek voor woorden en ik hoop dan ook dat as dinsdag in de 2e kamer waarbij het debat gaat over verdere steun dit aan de orde zal komen.
  Geen euro meer rechtstreeks deze kant op, laat het beheer maar over asn het Rode Kruis!

 3. BERT kerel, je zegt het zelf. Een kei goed idee. De bibliotheken zullen heláás hun deuren moeten sluiten. Want Roberto zal een ieders geest met spannende boeiende leesmateriaal vullen. Yabadabadóóóóóó………………………..

 4. Ideetje voor het AD dat moet bezuinigen:
  ontsla alle journalisten en stel Roberto aan.

  Die vult in zijn eentje de hele krant. Wat zeg ik? Roberto zorgt er zelfs voor dat de dikke zaterdagbijlage ook maandag t/m vrijdag kan worden uitgebracht.

 5. Yes RON, maar……. gelijk heb je. Hoe zou zo’n taak adequaat volbracht kunnen worden zonder goede leiding en/of organisatie? Het voorzien in adequaat (figuurlijke) voedsel en voedingsvoorlichting en nieuws voor alle mensen blijft echter een lastig en moeilijk probleem. Veel nieuwslezers uit andere plaatselijke kranten zitten in een “stille” nood om goed voldoening schenkend nieuws te lezen. Hun nieuws is eenzijdig. Meestal ook oud nieuws. Deze kranten denken aan zichzelf en niet aan de lezers. That’s the problem. Zij evalueren de (figuurlijke) voedingstoestand van lezers op een verkeerde manier. Maar de AD doet het goed. You’re damned right. Hup AD hup.

 6. Hulde aan het AD inderdaad, niet alleen omdat ze er waren, maar ook kwalieit brachten.

  En denk niet dat het personeel van het AD 50 gulden per extra betaald kreeg, integendeel.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties